S-a stabilit cea de-a cincea echipă retrogradată matematic din Liga 2. Situația în cele două clasamente ale play-out-ului cu o etapă înainte de final | CALCULE

Marius ANGHEL 29 May. 2016, 12:35 Campionat
S-a stabilit cea de-a cincea echipă retrogradată matematic din Liga 2.** Situația în cele două clasamente ale play-out-ului cu o etapă înainte de final | CALCULE

Rezultatele înregistrate sâmbătă în penultima etapă a play-out-ului Ligii 2, Seria I, runda a 9-a, a consemnat încă o echipă retrogradată matematic în Liga 3. După Ceahlăul Piatra Neamț, desființată, și Bucovina Pojorâta, Rapid CFR Suceava nu mai are nicio șansă în urma meciurilor din ultima etapă a sezonului să se poată salva. În Seria a II-a, matematic au retrogradat doar două echipă până în acest moment, Metalul Reșița și Unirea Tărlungeni.

Cu trei puncte obținute în urma jocului nedisputat cu Ceahlăul, Rapid CFR Suceava își punea toate speranțele de rămânere în Liga 2 în rivala județeană Bucovina Pojorâta. Echipa lui Dănuț Mândrilă trebuia să câștige la Berceni, însă cum a cedat la scor de neprezentare, șansele rapidiștilor s-au risipit. Ilfovenii și-au asigurat cel puțin locul de baraj cu acest succes, în ultima etapă urmând a le veni rândul să câștige cu 3-0 cu Ceahlăul. Astfel, cu o victorie în ultima etapă pe terenul celor de la CS Balotești, echipă deja salvată matematic, sucevenii nu mai au cum să-i ajungă din urmă pe bercenari și vor rămâne pe locul 4 retrogradabil.

În ultima etapă se va decide cine va merge la baraj, Gloria Buzău sau ACS Berceni. Buzoienii au nevoie de o victorie la Pojorâta pentru a se salva matematic, în timp ce remiza îi dezavantajează, deoarece vor fi la egalitate cu ilfovenii, însă sunt dezavantajați de faptul că au început play-out-ul cu rotunjire de puncte, acesta fiind primul criteriu de departajare în situație de egalitate la final de sezon.

Singura șansă a celor de la Rapid CFR Suceava de a se menținere în Liga 2 e ca Gloria Buzău să nu se prezinte în ultima etapă la Pojorâta. Ar fi a doua faptă de acest gen după episodul de sâmbăta aceasta și buzoienii ar fi excluși.

Rezultate înregistrate în etapa a 9-a a play-out-ului Ligii 2, Seria I:

28 mai, ora 11:00
ACS Berceni – Bucovina Pojorâta    3-0
C. Mihai (18), A. Pătrașcu (47), M. Neagu (51)
Gloria Buzău – CS Balotești    0-3 / neprezentare
Meciul nu s-a jucat din cauza sancțiunilor dictate de către FRF împotriva clubului Gloria Buzău. Motivul îl puteți citi în detaliu AICI.
Rapid CFR Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț    3-0 / masa verde
Clubul nemțean a fost exclus din campionatul Ligii 2 în play-out și va pierde toate meciurile din acest turneu la „masa verde”.

Clasament play-out Seria I, Liga 2:

1.     CS Balotești     9     6     3     0     18-5     32 pct.
2.     Gloria Buzău*     9     5     1     3     16-12     29

3.     ACS Berceni     9     4     1     4     18-12     27
4.     Rapid CFR Suceava     9     4     2     3     18-14     25
5.     Bucovina Pojorâta     9     4     1     4     15-15     20
6.     Ceahlăul Piatra Neamț**     9     0     0     9     0-27     5

*echipă care a beneficiat de rotunjire
** echipă exclusă din competiție din cauza a doua neprezentări
***locurile 1 și 2 se salvează de la retrogradare, locul 3 va juca un baraj de menținere cu locul 3 din play-out-ului Seriei a II-a, iar locurile 4, 5 și 6 retrogradează direct

