Start fulminant! Cristea și Dinu au călcat Gloria

20 Aug. 2011, 01:27 Campionat

FC Snagov și Gloria Buzău au avut onoarea să joace, ieri seară, în deschiderea noului campionat al Ligii a II-a. Ilfovenii au demonstrat că sunt gata să se ia la trântă cu pretendentele la promovare ale seriei și și-a învins adversarul fără prea multe emoții. Cristea a marcat primul gol al sezonului 2011-2012, ca mai apoi Dinu să asigure toate cele trei puncte cu o execuție de maestru.

Reghecampf a aliniat o echipă cu cinci noi jucători față de finalul campionatului trecut. Cu un singur atacant în față, Cristea, tehnicianul și-a coordonat atacurile prin cele două extreme, Bereșoae și Florea. Ultimul reîntors după experiența Astra și Iași a trecut ca tunetul în câteva rânduri pe lângă Costin Pușcă sau Jercălău și a centrat (20) precis prin spatele apărării, perfect pentru Dinu, dacă Boboc nu ar fi pus piciorul și ar fi evitat un gol ca și făcut.

Bereșoae a fost la fel de activ în flancul drept, mai întâi trăgând (27) milimetric pe lângă bara colțului lung, ca mai apoi să-i centreze (29) pe cap o minge de care Cristea și-a bătut joc și a trimis-o direct în portar, chiar dacă era singur în careul de șase metri. Sârbu și-a mai salvat odată echipa la lovitura liberă executată de Dinu (31) de la 20 de metri la vinclu, ca pe final de repriză Prodan (34) să trimită pe lângă și să pună pentru prima dată în pericol poarta gazdelor.

Revenirea de la cabine i-a adus înlocuirea lui Filip cu Bâtfoi, ceea ce rezulta că Snagovul mizează totul pe cartea atacului. Cristea și-a pus publicul în cap prin trei situații clare de gol. Mai întâi a reluat slab cu capul (46) direct în brațele portarului, mai apoi a trimis (48) din șase metri peste transversală centrarea de pe stânga a lui Florea, ca în final răbdarea spectatorilor să ia sfârșit la faza plină de egoism (52) în care, după un contraatac, a preferat să-l țintească din nou pe Sârbu în detrimentul unei pase în dreapta, acolo unde se aflau Dinu și Bâtfoi.

Câmpeanu (55) și Prodan (58) au încercat anemic să pună în pericol poarta lui Baruch, ca după o altă fază de atac a buzoienilor, Cristea să scape din nou singur cu Sârbu și să-l învingă (60) cu un șut plasat, cu toate că oaspeții au acuzat că atacantul s-a aflat în offside în momentul pasei.

Golul nu l-a scăpat de schimbare pe atacant, în locul său Nistor pătrunzând pe teren cu dorința de a-și trece și el numele pe lista marcatorilor. Tânărul fotbalist a confirmat așteptările lui Reghecampf, după numai câteva faze în viteză, obținând lovitura liberă prin care Dinu a majorat scorul. Căpitanul ilfovenilor a pus mingea cu mâna în vinclu (70), iar ce a urmat a fost o treabă doar între fotbaliștii gazdelor și Sârbu. Bratu (72), Bâtfoi (79), Dinu (82) și din nou Dinu (85), dintr-o fază asemănătoare cu cea de la golul doi, însă de această dată doar a șters praful de pe bara colțului lung, au încheiat un meci plin de ocazii și un debut promițător pentru noul sezon al Ligii a II-a.

FC Snagov – Gloria Buzău 2-0

Cr. Cristea (60), V. Dinu II (70)

Snagov: Baruch – I. Popa, Zeciu, D. Bratu, L. Filip (46 Bâtfoi) – Bereșoae (77 Al. Stancu), Săceanu, R. Iancu, M. Florea – V. Dinu II (cpt.) – Cr. Cristea (66 A. Nistor)
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Buzău: Sârbu – Jercălău (77 Bg. Spătaru), Berceanu, Tabără, Boboc – M. Pușcă (cpt.) – C. Pușcă, Horovei, D. Prodan (77 M. Manea), Corcoveanu – Ad. Câmpeanu
Antrenor: Mihai Ciobanu

Articol și foto de Marius ANGHEL

20 Aug. 2011, 01:27 Campionat
Pe aceeași temă