Ripensia, răpusă în Capitală de frații Herea! Pelici a criticat arbitrajul și propriii jucători: „Avem o problemă. Ne lipsește personalitatea și curajul”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Aug. 2019, 15:20 Campionat
Ripensia, răpusă în Capitală de frații Herea!** Pelici a criticat arbitrajul și propriii jucători:

Metaloglobus București a luat primele puncte din acest sezon al Ligii 2 după un succes fără emoții cu Ripensia Timișoara, la scorul de 3-0. A fost o defilare a fraților Herea, mai ales că cele trei „boabe” date bănățenilor s-au înscris din cinci mingi trimise pe spațiul porții de elevii lui Marius Măldărășanu. Cât despre roș-galbeni, problema lor majoră rămâne inconstanța, la fel ca sezoanele trecute. Alexandru Pelici a avut critici pentru echipa, dar și pentru arbitri.

Prima repriză a partidei desfășurate sâmbătă în cartierul bucureștean Pantelimon nu a fost deloc o demonstrație de virtuozitate a celor două echipe. Metaloglobus a intrat mult mai bine în meci și, până la urmă, a și marcat în minutul 18. Lansat de Lung, Claudiu Herea a marcat cu un șut la vinclu, la o fază la care timișorenii au reclamat un ofsaid nesemnalizat de asistentul 2, Gheorghiță Bălan. De altfel, lui Tînc i-a și atras atenția centralul piteștean Robert Avram pentru comentarii.

Gazdele au mai încercat poarta prin Ciocâlteu, dar Ștefan Dobre a reușit să intervină. După jumătate de oră, Ripensia a început să mai miște ceva și să tragă primul șut pe poartă. Zaluschi a fost autorul, dar Nedelcovici s-a interpus. Până la pauză, Popovici a încercat și el, dar a trimis balonul peste poartă, astfel că la cabine s-a intrat cu 1-0.

Repriza a doua, dominată și mai clar de bucureșteni

Golul doi a fost un cadou al timișorenilor pentru Metaloglobus. În minutul 56, Ștefan Dobre a degajat aiurea, în fundașul central Hecsko, iar Claudiu Herea a recuperat mingea și i-a lăsat fratelui Ovidiu (foto, în albastru), care a marcat pentru 2-0. Imediat după gol, Ovidiu Herea a trimis pe lângă buturi, cu o lovitură de cap. Bănățenii nu au prea reușit să revină în joc, în ciuda schimbărilor.

În minutul 72, gazdele au marcat din nou. Claudiu i-a pasat din nou decisiv fratelui mai mare Ovidiu Herea, care l-a învins pe Dobre. În finalul partidei, bănățenii puteau reduce diferența, dar nou-intratul Voinea a tras prost după o combinație cu Zaluschi.

Pelici și-a analizat obiectiv echipa, dar are un reproș pentru arbitri

Antrenorul timișorenilor spune că primul gol al gazdelor a fost marcat dintr-un ofsaid nesemnalizat de tușierul Bălan. Totuși, Pelici recunoaște că echipa are probleme, mai ales că în primele trei meciuri oficiale atacanții săi de meserie nu au înscris niciun gol.

„Sunt trei puncte pierdute. Am luat golurile după niște greșeli personale, una a arbitrului, un ofsaid nesamnalizat la primul gol, și două ale noastre. Cam asta-i istoria acestui joc. Le-am ușurat mult munca gazdelor. Am avut și noi situații de a marca, dar, din păcate, ratăm cu seninătate. Avem o problemă. Ne lipsește personalitatea și curajul. Suntem o echipă în formare și vom vedea ce va fi. Felicitări celor de la Metaloglobus”, a precizat Alexandru Pelici pentru site-ul oficial al Ripensiei.

Cu acest succes, Metaloglobus a urcat pe locul 11, cu primele ei trei puncte în acest sezon. Runda viitoare vor juca pe terenul celor de la Sportul Snagov. Tot cu trei puncte, Ripensia e momentan pe 15, iar săptămâna viitoare va primi vizita UTA-ei, echipă care a câștigat în primele trei etape doar cu 3-0, cu Dunărea Călărași, Petrolul și Csikszereda.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA      3-0
Claudiu Herea 18′, Ovidiu Herea 56′, 71′

Nedelcovici – Iul. Ciubotaru (Stoianovici 72′), L. Cazan, D. Lung, Al. Coman – R. Chiriac, Andr. Lungu – Ciocâlteu, Ov. Herea (cpt.)(Ionică 78′), Rob. Vîlceanu (Ghenovici 61′) – Cl. Herea
Rezerve neutilizate: Gavrilaș – Fl. Plămadă, Mino Sota, Banu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Șt. Dobre – C. Lungu, Hecsko, Tînc, C. Toma (cpt.) – T. Călin, Vl. Tudorache (Al. Neagu 63′) – Monea, Zaluschi, Al. Popovici (Alb. Voinea 77′) – M. Staicu (Chera 65′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Apro, M. Fotescu, Stoi
Antrenor: Alexandru Pelici

Metaloglobus: Nedelcovici – I. Ciubotaru (72, Stoianovici), L. Cazan, D. Lung, Al. Coman – R. Chiriac, An. Lungu – Ciocâlteu, Ov. Herea (cpt., 78, Ionică), R. Vîlceanu (61, Ghenovici) – Cl. Herea. Antrenor: Marius Măldărășanu Ripensia: Șt. Dobre – C. Lungu, Hecsko, Tînc, C. Toma (cpt.) – T. Călin, Vl. Tudorache (63, Neagu) – Monea, Zaluschi, Al. Popovici (77, A. Voinea) – M. Staicu (65, Chera). Pe bancă: Mociu – Apro, M. Fotescu, Stoi. Antrenor: Alexandru Pelici.

Citeste mai mult pe:

https://www.pressalert.ro/2019/08/metaloglobus-ripensia-liga-2-2/

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeș) și Gheorghiță Bălan (Pitești); Rezervă: Adrian Illyeș (Ploiești); Observatori: Lucian Măiereanu (Brașov) și Mihai Marius Andrieș (București).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Erik GEIGER / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Aug. 2019, 15:20 Campionat
Pe aceeași temă