Șoc la liderul Ligii 2 după înfrângerea de la Pitești. Erik Lincar și-a anunțat demisia: „În ultima săptămână s-au precipitat lucrurile”. Reacția președintelui și mesajul codat dat de club

Marius ANGHEL 28 Sep. 2019, 20:33 Campionat
Șoc la liderul Ligii 2 după înfrângerea de la Pitești.** Erik Lincar și-a anunțat demisia:

Eșecul de marți din 16-imile Cupei României, 2-3 pe teren propriu cu prim-divizionara Academica Clinceni, și cel de astăzi, din etapa a 9-a a Ligii 2, 2-3 în deplasarea de la Campionii FC Argeș, adică primele înfrângeri suferite în acest sezon de Turris-Oltul Turnu Măgurele, par să fi tulburat apele la liderul Ligii 2. La finalul partidei de la Pitești, antrenorul Erik Lincar și-a anunțat jucătorii și președintele că demisionează, anunță DigiSport.

Eliminarea din Cupa României și prima înfrângere suferită în acest sezon de Liga 2 de Turris-Oltul l-a făcut pe Erik Lincar să nu-și mai dorească să continue pe banca echipei pe care o conduce din luna iulie 2018 și pe care a promovat-o în Liga 2, unde se află pe locul 1, poziție pe care o ocupă de cinci etape din nouă.

Singura explicație pe care a oferit-o antrenorul Erik Lincar a fost faptul că „trebuie să ai niște principii”.

„Am cerut conducerii să accepte rezilierea contractului. Sunt de părere că trebuie să ai niște principii clare în fotbal, pe care eu nu le încalc. Oricât de sus ai fi, trebuie să fii cu picioarele pe pământ, să fii obiectiv și să încerci să faci ce e mai bine pentru echipă. Nu vreau să intru în detalii, dar după un an și două luni în care situația a fost liniștită, în ultima săptămână s-au precipitat lucrurile. Mie îmi place unde mă duc să mi se dea încredere și să reușesc până la urmă să duc acea echipă la cel mai înalt nivel și să construiesc o situație profesionistă”, a spus Erik Lincar pentru DigiSport.

Mădălin Ioniță: „Pentru acest meci pierdut doar nu-i taie nimeni capul”

Președintele Mădălin Ioniță speră să-l convingă pe Lincar să se răzgândească. „Am stat de vorbă puțin cu el după meci. Mi-a spus că este supărat și că ar vrea să plece, dar că o să avem o discuție săptămâna viitoare, după zilele libere. Nu cred că există vreo problemă, nu știu de ce ar lua o astfel de decizie. Pentru acest meci pierdut doar nu-i taie nimeni capul”, a declarat Mădălin Ioniță pentru sursa citată.

Mesaj codat postat de Turris-Oltul

După această înfrângere, în jurul orei 20:00, la câteva ore după ce Erik Lincar își anunțase demisia, Turris Oltul a publicat următorul anunț pe pagina sa de Facebook: „Când cade zăpada și suflă viforul, LUPUL singuratic moare, dar HAITA supraviețuiește!”

„Cei 11 jucători ai lui Erik Lincar au avut în față 12 adversari, arbitrul Andrei Antonie fiind în echipa lui Nicolae Dică”

Tot astăzi, după jocul cu Campionii FC Argeș, clubul din Turnu Măgurele a făcut un alt lucru nemaintâlnit până acum. A postat pe aceeași pagină de Facebook o cronică în care ia la țintă arbitrul partidei și spune că echipa lui Nicolae Dică a avut 12 jucători pe teren în acest joc.

„Turris Oltul Turnu Măgurele a pierdut primul meci în campionat. Cei 11 jucători ai lui Erik Lincar au avut în față 12 adversari, arbitrul Andrei Antonie fiind în echipa lui Nicolae Dică.

Turris a fost furată pe față de arbitrul, Andrei Antonie. Acesta a inventat un penalty pentru Campionii FC Argeș și a validat un gol înscris după o poziție de offside.

Echipa turneană a trecut peste eșecul din Cupa României și a început partida extrem de motivată. În minutul 6 era deja 0-1 pentru Turris, grație unui joc de pase foarte bun, încheiat cu lovitura de cap a lui Sergiu Negruț. Bucuria oaspeților a durat doar 10 minute. Călințaru atinge balonul cu mâna chiar în careu, iar arbitrul dictează lovitură de la 11 metri. Vasile Băhăescu trage fără emoții, iar scorul se echilibrează. Până la pauză toata echipa turneană a atacat, dar mingea nu a mai intrat în poartă.

În partea secundă a întâlnirii a intrat pe teren pentru gazde și arbitrul Andrei Antonie. Pârvulescu are o acțiune individuală, se apropie de careu și este faultat din spate chiar la marginea careului.
Mijlocașul din Argeș plonjează în careu, iar arbitrul dictează o nouă lovitură de pedeapsă, deși faultul a fost clar în afară. Cu ceva emoții Vasile Buhăescu înscrie și de această dată, iar Campionii Fc Argeș erau în avantaj.

Antrenorul lui Turris nu concepea înfrângerea, motiv pentru care a făcut 2 schimbări ofensive. Intrat de doar câteva minute pe teren, Pațurcă trimite un lob perfect peste apărare, iar Silviu Pană înscrie cu capul golul egalizator.

Cu doar câteva secunde înainte de fluierul de final, arbitrul își face din nou simțită prezența. Acesta inventează o lovitură liberă pentru Argeș. Mingea este respinsă de portarul teleormănenilor, dar Vlad Motroc marcheaza cu capul din 3 metri. Jucătorii lui Turris au solicitat offside la poziția lui Motroc, însă centralul a validat golul.

În ciuda acestei înfrângeri cu cântec, Turris-Oltul Turnu Măgurele rămâne pe primul loc datorită avansului de puncte pe care îl are”, a scris Turris-Oltul.

După nouă etape, Turris-Oltul ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 22 de puncte și un golaveraj de invidiat: 20-5. Echipa din Teleorman, o nou-promovată în acest eșalon, ocupă această poziție din etapa a 5-a. În nouă meciuri are șapte victorii, un egal și o înfrângere.

În cariera sa de antrenor principal, Erik Lincar a condus echipele: Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea și Academica Clinceni. Ca secund, a fost în loturile echipelor de Liga 1 Concordia Chiajna și Juventus București. Lincar a reușit trei promovări în Liga a 2-a ca antrenor, cu Callatis, Damila și Turris-Oltul.

Foto:FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 28 Sep. 2019, 20:33 Campionat
Pe aceeași temă