Surpriză: Săgeata nu se retrage (încă). Meciul de sâmbătă se joacă

Mihai Andries 28 Nov. 2014, 00:55 Campionat
Surpriză:** Săgeata nu se retrage (încă). Meciul de sâmbătă se joacă

UPDATE 12:00:  „Sunt șanse ca sâmbătă să intrăm pe teren cu o echipă formată din juniorii clubului antrenați de Constantin Funda, cărora să li se adauge trei jucători din vechiul lot, constănțenii Vieru și Eddy Năstase, și stranierul Vagner, care este încă la Năvodari, așteptând ca impresarul său să-i trimită din Brazilia biletul de avion. Dacă ajungem până la ultimul meci din acest an, cel cu SC Bacău, strategia este să jucăm și atunci cu juniorii”, a detaliat George Poștaliu, președintele clubului din Năvodari


Ultimele 36 de ore au fost de foc pentru Săgeata Năvodari, după ce gruparea din Liga 2 a fost la un pas de abandon, ca urmare a anunțului făcut de Primăria Năvodari, prin care aceasta și-a retras sprijinul financiar pentru echipă. Cu jucători neplătiți de cel puțin trei luni și cu conturile goale, singura opțiune viabilă a părut a fi retragerea, decizie confirmată și de președintele George Poștaliu la postul de radio Sport Total FM, în cursul serii de marți.

Au convocat juniorii pentru meciul cu Rapid

Așa că toată lumea a așteptat cu sufletul la gură un semn de la FRF, prin care să se anunțe oficial că Săgeata s-a retras din competiție, context în care rezultatele din retur se transformau toate în 0-3. Pe măsură ce timpul s-a scurs, iar pe siteul FRF nu s-a publicat absolut nimic despre abandonul năvodărenilor, au apărut primele semne de îndoială că acesta va mai avea loc, cu atât mai mult cu cât următorul meci era pe teren propriu.

Joi seara, Liga2.ro a primit confirmarea de la directorul sportiv al Săgeții, Costel Uda, că meciul de sâmbătă se va juca. Forțat de rezilierile făcute de contracte semnate în ultimele 24 de de ore, Gică Butoiu va apela la câțiva dintre juniorii pe care îi are în ograda proprie pentru a completa foaia de joc. Vă reamintim cu acest prilej că unul dintre ei, Airinei, a debutat deja în meciul de Slobozia, din runda trecută.

Au scăpat de excludere prin neprogramare

Prin prezentarea la meciul de sâmbătă, Săgeata a scăpat de spectrul excluderii prin neprogramare, cel puțin până la primăvară, când se va relua campionatul. Asta deoarece pentru excluderea automată este nevoie de două neprogramări, iar pe 2014 se mai joacă doar două runde: cea de acum – în care echipa va juca și cea din week-end-ul următor – unde ar trebui să se deplaseze la Bacău. Așa că, în acest context, elevii echipei antrenate de Gică Butoiu pot să nu se prezinte pe stadionul „Letea” din 6 decembrie, ceea ce ar însemna doar un meci pierdut la masa verde

Rapidul nu umple foaia de joc

O informație de ultimă oră face și mai interesantă partida de sâmbătă, dintre Săgeata și Rapid CFR Suceava. Astfel, sucevenii trec printr-o criză acută de efectiv și vor deplasa la Năvodari doar 15 jucători. Burcea a fost exclus din lot ca urmare a unui incident petrecut după meciul din Cupă cu Petrolul, Tiron și Bîgu sunt accidentați de ceva vreme, iar Marinkovici și Sumanariu sunt suspendați după roșiile primite la meciul cu Dorohoi. Mai nou, atât Mircea Negru cât și Marius Matei au probleme medicale, așa că Bogdan Tudoreanu a inclus în lot și doi juniori.

În tur, duelul dintre cele două echipe s-a terminat la egalitate, scor 2-2, prin reușitele lui M. Negru (6), M. Matei (72), respectiv Cr. Ganea (1) și Velescu (65 – autogol)

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 28 Nov. 2014, 00:55 Campionat
Pe aceeași temă