Suporterii Politehnicii, încă o acțiune în lupta împotriva coronavirusului. Cum te poți implica în producerea aparatelor pentru spitale și ce altă inițiativă pun la cale | EXCLUSIV

Suporterii echipei ASU Politehnica Timișoara sunt unii dintre cei mai implicați din România în acțiuni umanitare. La fel se întâmplă și acum, când țara se află în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Recent, clubul bănățean, pe care îl controlează prin Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin intermediul căruia îi roagă pe toți cei care dețin imprimante 3D să ajute la producerea unor piese pentru aparatele de respirat artificial, pentru spitalele din Timișoara.

„Politehnica, echipa comunității!

Îi invităm pe toți posesorii de imprimante 3D să își ofere sprijinul pentru inginerii de la VentilaTM care își propun să producă componente pentru aparatele de respirat artificial din secțiile de terapie intensivă. Putem să ajutăm!

#unclubdiferit”, se arată în comunicatul emis pe pagina de Facebook a ASU Politehnica Timișoara.

Contactat de Liga2.ro, Sebastian Novovic, unul dintre liderii suporterilor echipei Politehnica, a declarat că inițiativa a venit în urma unei idei care a fost văzută în alte țări din Europa: „Ne-am gândit cum putem să ajutăm concret, să aducem în același loc oamenii care au imprimante 3D și care vor să dea un ajutor. Sunt inițiative pe care le-am văzut în afară și au avut succes. Au fost de folos în spitale și cumva am vrut să folosim și în România ideea.”

Suporterii nu sunt la prima acțiune de acest fel în această perioadă complicată. În urmă cu câteva zile, ei și-au manifestat intenția de a merge la cumpărături în locul pesoanelor vârstnice. Coronavirusul este mai dăunător pentru oamenii trecuți de o anumită vârstă, iar fanii s-au oferit să meargă la magazin sau la farmacie în locul lor, ca să evite cât mai mult posibil ieșirile din casă ale bătrânilor. 

„Au fost oameni care au sunat. Au fost oameni care au avut nevoie, care au apelat. Mai ales în blocurile mari de 10 etaje, situația este și mai grea. Sunt mulți oameni care probabil nu mai au pe nimeni”, a precizat Sebastian Novovic despre precedenta campanie.

Alb-violeții vor iniția și o campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul Victor Babeș

ASU Poli va demara în următoarele zile o acțiune și mai amplă, prin care va invita oamenii să doneze sume de bani, pentru Spitalul Victor Babeș. În același timp, vor fi scoase la licitație produse de colecție.

„Ne-am gândit să facem o licitație cu produse de colecție Politehnica Timișoara și toți banii să-i redirecționăm către Spitalul Victor Babeș și să încurajăm oamenii să doneze. În primul rând, vom invita oamenii să doneze banii în contul spitalului, pentru că e cel mai ușor acolo”, a mai spus Novovic pentru Liga2.ro.

Ripensia organizează și ea o strângere de fonduri

O altă echipă din Timișoara, Ripensia, s-a oferit să ea să ajute în lupta spitatelor împotriva coronavirusului și și-a propus să atragă alături de ea fanii. A organizat o strângere de fonduri, iar cei care vor să ajute, în continuare, o pot face în contul deschis de club. Ulterior, banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente și materiale care vor fi de mare folos personalului medical.

Duminică s-a înregistrat primul deces în România din cauza coronavirusului

Evoluția coronavirusului în țară este negativă, iar numărul persoanelor depistate pozitiv a crescut. Astfel, până duminică dimineață, România avea 367 de persoane confirmate. În izolare se află peste 55.000 de oameni, iar în carantină sunt 4.207. Din păcate, duminică a fost înregistrat și primul deces. Este vorba de un bărbat din Filiași, în vârstă de 67 de ani, care se întorsese din Franța. Omul mai suferea și de alte probleme grave de sănătate.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Pe aceeași temă