S-a vrut fotbal ca în Liga Campionilor, dar au imitat doar faza cu gol marcat la ultimul atac! FC Argeș câștigă dramatic cu Ripensia, după ce la pauză era condusă

Marius ANGHEL 10 May. 2019, 12:59 Campionat
S-a vrut fotbal ca în Liga Campionilor, dar au imitat doar faza cu gol marcat la ultimul atac!** FC Argeș câștigă dramatic cu Ripensia, după ce la pauză era condusă
  • FC Argeș a câștigat la ultima fază meciul cu Ripensia, scor 2-1, după ce la pauză a fost condusă.
  • Partida desfășurată la Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, s-a desfășurat la o oră, 11:00, și într-o zi, vineri, în care numai fotbal pentru suporteri s-a jucat. Maximum 100 de spectatori au asistat la acest joc trist al etapei a 34-a a Ligii 2.
  • Andrei Dumiter a deschis scorul pentru timișoreni în minutul 32, iar piteștenii au revenit în repriza secundă după reușitele lui Vasile Buhăescu (51) și Ionuț Șerban (90+4).
  • Antrenorul Argeșului, Augustin Eduard, vorbea la conferința de presă despre meciurile din semifinalele Ligii Campionilor și dorea un fotbal frumos și la Pitești, în acest meci. Spectatori prea mulți n-au fost să asiste la joc, însă din ceea ce solicita Eduard s-a imitat doar un gol marcat în ultimele minute.

 

Pe o vreme urâtă, friguroasă și întunecoasă, cu mulți nori deasupra stadionului și cu maximum 100 de spectatori în tribune, meciul de la Pitești a început cu o situație de gol a gazdelor. Năstăsie (3) a centrat dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga către colțul lung, nimeni n-a ajuns la minge, însă balonul a trecut puțin pe lângă bară. În rest, cum a fost atmosfera, așa s-a jucat și pe teren. În prima jumătate de oră nimeni n-a pus în pericol poarta adversă, iar indicațiile celor doi antrenori se puteau auzi cu ușurință, în ciuda celor 20 de fani din galeria Argeșului care au încercat să-și încurajeze favoriții așa cum au putut ei mai bine.

Iar primii mari au dat lovitura au fost timișorenii. După o minge recuperată în jumătatea gazdelor, Andrei Dumiter (32) a pătrunde în careu ușor lateral dreapta, a trecut prinde Hreniuc și Vișa și a șutat din 10 metri peste Grecu, la colțul scurt. Și a fost sufiecient până la pauză, fiindcă piteștenii n-au avut de dat nicio replică, astfel că la vestiare s-a intrat cu 0-1.

În partea secundă, piteștenii au început mai bine și au reușit să egaleze destul de repede. După un contraatac în superioritate, Buleică i-a pasat în dreapta la Barbu, acesta a trimis în centru pentru Vasile Buhăescu (51), atacantul a pătruns în careu și a finalizat cu latul în dreapta, pe lângă portar. Ulterior, Florescu (53, 55), introdus de la pauză în locul lui Hreniuc, l-a încercat pe Moldovan cu șuturi de la distanță, însă portarul n-a avut emoții. Ca apoi Mansour (56) să aibă o bună situație de a marca, însă a trimis pe lângă din 6 metri.

Năstăsie (62), cu un șut-centrare din marginea careului puțin pe lângă bară, și Chera (77), cu șut din 10 metri lateral stânga respins de Grecu, au încercat să încline balanța către echipa lor, dar aproape a fost și Alin Popa (85), cu lovitura de cap din 3 metri direct în brațele portarului.

Când nimeni nu mai spera, la ultima fază, Ionuț Șerban (90+4) a centrat dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri lateral stânga în fața porții, la bătaie, mingea n-a fost atinsă de nimeni și s-a dus direct în vinclul colțului lung, păcălindu-l pe Moldovan, care a rămas pe linie și a reacționat târziu.

La Pitești s-a vrut fotbal ca în Liga Campionilor, așa cum transmitea ieri antrenorul Augustin Eduard, însă s-a obținut o victorie cu gol marcat la ultima fază de joc, așa cum au reușit și cei de la Tottenham în deplasarea de la Ajax.

Cu victoria de astăzi, FC Argeș acumulează 62 de puncte și se apropie la un singur punct de Sportul Snagov, ocupanta locului 5, care joacă mâine la Energeticianul (ora 11:00). În schimb, Ripensia rămâne cu 45 de puncte și își poate pierde locul 8.

