Surpriză la Cluj! Bogdan Lobonț a debutat ca antrenor la „U” chiar în derby-ul cu liderul Chindia. „Își începe mai repede mandatul”

Surpriză la Cluj!** Bogdan Lobonț a debutat ca antrenor la

Universitatea Cluj are derby în această seară, de la ora 19:30, când o întâlnește pe teren propriu, în ultima etapă a Ligii 2 programată în 2018 pe Chindia Târgoviște, liderul campionatului după tur și o etapă desfășurată din retur. Diferența dintre cele două echipe e de doar trei puncte, 44 față de 41, astfel că miza jocului este una foarte mare.

Clujenii au încercat înaintea partidei să-și motiveze suplimentar jucătorii, pe lângă prima în bani, și cu aducerea pe banca tehnică a lui Bogdan Lobonț (40 de ani). Fostul internațional ar fi trebuit să preia echipa de la 1 ianuarie 2019, însă lucrurile au fost grăbite, astfel că la jocul cu Chindia va da indicații chiar Lobonț. Fostul portar va debuta astfel astăzi, 7 decembrie, în cariera de antrenor, chiar dacă, oficial, în acte, el nu îndeplinește funcția de antrenor principal.

🆕Bogdan Lobonț își începe mai repede mandatul la „U” și se va afla pe bancă la partida din această seară cu Chindia!
Iată încă un motiv să fii și tu deseară pe Cluj Arena: facem echipă împreună; Bogdan Lobonț pe bancă, „studenții” în teren, Șepcile roșii în tribună!
Împreună suntem mai puternici 💪, împreună suntem „U”! 🤝
Baftă, Bogdan! 🍀
ℹ️ Derby-ul etapei, #UCluj – Chindia Târgoviște, începe în această seară, la ora 19.30. E sărbătoare, joacă „U””
, anunță clujenii pe pagina lor de facebook.

Desfășurarea meciului „U” Cluj – Chindia o puteți urmări AICI

S-a implicat în pregătirea echipei, de la distanță, chiar după numire

Fostul portar a fost prezentat oficial pe 7 noiembrie, dar fusese anunțat că vine la echipă abia la reunirea lotului din 2019, după ce își va rezolva plecarea de la AS Roma, clubul la care a activat de nouă ani. Cu toate acestea, Lobonț ținea în permanență legătura cu stafful tehnic condus de Mircea Cojocaru și începuse să ia decizii la echipă, încă de la primul meci după numire. Acesta a hotărât stabilirea cantonamentelor, a ciclului săptămânal de antrenamente și a făcut schimbări și în privința alimentației și refacerii jucătorilor. În plus, Lobonț se consulta cu Cojocaru înainte și după meciurile din Liga 2.

De când a început să se implice Bogdan Lobonț la echipă, „U” Cluj a disputat cinci partide în campionat. Trei victorii, în meciurile cu Academica Clinceni (3-0), Pandurii (5-1) și Metaloglobus (1-0), și două remize, cu Sportul Snagov (0-0) și CS Balotești (0-0), au înregistrat clujenii. În privința golaverajului, în cele patru partide alb-negrii au primit doar un gol și au marcat nouă.

„Sunt bucuros că încep această aventură de antrenor în România, că o încep alături de U Cluj. Nu mi-a fost greu să mă decid, pentru că am văzut ce potențial are clubul, ce jucători are, cu niște suporteri minunați și cred că Universitatea este mai mult decât o echipă de fotbal. Sunt convins că împreună vom reuși să facem lucruri extraordinare. Presiunea este peste tot, dar pot să vă asigur că împrună, zi de zi, vom lupta ca să aducem rezultate”, spunea Bogdan Lobonț în momentul în care a fost prezentat oficial.

În acest sezon, „U” Cluj a fost antrenată în primele 13 etape de Adrian Falub, iar în următoarele șapte runde a fost pregătită de interimarul Mircea Cojocaru. Din etapa a 21-a, echipa clujeană va fi condusă de Bogdan Lobonț, care nu va fi însă, în acte, „principal”, fiindcă nu are licență, ci acest rol îl va îndeplini Adrian Iencsi.

Articol scris de Marius ANGHEL și Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă