„Țânțarul” s-a înnegrit după ce FC Brașov a pierdut cu Olimpia. „Nu am avut unde să ne pregătim. Am jucat cu bucătarii, cu blidarii și cu oamenii de pe stradă și s-a văzut”

Marius ANGHEL 26 Feb. 2017, 12:03 Campionat

FC Brașov a început cu stângul meciurile oficiale din noul an. Echipa lui Cornel Țălnar a pierdut, sâmbătă, derby-ul cu Olimpia Satu Mare, scor 1-2, a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon și a picat pe locul 5 în clasament.

„Stegarii” au avut un început fulminant de joc și păreau că nu vor avea probleme în fața Olimpiei. Reușita spectaculoasă a lui Ioan Șerban din minutul 12, preluare cu capul și reluare din foarfecă, din 9 metri, lângă bara din dreapta lui Anca Trip, îl făceau să zburde pe margine pe Cornel Țălnar. Antrenorul Brașovului a început imediat să tremure la marea ocazie ratată de Florin Mureșan (15), cu o lovitură de cap din 6 metri, iar apoi Octavian Ursu (19) a restabilit egalitatea cu o reluare cu genunchiul din 2 metri pe lângă Florin Iacob după o acțiune rapidă a lui Erdei și Voicu printre fundașii gazde.

Asaltul sătmărenilor a continuat, Silviu Pană (24) trimite o torpilă în transversală, iar Adrian Voicu reia cu capul din 6 metri peste vinclul colțului lung, ca apoi același Voicu (26) să rămână cu toată poarta goală după ce l-a driblat pe Florin Iacob, însă să nu fie în stare să înscrie.

Groggy în continuare, brașovenii se văd în cele din urmă conduși după ce Krausz (39) se înalță pe linia de 6 metri și reia cu capul de la prima bară la cea de-a doua o minge centrată din corner. E 1-2, minutul 43 și Țălnar mută cu Goge în locul lui Vagner, însă la cabine se intră în dezavantaj.

În partea secundă sătmărenii o lasă mai moale, încep să strice jocul, trag de timp și își văd de propriul interes, să câștige cu orice preț. Grigorie (86) are singura ocazie de gol, însă trimite cu capul din 6 metri, din poziție bună, pe lângă bară, iar apoi Kanaloș (90+4) irosește ocazia de a înscrie din nou pentru Olimpia după ce a ciupit mingea la 16 metri din fața lui Florin Iacob, dar aceasta s-a dus pe lângă.

Țălnar dă vina pe condițiile de pregătire

Olimpia, net superioară fizic, dar și tactic, obține o victorie meritată la Brașov, acolo unde antrenorul Cornel Țălnar a găsit, la final de meci, cauzele pentru care jucătorii săi nu au avut replică în fața sătmărenilor. „Țânțarul” dă vina pe problemele financiare de la clubul său, probleme care au făcut ca jucătorii săi să nu poată să se antreneze într-un cantonament extern și să susțină meciuri amicale contra unor adversari măcar de aceeași valoare.

„Sincer, mă așteptam să se întâmple așa ceva. Nu e normal ca noi de pe 7 decembrie să nu mai călcăm pe un teren de fotbal. Toate antrenamentele le-am făcut pe zăpadă. După ce ne-am întors din Poiana Brașov nu am găsit niciun teren unde să ne pregătim. Ne-am antrenat doar pe terenuri acoperite sau în sală. Am dat acum de un gazon mocirlos, este normală reacția jucătorilor. Totuși, am avut 1-0 și o echipă care vrea să promoveze, care ar trebui să aibă personalitate trebuia să arate altfel. Am luat două goluri de curtea școlii și am pierdut. Oaspeții au fost tot timpul primii la minge, se vede că au avut parte de un cantonament cu meciuri în Cipru, apoi când s-au întors au avut unde să se pregătească. Noi nu am făcut niciun antrenament pe un teren de fotbal. Nu putem deocamdată, până nu ne adaptăm, să emitem pretenții. Am crezut că au mai multă minte, că încearcă prin experiență și personalitate să decidă jocul, dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a spus, citat de mytex.ro, Țălnar la conferința de presă.

„Am jucat doar în viteza întâia și în marșarier, ei au avut două viteze în plus”

Antrenorul Brașovului își ia gândul de la locurile direct promovabile. „E clar că șansele la locul al doilea au scăzut, am pierdut trei puncte acasă. Nu mă gândeam că pierdem, dar știam că nu putem practica jocul pe care îl așteaptă fanii. I-am certat după meci, dar așa nu se poate face fotbal. A fost și incertitudine, nu știa ce se întâmplă cu echipa, se desființează, intră în faliment, vin bani? Primele echipe din clasament au făcut stagii afară, au avut amicale, noi nu am avut niciun meci, am jucat cu bucătarii, cu blidarii și cu oamenii de pe stradă. Când am întâlnit un adversar cât de cât bun s-a văzut. Nu am avut niciun pic de prospețime, am jucat doar în viteza întâia și în marșarier, ei au avut două viteze în plus. Nu e nimeni de vină, nu au fost bani să putem să plecăm să ne antrenăm pe teren de fotbal. E rușinos, dar asta a fost situația și lumea trebuie să înțeleagă că până când lucrurile nu vor fi clare e greu să obții rezultate. Au dreptate să ne înjure, dar ar trebui să înțeleagă că nu se poate așa. Nu pot să îmi explic de ce federația nu a amânat reluarea campionatului, când terenurile sunt în aceste condiții. Nu trebuia să se dispute în decembrie cele două meciuri din retur, atunci am jucat pe gheață. Asta e federația, ei își fac treburile”, a mai spus Cornel Țălnar.

Și administratorul special al FC Brașov, Vasile Dochița, era foarte supărat după înfrângerea cu Olimpia și jocul foarte slab al „stegarilor”. „Mi-e rușine față de suporteri. Le cer scuze în numele echipei. Trebuie să mergem înainte, nu mai e cale de întors. O victorie la Călărași ne-ar da moralul necesar pentru celelalte întâlniri. Promovarea nu e încă jucată, însă mă aștept, de acum, la o mobilizare exemplară a fotbaliștilor noștri”, a declarat Dochița.

FC BRAȘOV – OLIMPIA SATU MARE  1-2
I. Șerban 12′ / Oct. Ursu 19′, Krausz 39′

Fl. Iacob – Băjan, Al. Ichim, I. Șerban, Ct. Stan – Vagner (Goge 43′), P. Iacob, I. Popa (Istrati 68′), Enceanu – Grigorie – Angelescu (Tripșa 68′)
Rezerve neutilizate: Căucă – Poverlovici, Vl. Munteanu, Chitoșcă
Antrenor: Cornel Țălnar

Anca Trip – Duruș, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Onicaș, Krausz – Erdei (R. Rus 81′), Sil. Pană, Oct. Ursu (I. Roșu 62′) – Ad. Voicu (Kanaloș 72′)
Rezerve neutilizate: Șuta – Daminuță, Bura, Vas. Pop
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 700; Arbitru: Iulian Dima (București); Asistenți: Marius Florin Badea (Râmnicu Vâlcea) și Romică Bîrdeș (Pitești).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 Feb. 2017, 12:03 Campionat
Pe aceeași temă