În etapa următoare, în intermediară, FC Argeș joacă miercuri, de la ora 18:00, în deplasare la ACS Poli Timișoara, iar Ripensia are meci joi, de la ora 20:00, pe „Dan Păltinișanu”, cu Petrolul.


 

Etapa a 34-a a Ligii 2 a debutat ieri seară cu meciul de la Mioveni, acolo unde SSC Farul a învins echipa gazdă cu 2-0. Runda continuă astăzi cu un alt joc desfășurat în județul Argeș, la Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. FC Argeș – Ripensia începe însă la o oră foarte proastă pentru spectatori, 11:00, vineri, când oamenii maturi sunt la muncă, iar cei tineri sunt la școală. Poate pensionarii și cei fără serviciu să meargă la acest meci care nici nu va fi televizat.

Decizia de a reprograma partida astăzi dimineață față de sâmbătă de la aceeași oră a aparținut gazdelor și a fost aprobată de oaspeți. A fost decalată cu o zi, întrucât arena din Trivale va găzdui mâine o competiție internațională de atletism, antrenamentul oficial al sportivilor fiind programat astăzi, la ora 15:00.

Cele două echipe fac parte din prima parte a clasamentului, departe de locurile promovabile, însă nu au nici emoții în privința retrogradării, chiar dacă timișorenii sunt sunt salvați matematic. FC Argeș nu are niciun fel de griji și va aborda acest joc de pe locul 6 al clasamentului, cu cele 59 de puncte, în timp ce Ripensia ocupă locul 8, cu 45 de puncte, la zece distanță față de ultima clasată pe locurile care duc în Liga 3, cu cinci etape rămase de disputat până la finalul sezonului.

Eduard: „Vreau să vedem fotbal, atât cât se poate”

Antrenorul Argeșului, Augustin Eduard, era ieri, la conferința de presă, însă sub influența euforiei meciurilor retur ale semifinalelor Ligii Campionilor: Liverpool – Barcelona (4-0) și Ajax – Tottenham (2-3). „Sunt încă sub imperiul emoțiilor după ce am urmărit cele două super-semifinale. Oamenii aceia parcă sunt de pe altă planetă. Au o mentalitate atât de puternică, este de necrezut pentru noi, nu renunță nicio clipă. Asta contează enorm, să ai încredere până în ultima secundă a meciului. Am ajuns la concluzia că toți oamenii de știintă au dreptate când spun că organismul uman are limite și resurse nebănuite. Ne-au demonstrat cu vârf și îndesat Liverpool și Tottenham, care s-au calificat, deși plecau cu șanse mici. Au depășit toate barierele fizice și psihice, am rămas fără cuvinte”, a spus Eduard, care și-ar dori ca jucătorii săi să imite fotbaliștii de la cele patru echipe semifinaliste și să practice un joc plăcut și spectaculos: „Se apropie finalul de campionat, am reușit să obținem victoria în ultima partidă și ne bucurăm. Meciul cu Ripensia este greu, pentru că întâlnim o echipă bine organizată, disciplinată, solidă. Vreau să contracarăm aceste calități ale oaspeților și sper să găsesc formula cea mai inspirată. Îmi doresc să-i fac pe elevii mei să înțeleagă foarte bine însemnătatea momentului. Motivații ar fi foarte multe pentru a câștiga. Chiar dacă nu avem un obiectiv, avem o datorie morală, aceea de a ne menține cât mai sus în clasament. Trebuie să respectăm oamenii care investesc în echipă și ne susțin pentru a ne desfășura activitatea, pentru că nimic nu este ușor. Noi trebuie să respectăm blazonul echipei, să ne respectăm pe noi înșine. Motivații pentru a câștiga sunt suficiente. Trebuie să practicăm un joc plăcut și spectaculos. Vreau să vedem fotbal, atât cât se poate. Nu trebuie să fim crispați. Trebuie să evoluăm cu plăcere. Băieții trebuie să demonstreze că au valoare, că sunt bine pregătiți, să dea tot ce au mai bun din ei. Nu voi face cine știe ce schimbări în echipă. Am încercat să dau minute tuturor jucătorilor care fac parte din lotul nostru. Nu suntem toți la fel, nici degetele de la o mână nu sunt identice. Normal că unii joacă mai mult, alți mai puțin, în funcție de valoarea și de prestațiile pe care le au”.

