Sportul Snagov, „demolată” la Buzău. Valeriu Răchită și-a stăpânit nervii: „Antrenez de 14 ani. Este cea mai mare umilință pe care am trăit-o ca antrenor”

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 16:26 Campionat

3-0 fusese scorul cel mai drastic întâlnit în primele două etape ale noului sezon al Ligii 2, iar echipele care au pierdut la această diferență nu erau deloc puține: Dunărea Călărași, Daco-Getica, Pandurii, Metaloglobus, Sportul Snagov, Viitorul Pandurii și Petrolul. Însă etapa a 3-a avea să strice această statistică. Sportul Snagov, ultima echipă care și-a reluat pregătirea în această vară dintre cele 20, a avut o prestație dezastruoasă la Buzău, acolo unde a pierdut în fața nou-promovatei SCM Gloria cu 7-0.

Snagovul s-a făcut de râs la Buzău, accidentarea suferită în minutul 11 de fundașul Adrian Neacșu, schimbat cu nou-venitul Ionuț Baniță, având să dea peste cap planurile antrenorului Valeriu Răchită, așa cum avea să spună la final. Juniorul George Micle (17 ani), aflat la debutul în Liga 2, urma să scoată din plasă de patru ori mingea până la pauză, după reușitele lui Marius Ioniță (35), Valentin Alexandru (39, 44 – pen.) și Valentin Munteanu (42). Cu moralul la pământ, Sportul a mai încasat încă trei goluri în partea secundă, de la Valentin Munteanu (59), Dragoș Huiban (51) și Matei Constantinescu (90+1).

Astfel, SCM Gloria nu a obținut doar scorul campionatului după primele trei etape, ci a și urcat pe prima poziție a Ligii 2, devansând-o la golaveraj pe UTA, care are și ea punctaj maxim. Buzoienii au goleveraj 10-1, iar arădenii 9-0. În plus, echipa lui Ilie Stan dă și golgheterul campionatului, pe Valentin Alexandru, cu patru goluri marcate.

La finalul partidei, antrenorului Sportului Snagov, Valeriu Răchită (49 de ani), a spus că acest eșec de la Buzău este cele mai drastic suferit în cariera sa.

„M-am lăsat în 2005 de fotbal și antrenez de 14 ani. Este cea mai mare umilință pe care am trăit-o ca antrenor. Cauzele sunt multiple. Vom face o analiză. Unii dintre jucători vor veni lună să-și ia actele, să se ducă la Liga a 4-a, la Liga a 3-a, unde se acceptă asemenea comportamente. Asta e viața în fotbal. Ne gândim deja la meciul cu Metaloglobus. Știam că Argeșul, Buzăul, Clujul, Petrolul, echipe cu bugete foarte mari, cu obiective de promovare, nu ne putem lupta. Noi, cu juniori de 16-17 ani încercăm să jucăm un fotbal cât se poate de bun și să scoatem rezultate cu echipele de valoarea noastră.

Accidentarea lui Neacșu mi-a dat tot planul peste cap. În primele minute să pierzi un fundaș central, în condițiile în care aveam doar doi, a trebuit să fac schimbări în echipă, l-am băgat pe Baniță, care mi-a venit ieri la antrenamente, dar, venind de la o echipă de Liga a 3-a, a fost depășit total de joc, tocmai de aia l-am și schimbat. La Neacșu se pare că este o entorsă de gradul 1 și necesită o imobilizare ghipsată de 12 zile, după care recuperarea. Deci, pentru următoarele trei patru meciuri nu-l voi avea”, a spus Valeriu Răchită la finalul partidei cu SCM Gloria Buzău.

Fără punct acumulat în primele trei etape, la fel ca Dunărea Călărași și Pandurii, Sportul Snagov e ultima clasată în Liga 2, din cauza golaverajului: 1-12. Etapa următoare joacă pe teren propriu, la Ghermănești, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Metaloglobus.

Sportul Snagov în meciul cu SCM Gloria Buzău: Micle – G. Apostol, Ghidurea, Ad. Neacșu (Baniță 11, Vl. Bărbulescu 55), Cos. Novac – Ad. Stoica (cpt.), Răileanu, Iul. Roșu (Al. Nechita 43) – Safsaf, R. Bucur, Cubleșan
Rezerve neutilizate: Oct. Stanciu – Ristea, Dorobanțu, Mirică

Declarația lui Valeriu Răchită:

Rezumatul meciului SCM Gloria Buzău – Sportul Snagov:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: SCM Gloria Buzău

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă