SSC Farul va fi condus de o femeie. Fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre și candidată la primăria Costinești e noul finanțator al clubului constănțean. „Trebuie să băgăm full gas”

Marius ANGHEL 16 Jul. 2018, 12:52 Campionat

Mult așteptata Adunăre Generală a membrilor cotizanți ai Asociației S.S.C. Farul Constanța, ședință în urma căreia se dorea stabilirea viitorului clubului, s-a consumat ieri după-amiază și a avut ca rezultat decizia de continuare a activității în Liga 2, acolo unde s-a obținut promovarea în această vară. Mai mult, formația constănțeană s-a asociat cu o femeie de afaceri.

Obiectivul echipei suporterilor constănțeni pentru noul sezon este promovarea, unul îndrăzneț, având în vedere că în acest moment, cu trei săptămâni înainte de startul campionatului, nu are un antrenor principal, în ultima săptămână antrenamentele au fost sistate din cauza incertitudinii continuării activității, iar mare parte dintre jucători au plecat.

Fără un răspuns din partea autorităților locale despre finanțare, cu discuțiile oprite cu Ciprian Marica, membrii cotizanți ai SSC Farul au decis duminică asocierea cu Emanuela Gavrilă, o constănțeancă pe care o prezintă ca o fostă sportivă de performanță al cărei principal obiectiv este susținerea performanței sportului românesc.

„În ultima perioadă, clubul a trecut printr-o serie de probleme, cauzate de lipsa surselor de finanțare. Răspunsul din partea autorităților locale la proiectul de finanțare înaintat a întârziat, iar în momentul de față nu avem niciun răspuns. Iar discuțiile cu Ciprian Marica pot spune că nici măcar nu au început. În ultima perioadă, am căutat o sursă de finanțare, iar toate discuțiile noastre s-au concretizat astăzi în Adunarea Generală, printr-un contract de asociere cu Emanuela Gavrilă”, a explicat asocierea cu femeia de afaceri Răzvan Gârdea, președintele Consiliului Director al SSC Farul.

Emanuela Gavrilă: „Singurul obiectiv pe care îl am e ca această echipă să meargă în sus, adică în Liga 1”

Noul investitor al SSC Farul este fosta iubită a ex-senatorului Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, fostă candidată la primăria Costinești și fosta șefă a Organizației Locale a PSD Costinești. Aceasta se va ocupa de tot ceea ce înseamnă cheltuieli, organizare, datorii și alcătuirea echipei pentru Liga 2.

„E un proiect foarte frumos, Liga a 2-a, bani mulți, răspunderi mari. Nu știu ce s-a întâmplat înainte, nu mă interesează nici discuțiile, nici scandalurile. Nu sunt problema mea. Singurul obiectiv pe care îl am e ca această echipă să meargă în sus, adică în Liga 1. Numele investitorului în acest moment este Emanuela Gavrilă, persoană fizică. Deocamdată, am preluat tot ce înseamnă cheltuieli, organizare, datorii, încropirea echipei, desigur cu niște specialiști, că nu pot alege eu fotbaliștii sau antrenorii, nefiind profesia și preocuparea mea. Eu am un obiectiv, management. Managementul se face cu oameni care se pricep în fiecare domeniu. Așa știu eu să fac lucrurile, așa am făcut și în celelalte afaceri ale mele. Asta am preluat acum. Vom vedea din mers”, a fost prima declarație a Emanuelei Gavrilă în calitate de investitor la SSC Farul. 

„Trebuie să băgăm full gas. Prefer să construim, decât să facem promisiuni”

