Sepsi OSK câștigă la Brăila și urcă pe locul 2 în Liga 2. Dioszegi: „Simt o bucurie mai mult decât enormă, o fericire de neimaginat. Și sus ne iubește cineva” | VIDEO

Marius ANGHEL 21 Nov. 2016, 12:20 Campionat

Dacia Unirea a pierdut cu 1-0 partida cu Sepsi OSK și a înregistrat cel de-al doilea eșec pe teren propriu din acest sezon competițional. Cu cele trei puncte, echipa din Sfântu Gheorghe a urcat pe locul 2 în Liga 2. Unicul gol al partidei a fost înscris de Attila Hadnagy în minutul 76.

Formația brăileană a avut o prestație bună în prima repriză și, cu toate că nu a înscris, suporterii erau convinși că favoriții lor se vor impune în acest joc. Dacia Unirea a irosit o ocazie importantă în minutul 2, când, după o diagonală a lui Cosmin Neagu, Roșoagă a șutat la colțul scurt, însă Niczuly a reușit să scoată mingea de la vinclu. Neagu (4) a ratat întâlnirea cu mingea după o centrare foarte bună a lui Frunză, iar în minutul 9 Petean a expediat primul șut pe spațiul porții. Formația brăileană a continuat să dicteze ritmul partidei și și-a mai creat o situație de poartă în minutul 14, însă Niță a șutat într-un un apărător al oaspeților. Sepsi a reușit să amenințe poarta lui Olaru abia în minutul 25. Atunci, după un contraatac, Ene a centrat în fața porții, Hadnagy a reluat mingea cu capul, însă Olaru a reușit să o scoată de sub transversală.

Dacia Unirea a fost echipa care a construit pănă la finalul primei reprize, însă oaspeții au fost cei care au fost, din nou, la un pas de deschiderea scorului în penultimul minut al primei reprize, când după o centrare a lui Tofan, Hadnagy a trimis mingea, cu capul, spre vinclul colțului lung, însă din nou Olaru a fost la post.

În repriza a doua s-a jucat mai mult între cele două careuri, iar pe ansamblu, tot echipa gazdă a fost aceea care a dominat teritorial, însă dominarea elevilor antrenorului Alin Pânzaru a fost una sterilă. Pușcașu a reluat prea slab pentru a-l păcăli pe Niczuly, iar Muscă nu a fost în cea mai bună zi a sa.

Oaspeții au stat la pândă tot timpul, iar în minutul 76 au reușit să dea lovitura prin Hadnagy, de departe cel mai bun jucător de pe teren. După primirea golului Dacia Unirea a forțat egalarea și o putea obține în minutul 82, dar Muscă s-a precipitat și a șutat pe direcția portarului.

Dioszegi: „Suntem cu picioarele pe pământ, nu trebuie să ne gândim neapărat la lucruri mari”

„Simt o bucurie mai mult decât enormă, o fericire de neimaginat. Nu ne-am gândit, vă spun foarte sincer, că în etapa a 17-a vom fi pe locul 2. Noi suntem cu picioarele pe pământ, nu trebuie să ne gândim neapărat la lucruri mari. O să luăm pas cu pas toate meciurile și să vedem ce ajutor o să primim în continuare. Fiindcă și sus simțim că ne iubește cineva”, a declarat, pentru Covasna Media, patronul Sepsi OSK, Diószegi László.

În etapa următoare, programată miercuri, 23 noiembrie, Dacia Unirea va juca în deplasare, de la ora 14:00, la prima clasată Juventus București, iar Sepsi OSK joacă pe teren propriu cu Metalul Reșița.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE 0-1
Attila Hadnagy 76′

Bg. Olaru – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Necoară – Rosoagă (P. Ioan 83′), Petean, Frunză (cpt.)(Olenic 77′), C. Neagu – Pușcașu (C. Roșu 63′), Al. Muscă
Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Stănciulescu, Rz. Adăscăliței, Calu
Antrenor: Alin Pânzaru

Niczuly – Țepeș, Mitra (M. Burlacu 15′), Rz. Damian, Dumbravă – Minciună, Issa, I. Plamadă (Țuțu 77′), Tofan (Chiș 85′) – D. Ene, Hadnagy (cpt.)
Rezerve neutiliyate: Fejer – Răduțoiu, Tanko, Veress
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Florin Mihai Cosma și Ovidiu Arusoaiei (ambii din Piatra Neamț).

Articol scris de Costel FILIP
Video: FB Dacia Unirea Brăila

Marius ANGHEL 21 Nov. 2016, 12:20 Campionat
Pe aceeași temă