Pelici: „Ne interesează să terminăm cât mai sus în clasament”

De partea cealaltă, Alexandru Pelici vrea un succes și cu alb-violeții din Trivale, după ce i-a învins și pe cei de la ASU Politehnica, pentru a spera să mai urce în clasament. „Un meci important, la fel ca toate cele care au mai rămas. Doar că în momentul de față putem să abordăm toate jocurile un pic mai relaxați, pentru că presiunea rezultatului nu mai e la fel ca și până acum. Dar asta nu înseamnă că nu ne interesează punctele puse în joc. Ne interesează să terminăm cât mai sus în clasament. Noi ne dorim să ne uităm în față, la echipa de deasupra noastră, și încercăm să prindem următoarea echipă dacă reușim acest lucru până la finalul campionatului. Ne dorim să terminăm cât mai sus. Urmează încă cinci jocuri din care dorim să facem cât mai multe puncte, pentru a avea o vacanță cât mai liniștită”, a precizat Pelici, care nu se poate baza pe Marian Anghelina și Adrian Zaluschi, suspendați.

Pentru sezonul viitor, Ripensia se gândește să tragă la promovare, chiar dacă decizia nu e una imperativă. Alexandru Pelici oricum vrea ca obiectivele să fie altele decât în acest campionat. „E important să stabilim un obiectiv, să vedem ceea ce urmează pentru Ripensia. Din punctul acesta de vedere, probabil ca în următoarele zile vom avea o discuție cu cei din conducerea clubului, pentru a ști încotro ne îndreptăm. Așa cum am spus-o, îmi doresc ca antrenor și sunt în asentimentul colegilor mei, ne dorim ca acest campionat să fie așa, doar unul care a trecut. Am reușit să ajungem pe un loc poate nesperat de când am preluat echipa. Este meritul tuturor celor care au muncit, care au fost de la început aici, și al nostru și al celor dinaintea noastră. Dar nu ne mulțumim cu mediocritatea. Ne dorim mai mult, ne dorim să încercăm să ne batem pentru primele locuri. Dacă nu pentru promovare, măcar să fim în prima jumătate a clasamentului. Pentru că asta înseamnă performanță, nu să încerci să eviți retrogradarea”, a mărturisit „Pelicanul”.

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate meciul desfășurat pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Dorinel Oancea a marcat pentru piteșteni în minutul 42, în timp ce Călin Toma a egalat pentru timișoreni din penalty, în minutul 89.

Partida de la Pitești, care începe la ora 11:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, va fi arbitrată de o brigadă feminină. La centru este Ionela Alina Peșu (Craiova), iar la cele două tușe sunt Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu). Rezervă este Ovidiu Robu (Chitila), în timp ce observatori au fost delegați Irina Mîrț (București) și Marius Claudiu Ștefan (Orăștie).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

â–ºFC Argeș: N. Grecu – Turda, Vișa, Hreniuc (Ed. Florescu 46′), Șerbănică – Buleică, Andr. Panait, R. Costin (I. Șerban 59′), I. Năstăsie (cpt.)(A. Popa 83′) – Ct. Barbu, Buhăescu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – D. Oancea, Nilă, Enceanu
Antrenor: Augustin Eduard

â–ºRipensia: H. Moldovan – Ad. Popa (cpt.), Tînc, Apro, Străuț – Stoi, Burdeț – Chera (Dobie 80′), Dumiter (Al. Popovici 57′), C-tin. Stoica (Oct. Drăghici 66′) – Mansour
Rezerve neutilizate: Păduraru – C. Toma, Hecsko, Țieranu
Antrenor: Alexandru Pelici

â–ºMin 90+5 Final de partidă. FC Argeș câștigă dramatic, cu 2-1 meciul cu Ripensia, cu gol marcat la ultima fază, după ce la pauză a fost condusă

â–ºMin 90+4 2-1 Ionuț Șerban centrează cu dreptul, la bătaie, dintr-o lovitură liberă de la 33 de metri lateral stânga, mingea trece peste toți jucătorii urcați în careu la această ultimă fază, pică în fața porții, la 5 metri, nu e atinsă de nimeni și intră în plasă la vinclul colțul lung, păcălindu-l pe Horațiu Moldovan, care a rămas pe linie și a plonjat cu întârziere

â–ºMin 90+1 Portarul Horațiu Moldovan primește și el cartonașul galben pentru tragere de timp

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 85 Florescu centrează în careu, iar Alin Popa trimite cu capul din 3 metri în brațele portarului

â–ºMin 83 Ultima schimbare și la FC Argeș. Iese Ionuț Năstăsie și intră Alin Popa