Gavrilă crede că pentru îndeplinirea obiectivului promovării este nevoie de un buget de minim 1,5 milioane de euro. „Nu cred că poți sub 1,2 – 1,5 milioane de euro să te îndrepți către Liga 1. O astfel de sumă e suficientă pentru promovare. Va trebui să acopăr toate cheltuielile. Cu cât ai mai mulți bani, cu atât ai jucători mai buni și riscurile de a rămâne în Divizia B sau a retrograda scad. Din calculele făcute cu specialiști, fără 4 – 500.000 de euro stăm pe loc. Trebuie să apăsăm accelerația, depășind viteza legală. Trebuie să băgăm full gas, să depunem toate eforturile, pentru că mai avem trei săptămâni până la startul campionatului. Sunt foarte multe lucruri de făcut. În primul rând, echipă. După conferința de presă, vom începe să sunăm jucători. Prefer să construim, decât să facem promisiuni. Suntem sub nivelul mării, nici măcar la zero. Aș vrea să începem cu rezolvarea problemelor care ard. Trebuie să avem obiective pe trepte de urgență”, a mai spus Emanuela Gavrilă în conferința de presă susținută duminică într-un mall din Constanța.

Discuții cu Marica: „Am fost refuzată scurt și foarte categoric”

Întrebată despre o posibilă asociere cu Ciprian Marica, deținătorul brandului FC Farul, Emanuela Gavrilă a spus că s-a lovit de refuzul acestuia.

„Cineva zicea că, decât un război drept, mai bine o pace strâmbă. Mie îmi place pacea, dar asta nu înseamnă că suntem dispuși la orice fel de compromis. Pot să vă spun că am încercat să iau legătura cu domnul Marica. Mi-a transmis prin reprezentantul lui legal de la licitație că nu sunt interesați de niciun fel de alianță. Nu au întrebat nici măcar ce fel de alianță aș propune. Și atunci eu mi-am văzut de drum. (…) Repet, am încercat o discuție cu domnul Marica, am fost refuzată scurt și foarte categoric. Mă îndoiesc că ar vrea să o reia. Și în plus, condițiile s-au schimbat. Pe noi ne interesează în acest moment să avem o echipă de fotbal puternică. Am intrat pe o ușă și am închis-o în spatele nostru. Nu ne mai putem întoarce din drum. Mergem doar înainte. Situația financiară a clubului e rezolvabilă. Nu e atât de grea încât să ne pună piedici”, a comentat noul finanțator al SSC Farul, care a fost prezentă la conferință îmbrăcată într-un tricou cu mesajul: „Ar trebui să fim cu toții feminiști”. „Special am pus acest tricou astăzi. Aș vrea să fim feminiști astăzi. Știu că în fotbal sunt puține femei”, a spus Emanuela Gavrilă. 


 

Mai jos puteți citi comunicatul SSC Farul despre asocierea cu Emanuela Gavrilă, cât și urmări video conferința de presă:

„Stimați suporteri, dragi constănțeni, după o perioadă destul de lungă de incertitudine, în care continuarea finanțării din partea autorităților a fost amânată sine die, iată că astăzi putem să răsuflăm ușurați la auzul unor vești bune! Ieri, S.S.C. Farul a primit confirmarea că va lua startul în următorul sezon al Ligii a II-a, iar astăzi am stabilit și obiectivul: încă o promovare istorică. A 3-a promovare în tot atâți ani de activitate. Astăzi, Adunarea Generală a Membrilor cotizanți ai Asociației Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța a semnat, prin reprezentanții săi desemnați, un acord de asociere cu dna. Emanuela GAVRILĂ‚, o fostă sportivă de performanță, originară din Constanța, al cărei principal obiectiv este susținerea performanței sportului românesc. Este un acord de COLABORARE, nu o preluare sau o cedare. În continuare, la fel ca și până în prezent, vocea dumneavoastră, a celor care susțineți Proiectul S.S.C. Farul se va face auzită. Toate deciziile se vor lua de comun acord, în interesul echipei și al performanței. Credem cu tărie că am luat cea mai bună decizie și că în acest mod am asigurat dăinuirea spiritului farist! Ne mai despart 3 săptămâni de startul campionatului și avem foarte multe de făcut! Așteptăm cu înfrigurare tragerea la sorți, pentru a putea să începem, la fel ca și dumneavoastră, să plănuim prima deplasare și meciul de debut. Credeți în continuare în S.S.C. Farul! Doar împreună reușim!
Împreună ducem mai departe spiritul farist!”
, a sunat comunicatul SSC Farul Constanța.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 16 Jul. 2018, 12:52 Campionat
Pe aceeași temă