Sătmăreni cu poftă de gol! Olimpia s-a simțit la Buftea precum naționala și a realizat scorul etapei a 15-a. Andone povestește o întâmplare haioasă cu federalii

Olimpia Satu Mare a profitat din plin de meciul cu „lanterna roșie” a campionatului și și-a făcut din nou golaveraj după ce victoria la scor cu Șoimii Pâncota le-a fost anulată, ca în cazul tuturor echipelor. Echipa antrenată de Bogdan Andone s-a impus, sâmbătă dimineață, cu 7-1 în jocul din deplasare de la Buftea cu ACS Berceni, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2. Succesul contra ilfovenilor nu a fost realizat atât de ușor pe cât o arată scorul, desprinderea venind abia după o oră de joc.

Primii care au înscris în meciul desfășurat pe terenul de iarbă al Bazei Sportive a FRF de la Buftea au fost chiar gazdele. Ettien (7) l-a învins pe Anca-Trip cu o lovitură din centrul careului, însă Onicaș a readus destul de repede liniștea la Olimpia. Fostul mijlocaș al Stelei a punctat în minutul 12 cu un șut peste portar de la 20 de metri, în diagonală, în vinclu. Sătmărenii au ratat prin Pană, Pop și Munteanu să preia conducerea, însă au făcut-o în cele din urmă tocmai înainte de pauză, și cu puțin noroc. Atunci, după un contraatac, Muntean a scăpat singur cu Horia Iancu, pe care l-a lobat, mingea se îndrepta spre gol, iar Sfrijan, în încercarea de a respinge de pe linie, și-a trimis-o în propria poartă.

La reluare, meciul a fost destul de echilibrat pentru alte aproximativ 15 minute, însă apoi Olimpia s-a descătușat. Heil (60), căpitan în acest joc în lipsa lui Iuhas, a majorat diferența de pe tabelă cu o lovitură de cap din 12 metri, iar Onicaș (69) a reușit și el „dubla” cu dreptul la colțul lung, sub transversală. Silviu Pană (75) nu putea lipsi de pe lista marcatorilor, așa că s-a trecut singur după ce a șutat de la 18 metri la colțul scurt, Tudoran (78) l-a urmat după ce a obținut un penalty și tot el l-a executat, iar când cu toții se pregăteau de final, Muntean (88) a mai punctat și el o dată cu o minge trimită cu exteriorul la colțul lung, bară gol.

S-a terminat 7-1, iar Olimpia a înregistrat al șaptelea meci consecutiv în Liga 2 în care nu pierde, a profitat de înfrângerea Forestei pe teren propriu și de remiza Chindiei cu Juventus și a urcat pe locul 5 în clasament, cu 27 de puncte. Sătmărenii au al doilea cel mai bun atac din campionat, 30 de goluri marcate față de 32 ale lui Juventus, iar ca defensivă stau destul de bine, pe locul 5, la egalitate cu FC Brașov și Afumați, cu 13 goluri primite.

Andone: „A fost o victorie care ne demonstrează că suntem pe un drum bun”

La finalul meciului, antrenorul Bogdan Andone era mulțumit de antrenamentul cu public pe care l-a avut echipa sa, recunoscând că jucătorii săi au avut de tras în prima oră a disputei cu ACS Berceni. „A fost un meci destul de dificil în prima parte a sa, până am reușit să intrăm în ritm, după care ne-am impus jocul fără probleme. Ne-am creat ocazii de gol și am marcat de multe ori. Am primit o replica bună din partea adversarului, cel puțin în primele 60-65 de minute, apoi probabil, ei știu, au intervenit și problemele fizice sau de altă natură. Am întâlnit o echipă agresivă, cu doi-trei jucători de calitate și a fost o primă repriză foarte bună ca ritm. Ne-a ajutat foarte mult terenul, jucând la baza de la Buftea a echipei naționale. A fost o victorie care ne demonstrează că suntem pe un drum bun, venim după șapte meciuri consecutive fără înfrângere, de la partida cu Juventus. Echipa este în crește. Ne așteaptă o săptămână foarte dificilă în care avem mult de muncă pentru a pregăti foarte bine meciul cu Chindia de sâmbătă. Nu vom avea absolut nicio presiune, dar vrem să scoatem maxim din el. Cu siguranță de dorim o nouă victorie, cele trei puncte, dar fotbalul îți oferă și moment imprevizibile”, a spus Andone pentru Liga2.ro.

FRF n-a știut să-i spună Olimpiei dacă Iuhas e suspendat sau nu

Întrebat dacă nu cumva se teme ca echipa sa să rămână și fără aceste puncte și goluri în cazul în care ACS Berceni ar urma să se desființeze până la finalul turului, așa cum s-a întâmplat deja cu Șoimii Pâncota, antrenorul Olimpiei a dezvălui o problemă de care s-a lovit în această săptămână, provocată de această exlcudere a arădenilor. Căpitanul Cosmin Iuhas nu a fost folosit astăzi, de teamă ca jocul să nu fie pierdut la „masa verde”, deoarece FRF nu a putut da un răspuns clar în privința cartonașului primit de acesta în meciul cu Șoimii, dacă se anulează și el sau nu. Cu acel galben, Iuhas avea patru avertismente primite și era suspendat.

„Nu e o problemă. A fost important meciul. Îmi doresc sau sper ca echipa Berceniului să nu se retragă din campionat pentru că de asta s-a și făcut o serie de 20 de echipe, pentru a fi cât mai multe jocuri. Nu ar fi corect, pentru că regulamentul este destul de ambiguu. Am primit cartonașe galbene în meciul cu Șoimii Pâncota, echipă exclusă din campionat, iar acum Iuhas, căpitanul echipei, a stat din această cauză. Federația nu a dat niciun răspuns, pentru că nu știa nici ea cum să interpreteze cazul. O comisie ne-a spus că pot să-l folosesc, alta că nu pot. A fost o situație destul de ambiguă. Nu l-am folosit până la urmă din motive de teamă, avea patru galbene după jocul cu Pâncota. Ok, ai retras goluri din clasament, ai retras punctele, dar cartonașele de ce rămân?”, și-a spus Andone nemulțumirea.

Etapa viitoare, Olimpia joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 12:30, cu Chindia Târgoviște, echipă care astăzi a remizat cu liderul Juventus și care se aflată pe locul 7, cu 25 de puncte.

Foto: Satu Mare online

Pe aceeași temă