Se risipesc emoțiile în privința finanțării FC Argeș. Foamete: „Ni s-a confirmat că este perfect legală. Problema este rezolvată.” Piteștenii știu ce decizii va lua FRF

Marius ANGHEL 19 Jul. 2019, 20:34 Campionat
  • Problema aprobării bugetului echipei FC Argeș pare să se dezamorseze rapid, după ce, ieri, președinte Consiliului de Administrație al clubului, Cristian Gentea, spunea la finalul ședinței Consiliului Local Pitești că este profund dezamăgit de decizia unora dintre consilieri. Astăzi, un alt conducător al grupării alb-violete din Liga 2 transmite că situația se va rezolva săptămâna următoare.

 

Dacă Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș, a spus că există inclusiv riscul ca echipa să nu înceapă campionatul Ligii 2 din cauza faptului că nu s-a primit aprobare din partea Consiliului Local Pitești în privința bugetului până în luna noiembrie, după ultimele modificări ale Codului Administrativ, Mihai Foamete, președintele Comitetului Director al FC Argeș, liniștește suporterii echipei piteștene.

Foamete spune că FC Argeș poate primi finanțare din partea autorităților locale după ce Curtea de Conturi a răspuns solicitării lui Cătălin Călugăru, secretarul Primăriei Pitești. În următoarea ședință a Consiliului Local Pitești, de săptămâna viitoare, s-ar aproba cei 420.000 de euro ceruți ca buget pentru FC Argeș până în luna noiembrie.

„Astăzi ni s-a confirmat faptul că modalitatea prin care va fi finanțat clubul sportiv este perfect legală. Marți, la FRF, va avea loc Comitetul de Urgență care va ratifica hotărârile Comitetului Executiv. FRF va lua în evidență noua structură sportivă a Piteștiului, care va activa în Liga a 2-a, în sezonul 2019-2020, cu drept de promovare. Miercuri este programată o ședință extraordinară a Consiliului Local Pitești, în care se va aproba modalitatea și cuantumul de finanțare către echipa de fotbal pentru anul 2019. În acest moment, pot spune cu certitudine că problema finanțării este rezolvată. Un mare sprijin pentru clarificarea acestei probleme am avut de la domnul primar Cornel Ionică și de la domnul președinte Cristian Gentea, cu care am conlucrat foarte bine. De acum încolo trebuie să ne concentrăm doar pe partea sportivă pentru a avea o echipă competitivă cu care să ne luptăm pentru promovarea în Liga 1″, a spus Mihai Foamete, citat de pagina de Facebook a FC Argeș.

Consiliul Local Pitești a aprobat, la începutul lunii iulie 2019, cesionarea secției de fotbal a FC Argeș către Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, mutare care a transformat clubul din Liga 2 din unul de drept public în altul de drept privat. Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș a fost înființată tot în această vară, la propunerea autorităților locale, cu membri fondatori SC Apă Canal 2000 SA și SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăți comerciale din punct de vedere financiar din subordinea Primăriei Pitești. Între timp, această asociație a primit CIS-ul, dar și drept de promovare în Liga 1, după modificările în regulament făcute de Comitetului Executiv al FRF.

Însă schimbarea Codului Administrativ, care a intrat în vigoare acum 11 zile și care nu specifică clar dacă autoritățile locale pot finanța structurile sportive de drept privat, a dat peste cap planurile clubului manageriat din această vară de Nicolae Dică. Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș nu a primit finanțarea promisă, după ce în ședința de joi, 18 iulie, a Consiliului Local Pitești mai mulți consilieri nu și-au dat acordul.

Cătălin Călugăru, secretarul Primăriei Pitești, a făcut o cerere la Curtea de Conturi pentru a primi un răspuns clar la această problemă apărută după schimbarea Codului Admininstrativ.

Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș, a transmis, după ședință, că reprezentanții Consiuliului Local Pitești se tem să semneze actele până nu primesc răspuns de la Curtea de Conturi. Gentea e de părere că întrebarea adresată de secretarul călugăru este o prostie. Totodată, acesta spune că se luptă cu morile de vânt la Primăria Pitești și că nu se dorește sprijinirea sportului, spre deosebire de alte multe orașe. Declarațiile sale în privința acestui subiect pot fi citite AICI.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Jul. 2019, 20:34 Campionat
Pe aceeași temă