Săgeata Năvodari, în criză, dar nu abandonează. Băbuțan: „Cu sau fără sprijinul Primăriei, tot vom continua”

Mihai Andries 07 Oct. 2014, 15:05 Campionat
Săgeata Năvodari, în criză, dar nu abandonează.** Băbuțan:

UPDATE 16:00: Aurelian Băbuțan a ținut să vină cu o serie de noi precizări privind situația echipei Săgeata Năvodari

„În ultimele zile au apărut o serie de informații cum că Săgeata Năvodari este la un pas de abandon și doresc să aduc lămuriri în acest sens, pentru că acest lucru nu este adevărat. Da, este o situație mai dificilă la echipă în acest moment, dar cu sau fără sprijinul Primăriei, tot vom continua. Ca dovadă că deja am făcut rezervările și pentru meciul cu Gloria Buzău, de peste două etape” a explicat oficialul echipei de la malul mării.

„Ba mai mult, avem promisiunea că ne vor ajuta în continuare în conformitate cu cadrul legal în ceea ce privește hrana, deplasările și plata arbitrajelor. În discuția purtată ieri la Primărie, am fost anunțat că se așteaptă un răspuns oficial în ceea ce privește posibilitatea de a ne ajuta și cu salarii și prime, din punct de vedere legal. Așa că țin pe această cale să dezmint încă o dată zvonurile privind o posibilă retragere a echipei” a încheiat Băbuțan.


Săgeata Năvodari este în pragul colapsului, sportiv și financiar. Aseară, factorii de decizie și reprezentanții clubului s-au întâlnit pentru a discuta situația de la echipă, fondurile fiind blocate și cheltuielile curente neachitate la timp. Informația făcută publică duminică, de către presa centrală, a fost confirmată de managerul Aurelian Băbuțan, care, însă, a declarat că abia astăzi se va lua o decizie.

„Din păcate, desființarea este o opțiune la acest moment. Nu pot oferi foarte multe informații, decât că ne vom întâlni și vom discuta astăzi (ieri – n.r.), iar mâine după-amiază (astăzi – n.r.) vom anunța pe ce drum mergem. Nu ne dorim să închidem porțile, dar nu excludem această măsură”, a declarat managerul pentru Observator de Constanța.

În weekend, Băbuțan a declarat la Sport Total FM că nu se știe dacă echipa sa va disputa meciul cu FC Voluntari, din etapa următoare. „Căutăm soluții, dar nu știm ce se va întâmpla în viitor… Urmează un nou meci important pe care sperăm ca de această dată să-l câștigăm. Orice ban venit din drepturile tv este un bonus pentru noi și ne interesează, dar mai importante, la ora asta, sunt evoluțiile jucătorilor și rezultatele. Nu știm dacă vom mai continua, nu știm dacă vom găsi resurse pentru a juca meciul de acasă cu Voluntariul. Datorii la salarii nu avem, dar la prime da. Pentru noi e un bonus dacă reușim să le dăm fotbaliștilor o masă la club. Nu știu nici dacă cei din afara orașului, care ne mai ajută la deplasări, mai sunt dispuși să ne ofere o mână de ajutor … Nu știm dacă vom termina turul!” au fost cuvintele oficialului Săgeții

Săgeata a făcut o campanie de transferuri spectaculoasă pentru eșalonul secund și părea a fi principala candidată la locul 1, loc care ar duce automat în Liga 1. Năvodărenii au pierdut, sâmbătă, primul meci din campionat (0-3 la Pitești) și ocupă locul secund în Seria I, la egalitate de puncte cu liderul clasamentului.

Mihai Andries 07 Oct. 2014, 15:05 Campionat
Pe aceeași temă