Stadionul din Târgu Jiu nu va fi gata prea curând! Lucrările s-au oprit și e nevoie de noi investiții. „Până la urmă, trebuie să îl realizăm, nu poți să stai cu un stadion nefuncțional”

Campionatul Ligii 2 se va relua pe 24 februarie, iar Pandurii Târgu Jiu ar trebui să joace, la Motru, cu Metaloglobus București. Rămâne de văzut dacă meciul se va mai disputa însă. Clubul gorjean a intrat în iarnă de pe penultimul loc, cu doar 18 puncte acumulate în 21 de etape, iar pe 17 ianuarie Tribunalul Gorj va decide dacă CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, aflat în prezent în insolvență, ajunge la faliment! Cert e că formația antrenată de Adrian Bogoi, chiar dacă va continua să existe, nu va juca nici în partea a doua a sezonului pe noul stadion din orașul pe care îl reprezintă cu numele.

Arena din Târgu Jiu are nevoie de noi investiții, acestea fiind estimate la două milioane de euro. Mai sunt de executat o parte a lucrărilor de sistematizare pe verticală și asigurarea utilităților. Este vorba de canalizarea pluvială și menajeră. Marcel Romanescu a spus că a aflat abia după ce a devenit primar că lucrarea licitată inițial de CNI nu acoperea întreaga investiție.

„Sincer, în momentul în care am venit în primăria Târgu Jiu, am crezut că licitația pentru stadion a fost pentru lucrarea în integralitatea sa. Complexul în integralitate, cu tot ceea ce înseamnă spații adiacente. Ulterior am constatat că licitația inițială s-a făcut doar pentru această construcție care s-a ridicat. Neexistând fondurile necesare, partea exterioară a stadionului nu a fost prinsă în proiect. Până la urmă, trebuie să îl realizăm, nu poți să stai cu un stadion nefuncțional, în care până în momentul de față s-au investit peste 20 de milioane de euro. Ce mai este de făcut, raportat la investiția inițială, este un cost mic”, a spus edilul Romanescu.

Au înființat deja CSM Târgu Jiu

Între timp, autoritățile locale fac demersurile necesare pentru înregistrarea unui nou club sportiv în Târgu Jiu. De altfel, Clubul Sportiv Municipal a fost înființat de către Consiliul Local Târgu Jiu încă de anul trecut, iar acum are nevoie de CIS de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a putea fi afiliat la diverse federații. În cadrul clubului vor funcționa mai multe secții, discipline care să acopere majoritatea sporturilor individuale și în special de echipă.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă