El a fost talismanul Clinceniului în meciul promovării. Mijlocașul împrumutat de la FCSB a marcat golul decisiv: „Dacă noi am adus echipa aici, merităm să rămânem”

Marius ANGHEL 25 May. 2019, 09:54 Campionat

Intrarea pe teren a lui Ovidiu Horșia, ultimul jucător introdus de pe banca de rezerve de antrenorul Ilie Poenaru, pare să fi fost cartea câștigătoare a celor de la Academica Clinceni cu FC Argeș. Victoria cu 2-1 a infolenilor le-a adus promovarea matematică în Liga 1.

Mijlocașul de 18 ani împrumutat de la FCSB i-a luat locul în minutul 81 lui Robert Ion, iar în același minut echipa sa reușea egalarea prin Răzvan Patriche. Ulterior, în prelungiri, în minutul 90+2, Horșia se demarca bine în centrul careului și trimitea cu capul în plasă mingea centrată din stânga de Buziuc. Jucătorul originar din Târgu Mureș a înscris golul victoriei și care a adus promovarea matematică și istorică a Clinceniului.

La final, puștiul era extrem de emoționat pentru reușita avută cu FC Argeș, cât și pentru realizarea performanței în tricoul echipei ilfovene. „A fost un meci foarte greu. Din păcate, am luat gol foarte repede. Nu ne așteptam la asta. Dar după ce am luat gol, ei s-au strâns și a fost greu să-i desfacem ca să marcăm. Sincer, mai credeam. Chiar eram pe margine și mă încălzeam. Eram nerăbdător să intru. Asta este, am dat gol târziu, dar, și cu puțină șansă, a venit și cel de-al doilea gol. Mă simt foarte emoționat. Înseamnă foarte mult, poate și pentru viitorul meu. Sper. Mă bucur că prin golul meu am reușit să promovăm”, a spus Ovidiu Horșia la microfonul DigiSport.

„Dacă noi am adus echipa aici, merităm să rămânem”

Mijlocașul încă nu știe dacă va juca alături de Academica Clinceni și în Liga 1, dar crede că cei care au reușit această promovare ar trebui să primească încredere în continuare. „Încă nu știu nimic, dar, în mare parte, rămân aici. Lotul cred că rămâne același. Dacă noi am adus echipa aici, merităm să rămânem”, a spus Horșia, care era cu gândul atât la petrecere, cât și la ultimul meci al sezonului: „Am deschis șampania, iar acum mergem să petrecem. Nu știu dacă vom dormi. Mai avem un meci cu Petrolul și mergem să-l câștigăm și pe acela”.

Primă de 10 mii de euro

Ovidiu Horșia a spus și ce primă de obiectiv au avut pentru a obține promovare: „Ne-a promis o primă de 10 mii de euro, acum depinde minute. Am reușim să o luăm”.

Întrebat cărei echipe din Liga 1 i-ar plăcea să îi dea gol, Horșia nu a avut nicio ezitare. Și-ar dori să înscrie împotriva echipei la care ar vrea să joace în viitor. „Contra Gaz Metanului vreau să dau gol. Îmi place mult echipa, îmi place cum joacă și, poate, pe viitor, mi-ar plăcea și mie să joc la ei”, a mai spus Ovidiu Horșia la finalul partidei care a dus-o pe Academica Clinceni în Liga 1.

În acest sezon al Ligii 2, Ovidiu Horșia a evoluat pentru Academica Clinceni în 27 de meciuri, în 15 ca titular, și a înscris 5 goluri, cu Brăila (7-0), Daco-Getica (5-0), Pandurii (4-1), Ripensia (3-0) și FC Argeș (2-1). Golul său din prelungirile partidei cu piteștenii a adus victoria și promovarea în Liga 1.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 25 May. 2019, 09:54 Campionat
Pe aceeași temă