Meciuri ultima etapă:

4 iunie, ora 11:00
Ceahlăul Piatra Neamț – ACS Berceni    0-3 / masa verde
Bucovina Pojorâta – Gloria Buzău
CS Balotești – Rapid CFR Suceava

În Seria a II-a calculele sunt mult mai complicate

În play-out-ul Seriei a II-a, lupta pentru evitarea retrogradării este mult mai complicată. Patru echipe se luptă pentru trei locuri, Unirea Tărlungeni și Metalul Reșița fiind deja retrogradate matematic.

În urma rezultatelor înregistrate sâmbătă, în penultima etapă, CSM Râmnicu Vâlcea, Olimpia Satu Mare, Șoimii Pâncota și Universitatea Cluj mențin șanse să se salveze matematic de la retrogradare sau să meargă la barajul de menținere în Liga 2.

Vâlcea are prima șansă să își păstreze prima poziție dacă bate la Metalul Reșița, dar și egalul o păstrează matematic în Liga 2. CSM poate să și piardă, însă are nevoie de o victorie a Pâncotei în meciul cu Olimpia, deoarece un egal în acest joc o trimite pe loc de baraj, fiindcă a beneficiat de rotunjire, Șoimii nu, iar la egalitate de puncte cu sătmărenii, altă echipă care a beneficiat de rotunjire, stă prost la rezultate directe.

„U” Cluj, aflată acum pe loc retrogradabil, are doar varianta victoriei în ultima etapă, la Tărlungeni, însă stă și la mâna rezultatului din meciul Olimpia – Șoimii. O victorie a arădenilor îi urcă pe locul 3, deoarece va fi la egalitate cu sătmărenii și le va lua fața, deoarece aceștia au beneficiat de rotunjire.

Cel mai important joc este de departe cel dintre Olimpia și Șoimii. Cine câștigă aici se salvează matematic, fără alte calcule. Remiză îi avantajează de asemenea pe arădeni, deoarece au început play-out-ul fără rotunjire, în timp ce o înfrângere îi trimite sigur pe loc de baraj. Cu un egal, Olimpia cade pe loc de baraj, în timp ce o înfrângere a lor și un succes pentru „U” Cluj îi duce direct în Liga 3. Olimpia se poate salva și cu un egal, însă Vâlcea, în fața căreia are rezultatele directe mai bune, trebuie să piardă la Reșița, ceea ce e puțin probabil.

Rezultate înregistrate în etapa a 9-a a play-out-ului Ligii 2, Seria II:

28 mai, ora 11:00
Universitatea Cluj – Olimpia Satu Mare    1-1
Vojtus (60) / Faur (7)
CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Tărlungeni    2-0
Artean (49), Andr. Neagoe (66)
Șoimii Pâncota – Metalul Reșița    1-0
A. Mihai (32)

Clasament play-out Seria II, Liga 2:

1.     CSM Râmnicu Vâlcea*     9     4     2     3     12-9     32 pct.
2.     Olimpia Satu Mare*     9     6     2     1     16-8     31 

3.     Șoimii Pâncota     9     6     0     3     11-11     31  
4.     Universitatea Cluj     9     3     3     3     10-10     28 
5.     Unirea Tărlungeni*     9     3     2     4     17-11     20
6.     Metalul Reșița     9     0     1     8     3-20     -10

*echipe care au beneficiat de rotunjire
**locurile 1 și 2 se salvează de la retrogradare, locul 3 va juca un baraj de menținere cu locul 3 din play-out-ului Seriei I, iar locurile 4, 5 și 6 retrogradează direct

Meciuri ultima etapă din play-out:

4 mai, ora 11:00
Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea        
Unirea Tărlungeni – Universitatea Cluj        
Olimpia Satu Mare – Șoimii Pâncota

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Adi SOARE

 

Marius ANGHEL 29 May. 2016, 12:35 Campionat
Pe aceeași temă