Ripensia și-a rezervat un cantonament în Antalya. Ce spune președintele Mihu despre campania de achiziții și despre stadionul care va fi casa roș-galbenilor

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Dec. 2018, 15:33 Campionat
Ripensia și-a rezervat un cantonament în Antalya.** Ce spune președintele Mihu despre campania de achiziții și despre stadionul care va fi casa roș-galbenilor

Două dintre echipele din Timișoara se vor pregăti în perioada din această iarnă în Turcia. După ACS Poli, și Ripensia a ales să facă un cantonament în Antalya. Elevii lui Alexandru Pelici se vor reuni pe 14 ianuarie 2019, după ce ultima „mișcare” la club a fost pe 12 decembrie, cu ocazia unui trial pentru tinerii jucători. Altfel, în primăvară, bănățenii vor juca alternativ, și în Ciarda Roșie, cât și pe „Dan Păltinișanu”.

După reunirea de pe 14 ianuarie, Ripensia se va pregăti pe plan local timp de două săptămâni, iar în perioada 28 ianuarie – 8 februarie echipa va fi plecată în Antalya. Deocamdată, clubul nu și-a stabili exact hotelul și locul de cazare, dar au fost achiziționate biletele de avion de la Turkish Airlines. Jucătorii vor merge cu autocarul până la Belgrad, iar de acolo vor zbura spre Antalya.

„Acum am cumpărat bilete de avion. Urmează să stabilim locația exactă”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele Dumitru Mihu.

În Turcia, roș-galbenii doresc să joace cinci amicale. Nici adversarii nu sunt stabiliți. Tot în Antalya își vor face cantonamentul în această iarnă și cei de la Petrolul.

Nu vor veni mulți jucători în iarnă

Pentru perioada de iarnă, clubul nu are în plan să aducă mulți jucători. În principal, se merge pe piața de jucători români. „Vom aduce câțiva jucători, probabil din România, și preferăm din zonă. Plecări nu vor fi, în principiu”, a spus Mihu.

Miercurea trecută, Ripensia a avut un trial unde au fost prezenți 23 de jucători. Cei mai „cunoscuți” sunt mijlocașul de 18 ani Denis Casian, cedat de ACS Poli la Centrul Național de Pregătire, sau Laurențiu Tudor, cugirean care sezonul trecut a jucat la Ripensia.

Ripensia nu pleacă de pe „Dan Păltinișanu”

Altfel, Ripensia va juca, în continuare, meciurile de pe teren propriu televizate pe cel mai mare stadion din oraș. În rest, se vor lua decizii de moment dacă se utilizează „Marele Oval” sau Ciarda Roșie. „Vom vedea în funcție de adversar, în funcție de condițiile meteo, în funcție de ce doresc antrenorii. Meciurile televizate pe >, pentru că acolo sunt cele mai bune condiții de transmitere”, a mai precizat Dumitru Mihu.

Ripensia a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 12, cu 25 de puncte acumulate în 21 de etape.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Dec. 2018, 15:33 Campionat
Pe aceeași temă