Sabău se simte furat chiar și după succesul cu Chindia: „Se repetă arbitrajele cu tentă. Maniera m-a deranjat foarte tare”

În ciuda victoriei cu Chindia din ultima meci al anului, 3-1 pentru „U” Cluj după ce a fost condusă, Ioan Ovidiu Sabău a fost supărat pe brigada de arbitri și consideră că echipa sa a fost arbitrată „cu tentă”.

Mai mult, managerul general al Universității spune că echipa sa a mai avut parte de astfel de arbitraje în actualul sezon. „M-a deranjat că se repetă arbitrajele cu tentă. Nu este primul joc în care avem un arbitraj foarte slab, din punctul meu de vedere. Sper că, încet, lucrurile să intre pe un făgaș normal și să fim arbitrați corect, cel puțin când jucăm acasă. În prima repriză portarul lor a tras vreo cinci minute de timp, nu a primit cartonaș, în timp ce noi am primit avertismente cu ușurință. Sunt și ei oameni, pot să greșească, dar maniera m-a deranjat foarte tare. Nu e normal să fii dezavantajat, deoarece Universitatea e un club care încearcă totul numai pe teren, care asigură un buget pentru acești jucători și face eforturi ca să-i plătească la timp. Avem infrastructură, tradiție, palmares și merităm să fim în prima ligă. Am discutat și cu alți oameni și, într-adevăr, există o anumită tentă de a fi dezavantajați în unele situații. Nu cred că e un complot împotriva noastră, însă trebuie ca fiecare arbitru să fie mai atent pe viitor”, s-a plâns Sabău, după jocul cu Chindia.

Clujenii au acuzat arbitrajul și la partida din Cupa României, cu Astra, când giurgiuvenii au primit în mod eronat un penalty.

Partida de la Cluj Napoca, de pe Cluj Arena, a fost arbitrată de centralul Andrei Antonie (București) și de asistenții Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Bogdan Gheorghe (București). Rezervă a fost Sergiu Popa (Aiud), iar observatori au fost delegați Dan Jiga (Bistrița) și Felix Grigore (București).

„Urma ca eu să stau pe bancă, dar m-a salvat Lobonț”

Sabău a explicat și cum s-a ajuns ca Bogdan Lobonț să ia loc pe banca tehnică mai devreme decât se anunțase. „Mă bucură acest rezultat. Lobonț e un băiat foarte serios, pune foarte mult suflet și a condus echipa spre victorie. Mircea Cojocaru și Călin Albuț au fost suspendați, mai rămăsese doar preparatorul nostru fizic, Dan Didiță. Urma ca eu să stau pe bancă, dar până la urmă m-a salvat Lobonț, care a venit vineri la prânz și mi-a spus că nu poate să lase echipa într-un moment atât de greu. Mă bucur foarte mult pentru el, o astfel de victorie îți dă încredere. Acumulând experiență, el va fi un mare câștig pentru fotbalul românesc, dar pe mine mă interesează ca el să fie un mare câștig pentru Universitatea. Suntem o echipă foarte valoroasă, cu jucători de mare caracter, am spus-o de la început. Puțini au avut încredere în ei, din păcate unii de lângă mine, de lângă noi. Luați individual, acești jucători sunt cei mai valoroși din Liga a 2-a, mulți dintre ei ar face față în prima ligă, dar, dincolo de asta, sunt fotbaliști de mare caracter. Am încredere că alături de ei și de câteva întăriri, având concurență, ne putem îndeplini obiectivul. Dar despre acest lucru aș vrea să vorbească mult mai mult, de aici încolo, Bogdan Lobonț”, a mai spus Sabău.

Universitatea s-a impus cu 3-1 în jocul cu Chindia Târgoviște, la debutul lui Bogdan Lobonț pe banca alb-negrilor. Iuliu Hațiegan (36′, 90+5′) și Cristian Gavra (50′) au marcat pentru clujeni, în timp ce pentru dâmbovițeni a punctat Andreas Mihaiu (13′).

„U” Cluj a încheiat anul 2018 cu 44 de puncte acumulate în 21 de meciuri și e la două puncte în spatele liderului Sportul Snagov și la unul singur de Academica Clinceni și, posibil, Petrolul, dacă aceasta o învinge duminică, pe teren propriu, pe CS Balotești.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Cristain COSMA / fb Universitatea Cluj

Pe aceeași temă