Situație complicată la Olimpia! Ritli: „Au mai plecat dintre jucători și cred că o să mai plece câțiva. Fără sprijinul Consiliului Local, echipa se va desființa”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 06 Dec. 2017, 18:08 Campionat

Penalizată săptămâna trecută cu patru puncte din cauza litigiilor cu jucătorii Adrian Voicu și Iulian Anca Trip și ajunsă la egalitate cu ultima clasată, Olimpia Satu Mare a reușit, totuși, sâmbătă să treacă peste această veste proastă și să câștige ultimul meci pe teren propriu din acest an. Olimpia a trecut cu 2-0 de Metaloglobus București și a revenit pe o poziție nereprogradabilă.

Însă situația financiară a clubului din Satu Mare nu s-a schimbat deloc între timp, iar sâmbătă, de la ora 11:00, ar trebui să joace în deplasare la Academica Clinceni, echipa de pe locul 6. Deplasarea este incertă, iar Olimpia riscă să piardă meciul la „masa verde”.

„Sper ca în zilele următoare să aflăm situația reală și ce se va întâmpla în continuare. Au mai plecat dintre jucători. Lusamba a plecat ieri, s-a dus acasă și cred că o să mai plece câțiva jucători. Sunt lucruri care nu depind direct de noi. Și domnul președinte, Merkli, a făcut eforturi să poată sprijini echipa să ajungă până aici. Din punct de vedere sportiv, ne-am făcut datoria. Cred că și conducerea la fel. Consiliul Local sper să vină în sprijinul nostru, pentru că altfel se va desființa echipa. Până nu avem ceva concret la mână, nu putem face reorganizarea”, a declarat antrenorul Olimpiei, Zoltan Ritli, în emisiunea Trafic Sport de la Sport Total FM.

„Vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru tot ceea ce am făcut împreună. Nu au mai văzut vreun leu încă din luna iulie, de când s-a început pregătirea! Dar sunt și alții care au mai mult de cinci-șase luni de neplată! Un jucător s-a lăsat de fotbal (n.r. – Ionuț Hlinca), începând de luni și s-a angajat pentru a face rost de niște bani! Eu, când am primit echipa, trebuia să mai primi niște bani de la CJ, care au spus, apoi, că legislația s-a schimbat și nu mai pot finanța clubul. Vom afla pe ce drum o va lua clubul, ori continua sub forma unei reorganizări, și aici vă dați seama că trebuie niște bani la jucători, ori își va închide porțile! Noi ne-am respectat meseria și, mai mult, am reușit să menținem clubul deasupra locurilor retrogradabile”, a declarat Ritli după meciul cu Metaloglobus.

Situația financiară a clubului Olimpia este una dramatică. Consiliul Județean Satu Mare a anunțat că nu mai poate sprijini cu bani Olimpia în acest an, iar gruparea din Liga 2 are mari probleme în a face deplasări și a le plăti actualilor jucători salariile. Pe lângă toate aceste urgențe, Olimpia are și ligitii la comisiile FRF, unele dintre ele, cele cu Anca Trip și Voicu, aducând acum și depunctări în clasament. Dacă nu și le va stinge repede, echipa sătmăreană riscă noi depunctări și, într-un final, excluderea din campionatul Ligii 2.

Foto: Satu Mare online

 
Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 06 Dec. 2017, 18:08 Campionat
Pe aceeași temă