Meciul dintre ACS Poli și Aerostar a degenerat într-un scandal-monstru. Arbitrul a fluierat finalul mai devreme și apoi a revenit asupra deciziei. Birlică, ținut de polițiștii comunitari

Anda DELIU, Marius ANGHEL 03 Nov. 2018, 15:46 Campionat

ACS Poli a pierdut, sâmbătă dimineață, cu 2-1, meciul cu Aerostar Bacău, după ce alb-violeții au condus la pauză cu 1-0. Toate cele trei golurile au fost marcate din lovituri de pedeapsă, deoarece ambele echipe au avut o prestație destul de modestă, iar brigada de arbitri a avut o misiune dificilă. Gazdele au avut un tir de reproșuri, iar la final, centralul Paul Unimătan a revenit asupra deciziei fluierului final, o situație aproape nemaîntâlnită în fotbal. De aici, totul a degenerat.

Nervozitatea s-a resimțit la jucători, dar și la conducerea clubului ACS Poli. Pe teren, Melinte a protestat tot meciul, până a și fost eliminat, la faza acordării primului penalty pentru Aerostar, în minutul 60. Situația a devenit tot mai tensionată. În minutul 80, Unimătan a dat din nou penalty oaspeților. De aici, spiritele s-au încins și mai tare, după ce Vraciu a marcat pentru 2-1.

Radu Birlică a vrut să intre să se certe cu arbitrul de rezervă

Administratorul special al ACS Poli, Radu Birlică, și-a ieșit din mințit total când Aerostar a preluat conducerea.

Dacă la partida trecută de pe Electrica, Birlică a vrut să intre la pauză peste brigada condusă de arădeanul Mircea Ardelean, fiind oprit de Poliția Comunitară, acum a vrut să intre să vorbească cu arbitri de pe teren! Birlică a deschis ușa de la vestiare și a început să îi facă reproșuri arbitrului de rezervă Alexandru Gornic, culmea, tot arădean. Birlică l-a făcut „vagabond” pe al patrulea oficial, până ce Poliția Comunitară l-a trimis din zona de de unde nu avea acces, deoarece nu era trecut pe foaia de joc.

Țipetele au continuat la vestiare

După ce toată lumea de la echipa gazdă își pierduse deja cumpătul, Paul Unimătan a făcut o greșeală nepermisă la final. Deși se arătaseră patru minute de prelungiri, centralul a fluierat la nici jumătate din extra-timp. Secundul Călin Cojocaru a intrat și el nervos pe teren, iar centralul zălăuan a revenit asupra deciziei.

Scorul nu s-a mai schimbat, dar s-au mai dat cartonașe. Portarul Mădălin Smaranda a fost foarte nervos, a primit avertismente din timpul meciului.

Brigada a intrat cu „comunitarii” în vestiar

Portarul lui ACS Poli a trecut urlând spre vestiare și, de acolo, unde ușa a rămas deschisă, a continuat să zbiere într-o veritabilă criză de nervi. Smaranda le reproșa arbitrilor că din cauza lor au retrogradat sezonul trecut.

Ca și cum spiritele nu erau destul de încinse, Radu Birlică a mai strigat pe la vestiare că arbitri își iau banii de la biserică. Arbitri au intrat escorația de Poliția Comunitară în vestiar. Smaranda continua să urle din ușa vestiarului gazdelor, în timp ce Melinte venise să îi facă reproșuri lui Unimătan, când centralul dorea să intre în vestiarul „cavelerilor în negru”

Culmea ironiei este că, vineri, administratorul special Radu Birlică a spus că jucătorul Sebastian Velcotă, exclus din lot, nu are caracter, deoarece a avut episoade de violență în vestiar.

„N-aș vrea să mă leg foarte mult de arbitraj. E de cascadorii râsului, să se oprească ceasul, n-am înțeles ultima decizie a sa. Arăți patru minute și fluieri după un minut. Și dacă se oprește ceasul, totuși, un minut… Vă dați seama, venim după o serie de insuccese. Nu e ușor. Și noi am jucat și știm ce înseamnă să pierzi. Este foarte greu să-și păstrezi cumpătul în situația care a fost. Analizați dumnevoastră, dar din afară s-a văzut altceva. Vom analiza. Într-adevăr, nu avea voie Melinte să-ți piardă cumpătul, dar suntem cu toții oameni. Muncim o săptămână și dacă apar asemenea situații e frustrant și se mai poate pierde cumpătul”, a comentat, la finalul jocului, secundul Adrian Săvoiu. Călin Cojocaru, noul antrenor adus la ACS Poli, nu a venit nici acum la declarații, după ce nici joi n-a fost prezentat oficial.

„E tensiune. S-au întâlnit două echipe care sunt în subsolul clasamentului și care și-au dorit să câștige. Nu prea comentez eu arbitrajul. Probabil a fost mai aproape a văzut care a fost situația. La Csikszereda cu Dinamo, acum câteva zile, am mai văzut așa ceva. Mă bucur că jucătorii au stat concetrați în cele două minute, pentru că se putea întâmpla orice”, a spus și Florin Bratu, antrenorul lui Aerostar.

ACS Poli Timișoara ocupă penultimul loc în Liga 2, după 15 etape, cu doar 5 puncte, fiind la egalitate cu „lanterna roșie” Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 03 Nov. 2018, 15:46 Campionat
Pe aceeași temă