â–ºMin 80 Ultima schimbare la Ripensia. Iese Vlad Chera și intră Florin Dobie

â–ºMin 77 Chera primește din centru și pătrunde în careu pe stânga, trece de Buleică, trage din 10 metri, Grecu respinge către colțul lung, iar Vișa vrea să degajeze din careu mic, însă luftează incredibil și mingea se duce în corner. Mansour era în apropiere, dar piteșteanul a avut noroc că mingea s-a dus în afară și nu în față

â–ºMin 66 Iese Constantin Stoica și intră Octavian Drăghici

â–ºMin 62 Năstăsie trimite un șut-centrare de la marginea careului, iar mingea trece la o palmă de bara laterală

â–ºMin 59 FC Argeș face a doua schimbare. Iese Raul Costin și intră Ionuț Șerban

â–ºMin 57 Pelici face prima schimbare. Îl scoate pe Andrei Dumiter, autorul golului, și îl introduce pe Alexandru Popovici

â–ºMin 56 Mansour trimite din 6 metri pe lângă poartă și ratează o imensă ocazie de gol

â–ºMin 55 Florescu trage de la 20 de metri, pe jos, Moldovan respinge în lateral, după care reține

â–ºMin 53 Florescu șutează pe jos de la 30 de metri, Moldovan reține cu siguranță

â–ºMin 51 1-1 Piteștenii pornesc pe contraatac în care au superioritate, Buleică îi pasează în dreapta lui Barbu, acesta avansează și trimite apoi în centru la Vasile Buhăescu, care pătrunde în careu și finalizează cu latul în dreapta, pe lângă portar

â–ºMin 47 Florescu centrează dintr-o lovitură liberă de la 33 de metri lateral dreapta, timișorenii resping din fața careului. În scurt timp se obține o nouă lovitură liberă, acum în flancul stâng, se centrează în centrul careului, însă acolo se faultează în atac

â–ºMin 46 S-a reluat meciul. Reamintim, partida se joacă cu stadionul aproape gol. Cel mult 100 de persoane asistă la acest joc

â–ºMin 46 Augustin Eduard schimbă la pauză. Iese Raul Hreniuc și intră Eduard Florescu

â–ºMin 45+1  Pauză la Pitești. Ripensia conduce cu 1-0, după golul lui Andrei Dumiter

â–ºMin 45+1 Cătălin Barbu primește primul cartonaș galben al meciului, după un fault la mijlocul terenului

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu un minut

â–ºMin 43 Se apropie pauza și FC Argeș nu l-a pus deloc în pericol pe Moldovan. Are posesia, însă e ținută departe de poartă

â–ºMin 41 Raul Costin încearcă să tragă pe poartă de la 16 metri, însă dă pe lângă

â–ºNori negri s-au strâns deasupra Piteștiului. Vremea este urâtă, e întunecat și stă să plouă

â–ºMin 32 0-1 Andrei Dumiter are o acțiune personală după ce s-a recuperat mingea în jumătatea Argeșului, pătrunde în careu ușor lateral dreapta, trece printre Hreniuc și Vișa și șutează peste Grecu, din 10 metri, la colțul scurt

â–ºMin 26 Se joacă modest, mai mult la mijlocul terenului, fără să se pună pericol la cele două porți. Jucătorii aud cu ușurință indicațiile antrenorilor

â–ºMin 22 Șerbănică acuză o accidentare după ce are o incursiune în jumătatea adversă și are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 20 Centrare dintr-un corner de pe dreapta, Mansour se demarcă bine la colțul scurt, reia cu capul din 7 metri, însă trimite mult peste poartă

â–ºLa tribuna a II-a sunt maxim 20 de persoane, iar în peluza din stânga tribunei oficiale sunt 17 fani argeșeni care cântă din când în când

â–ºMin 5 Dumiter pătrunde în careu și trage din 10 metri ușor lateral dreapta către colțul lung, însă Grecu culege mingea de pe jos

â–ºMin 3 Năstăsie execută o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, bate către colțul lung, nimeni nu ajunge la minge, iar balonul trece puțin pe lângă bară

â–ºÎnainte ca echipele să intre pe teren, crainicul arenei l-a pus pe antrenorul Augustin Eduard într-o situație penibilă. Când a ieșit de la vestiare, Eduard a fost întâmpinat de purtătorul de microfon cu mesajul: „Doamnelor și domnilor, aplaudați-l pe antrenorul echipei FC Argeș, Augustin Eduard”. Nici măcar cei 15 fani din galeria Argeșului nu au schițat niciun gest

â–ºMin 1 A început partida de la Pitești, disputată pe un stadion gol

Meciul poate fi urmărit video mai jos:

Marius ANGHEL 10 May. 2019, 12:59 Campionat
Pe aceeași temă