SSC Farul a călcat în picioare Luceafărul, înregistrând scorul etapei. Fundașul Twumasi și-a trecut în cont o „dublă”, în timp ce Țîră și-a bătut joc de un penalty

Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 17:46 Campionat
SSC Farul a călcat în picioare Luceafărul, înregistrând scorul etapei.** Fundașul Twumasi și-a trecut în cont o

SSC Farul a realizat scorul etapei 17-a a Ligii 2 după ce a învins-o cu 5-0, pe teren propriu, pe Luceafărul Oradea, sâmbătă dimineață, și cu cele trei puncte câștigate se apropie din nou de locurile care asigură menținerea în acest eșalon. A fost 4-0 la pauză, iar în repriza a doua bihorenii au ratat un penalty.

Echipa constănțeană și-a continuat în runda a 17-a seria de rezultate alternante pe teren propriu în acest sezon. Până la meciul cu Luceafărul, SSC Farul trecuse prin patru serii de victorie/înfrângere atunci când a jucat acasă, fie că asta a însemnat Ovidiu, Călărași, Techirghiol sau Constanța. Iar în fața unei echipe ca Luceafărul, care în acest sezon a fost sub orice critică în deplasare, mai puțin în cea de la Timișoara, unde a remizat, 0-0, cu ASU Poli, trupa lui Petre Grigoraș nu avea cum să nu câștige. S-a dovedit după doar un sfert de oră.

După o primă ocazie bună de gol a bihorenilor, Mihai Popa (3) respingând în lateral, de lângă bară, o reluare din 10 metri a lui Roșu, Luceafărul s-a stins rapid și a fost o pradă ușoară pentru „rechinii” lui Petre Grigoraș. Fiul antrenorului, Alexandru, a centrat perfect din dreapta careului, Jallow a șters mingea cu capul și a deviat-o mai departe, la Georgian Păun (14), care a finalizat simplu din 10 metri în vinclul colțului lung. A fost doar începutul, fiindcă fariștii au început apoi să-și umilească adversarul care era în corzi.

Fundașul Yeboah Twumasi (35) a urcat până în careul advers și a majorat diferența din 5 metri, sub transversală, la o fază la care Fotescu a bătut o lovitură liberă din dreapta, iar mingea a lovit prima bară și a trecut prin spatele portarului Moga. Imediat, Jallow (37) putea înscrie și el dacă un adversar nu s-ar fi interpus în fața sa să respingă la centrare pe jos a lui Grigoraș, însă a făcut-o Marius Fotescu (41), găsit ideal în careu de Păun și care l-a executat pe Moga din 8 metri lateral dreata, la colțul scurt. N-a fost însă îndeajuns, fiindcă constănțenii au mai punctat o dată înainte de pauză. După o combinație frumoasă de pase în flancul drept, Fotescu a scăpat în dreapta, a centrat în fața porții, iar Twumasi (45) a înscris cu capul după ce a scăpat din marcajul lui Gunie.

Jallow, unic marcator pentru Farul în repriza secundă. Țîră, batjocură la penalty

Și în partea secundă desfășurarea meciului a fost una lejeră pentru fariști. Momodow Jallow (53) l-a chinuit și el pe omul care se urcă pe schelă pentru a schimba manual tabela de scor, de această dată pentru a pune cifra 5, după ce a marcat cu un șut în forță din 10 metri central, pe jos, lângă bara din dreapta. Fotescu pasase pentru Moise, dar acesta a deviat mai departe la Jallow, care n-a iertat.

Până la 5-0, antrenorul Cristian Lupuț își consumase deja toate cele trei înlocuiri posibile, iar ulterior Vasile Pop (60) avea să și obțină o lovitură de pedeapsă după ce a fost faultat în careu de Doumbia. Numai că de fiul marelui fotbalist rapidist din lotul Luceafărului e doar numele de el. Cătălin Țîră a demonstrat încă o dată de ce a fost considerat transfer ratat pe la multele echipele pe unde a trecut până acum, la doar 24 de ani. Atacantul a bătut execrabil lovitura de pedeapsă și Mihai Popa nu avea cum să nu pareze. A fost și singura ocazie a bihorenilor de a marca golul de onoare, o onoare pătată aproape la fiecare declasare în acest sezon.

S-a terminat 5-0, SSC Farul a făcut 16 puncte și s-a aproapia la două puncte de Luceafărul și Aerostar, primele două echipe aflate deasupra locurilor retrogradabile.

SSC FARUL CONSTANȚA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA   5-0
Georgian Păun 14′, Yeboah Twumasi 35′, 45′, Marius Fotescu 41′, Momodow Jallow 53′

Mih. Popa – Sabangeanu, Y. Twumasi, Doumbia, Zamfir – M. Tudorică, G. Păun (M’Baka 77′), M. Fotescu (Iani 71′) – Al. Grigoraș (cpt.)(R. Licu 76′), Nic. Moise, Jallow
Rezerve neutilizate: Stavrev – Țăranu, Frîncu, M. Dumitrașcu
Antrenor: Petre Grigoraș

Moga – Gunie, Oros (cpt.), Opriș, Al. Băican – C-tin. Roșu (Mitrică 46′), Preoteasa (Vas. Pop 36′), Prejmerean, Al. Dulca (P. Peter 51′) – G. Paraschiv, Țîră
Rezerve neutilizate: Moroz – Ludușan, Lăsconi, Fl. Drăgan
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: „Gheorghe Hagi” (Constanța); Arbitru: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Cristian Voicu (Focșani).

În etapa următoare, SSC Farul joacă sâmbătă, de la ora 13:00, tot acasă, cu Dacia Unirea Brăila, fosta „lanternă roșie”, care în această rundă a câștigat primul meci în acest sezon, 2-1 cu Daco-Getica. În schimb, Luceafărul va primi vizita Chindiei, sâmbătă, de la ora 12:00, într-un meci în care, probabil, își va întrerupe seria bravă de rezultate pozitive obținute pe teren propriu în ultimele cinci runde.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 17:46 Campionat
Pe aceeași temă