Show cu Țălnar după meciul cu Foresta! Antrenorul spune că arbitrul i-a recunoscut că a fost penalty la Masella. „Păi, măi, băiatule, dacă sunt șapte penaltiuri, dai șapte!”

Marius ANGHEL 15 Oct. 2016, 10:29 Campionat

FC Brașov a reușit să treacă cu bine și peste etapa a 12-a a Ligii 2, după meciul de vineri de pe teren propriu cu Foresta Suceava continuând să rămână singura echipă invincibilă din acest sezon. „Stegarii” au început cu stângul jocul cu sucevenii, s-au văzut conduși încă din minutul 8 după reușita lui Lucian Dumitriu, însă au revenit repede și au egalat prin Ștefan Grigorie (10), după penalty-ul scos de Laurențiu Manole. Lucrurile păreau să se complice pentru jucătorii lui Cornel Țălnar, deoarece, din minutul 25, Cătălin Stan a fost trimis la cabine pentru un cot aplicat în figură lui Andrei Cerlincă. Surprinzător, cei care au rămas mai periculoși au fost tot brașovenii, care, deși jucat în inferioritate, l-au pus de mai multe ori în dificultate pe portar. Acest lucru s-a văzut și pe tabela de marcaj, chiar înainte de pauză, când Sergiu Istrati (43) l-a învins pe Toma Niga și avea să stabilească, neștiind la acel moment, rezultatul final al jocului, 2-1.

La finalul meciului, la conferința de presă, antrenorul Brașovului, Cornel Țălnar, era extrem de fericit pentru victorie și modul în care a obținut-o. „Țânțarul” a fost bine dispus și a făcut spectacol în fața jurnaliștilor. Printre fazele comentate de antrenor s-a aflat și cea din minutul 32, atunci când italianul Forestei, Masella, a fost lovit de minge în propriul careu, dar arbitrul a refuzat să acorde penalty. Răspunsul primit de Țălnar din partea centralului Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca) este unul uluitor.

„Un joc care te îmbătrânește cu cinci ani. Un joc pe care noi ni l-am făcut greu, pentru că la golul lor a fost o totală lipsă de marcaj. Dacă eliminarea lui Stan nu o comentez, în schimb am avut o discuție cu arbitrul Feșnic și el mi-a recunoscut că a fost henț la Massela! Bine, măi, dacă a fost henț de ce nu ai dat penalti? Mi-a spus că „am dat unul!”. Păi, măi, băiatule, dacă sunt șapte penaltiuri, dai șapte!”, a dezvăluit, citat de Monitorul Expres, Țălnar.

„Dacă Goge marca după cursa aia de 70 de metri, îl luau echipele mari și era păcat să-l fi pierdut atât de repede, pentru că el încă nu s-a apucat de fotbal”

Acesta a vorbit și despre modul în care jucătorii săi au reușit să câștige meciul, deși au jucat mai bine de o oră în inferioritate numerică. Țălnar a avut și ținte preferate la conferință, pe Istrati și Goge, proprii elevi, pe care i-a lăudat.

„Secretul jocului a fost că în zece oameni am stat foarte bine în teren și am contraatacat foarte bine. Am avut o ocazie rarisimă prin sovieticul meu Istrati, i-am spus, dă, mă, plasat în stânga sau dreapta și mergem deja să ne cânte lăutarii, el a închis ochii… Am dat golul doi, apoi în repriza a doua ne-am blocat foarte bine. Dacă Goge marca după cursa aia de 70 de metri, îl luau echipele mari și era păcat să-l fi pierdut atât de repede, pentru că el încă nu s-a apucat de fotbal. Este o victorie cât pentru trei meciuri. Cel mai important este că am bătut toate echipele care se bat la promovare”, a mai spus Țălnar.

După 12 etape, FC Brașov rămâne invincibilă în Liga 2, are 8 victorii, 4 egaluri și 28 de puncte, tot atâtea cât are și liderul Juventus București, care joacă astăzi pe teren propriu cu ASU Poli. Etapa viitoare, „stegarii” joacă la Brăila cu Dacia Unirea.

Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 15 Oct. 2016, 10:29 Campionat
Pe aceeași temă