SSC Farul, debut cu brio în fața unei ACS Poli plină de probleme. Timișorenii au avut pe bancă trei jucători care nu erau legitimați

Marius ANGHEL 05 Aug. 2018, 11:55 Campionat

SSC Farul a dovedit că nu se lasă doborâtă de toate problemele și s-a impus cu 4-1 în fața fostei prim-divizionare ACS Poli. Nu același lucru se poate spune despre alb-violeți, care au dominat clar prima repriză și au condus cu 1-0, dar și-au stricat singuri meciul cu gafele din apărare și trei hențuri în careu, dintre care două sancționate cu penalty. Alexandru Grigoraș a fost în formă mare și a marcat toate cele patru goluri ale dobrogenilor, primiți de Gheorghe Hagi pe stadionul echipei sale din Ovidiu. Din păcate pentru Ionel Ganea, tehnicianul nu a putut miza pe trei fotbaliști, dintre care unul urma să fie titular, din cauza unor erori ale celor din club.

Startul meciului a fost un „one man show” cu Octavian Drăghici. Din primul minut, atacantul a pătruns în careu, dar, cu doi fundași pe urmele sale, a tras pe lângă poartă. Peste trei minute a reușit să înscrie, însă după un ofsaid mare, sancționat. Debutul de joc a fost unul foarte antrenat pentru spectatori, cu multe ocazii.

Grigoraș a încercat o centrare în fața porții lui Curileac, dar mingea a ieșit din teren, deoarece era incomodat de Alin Mutu. Melinte, utilizat mijlocaș, a prins și el un șut, bun, dar respins în corner de Stavrev. De altfel, portarul Farului a intervenit bine, la picioarele unui Drăghici scăpat pe contraatac, după ce la poarta opusă Licu a avut un șut în plasa laterală.

Drăghici a marcat din lovitură liberă, dar timișorenii s-au crezut handbaliști

ACS Poli a avut ocazii irosite mai multe, cu Popovici și Dorin Codrea care nu au prins spațiul porții. Farul a protestat vehement după o fază la care Haruț a respins un balon cu mingea, din careu. Arbitrul Cătălin Buși nu a fluierat nimic, mai ales că șutul a fost din apropierea fundașului dreapta. După ritmul de joc s-a mai domolit, în minutul 34, Drăghici a marcat cu un șut direct pe poartă dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. Situația s-a complicat după ce și Alin Mutu a respins un balon cu mâna din careu, iar, de data aceasta, arbitrul a arătat punctul cu var. Alexandru Grigoraș a înscris de la 11 metri, chiar dacă portarul Curileac ghicise colțul. Până la pauză, Bîrnoi a mai avut un șut în bara transversală.

Misiunea Farului s-a simplificat în minutul 64

La 1-1, Poli a mai avut o bară, la un șut al sârbului Mrkela. Soarta jocului s-a scris în minutul 64. Alin Mutu a oprit din nou balonul cu brațul în careu, deși avea deja un cartonaș galben pentru faza similară din prima repriză. Cătălin Buși a trata faza similar, cu penalty și cartonaș, astfel că fundașul a fost eliminat. Alexandru Grigoraș a tras cu fentă de data aceasta, iar Curileac nu a avut ce face. La 2-1, jucătorul Farului și-a permis să și irosească o ocazie. Timișorenii, rămași în zece, au avut un șut bun al lui Mrkela, dar Stavrev a reținut.

Pe final, doar gazdele au contat

Farul a dominat clar finalul de joc, unul în care apărarea bănățenilor era debusolată. După erorile lui Mutu, în minutul 76, Florin Dumbravă, alt jucător adus vara aceasta, i-a lăsat culoar lui Grigoraș, care a marcat de data aceasta din acțiune. În minutul 82 s-a înscris din nou. Andrei Neagoe a bătut o lovitură liberă, iar Grigoraș s-a dus la prima bară și a înscris cu capul, la colțul lung. Farul a mai avut o ocazie la final prin Licu, iar Motreanu a marcat, dar golul nu a fost validat din pricina unei poziții de ofsaid.

SSC FARUL CONSTANȚA – ACS POLI TIMIȘOARA   4-1
Alexandru Grigoraș 43′ – pen., 65′ – pen., 76′, 82′ / Octavian Drăghici 34′

Stavrev – Iani, Roumadi, Frîncu, Twumasi – Tudorică (Șicu 84′), Doumbia, Bg. Petrescu (Țăranu 78′) – Cocîrlă (Andr. Neagoe 58′), Al. Grigoraș (cpt.), Licu
Rezerve neutilizate: Vl. Neagu – D. Matei, Momodou, Dombrovoschi
Antrenor: Ion Barbu

Curileac – Haruț, A. Mutu, Basic, Dumbravă (Podină 78′) – Bîrnoi, Melinte (cpt.), D. Codrea – Mrkela (Velcotă 84′), Oct. Drăghici, Al. Popovici (Motreanu 72′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Bocșan, D. Filip, D. Golda
Antrenor: Ionel Ganea
Eliminat: Alin Mutu 64′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Central (Ovidiu – Constanța); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Florin Pucheanu (Ulmi).

Gafă de nepermis la un club profesionist

ACS Poli a avut de suferit nu doar în ceea ce privește strict ceea ce s-a întâmplat pe teren. Trei dintre jucătorii care au făcut deplasarea, Cristian Bocșan, Denis Golda și Mario Contra nu au putut fi trecuți în raportul de joc. Cei trei nu aveau menționate în carnetele de joc revenirile la ACS Poli.

Fotbaliștii în cauza fuseseră împrumutați în returul sezonului trecut la Ripensia. De altfel, Bocșan urma să fie titular, dar Ganea a fost nevoit să îl înlocuiască cu Igor Basic. Oficialii de la ACS Poli trebuiau să facă în așa fel încât revenirea după împrumut a celor trei să fie trecută de FRF în carnete. Altfel, cei trei erau ca orice alt jucător nelegitimat!

Etapa viitoare, ACS Poli are meci acasă cu Dacia Unirea Brăila. Farul va merge la UTA Arad.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb SSC Farul Constanța

Marius ANGHEL 05 Aug. 2018, 11:55 Campionat
Pe aceeași temă