Ripensia e în grupul celor 15 echipe din Liga 2 ca doresc amânarea primelor două etape din retur pentru 2018. Poziția luată de roș-galbenii timișoreni

Marius ANGHEL 22 Nov. 2017, 12:39 Campionat
Ripensia e în grupul celor 15 echipe din Liga 2 ca doresc amânarea primelor două etape din retur pentru 2018.** Poziția luată de roș-galbenii timișoreni

Cluburile de Liga a 2-a discută din nou despre amânarea primelor două etape din retur, programate de la început de sezon să aibă loc în 2017, în luna decembrie. Deși România nu este încă sub nămeți, nu mai puțin de 15 cluburi din eșalonul secund, adică 75%, solicită ca etapa a 19-a, ultima din tur, să fie și ultima cu meciuri oficiale din 2017. Prin comparație, în trei serii de Liga a 3-a, mai sunt două etape de disputat. Și timișorenii se la Ripensia au aceeași poziție.

Doar Metaloglobus București nu are o poziție oficială în această „dispută”. Patru cluburi vor să se respecte programul stabilit inițial: AFC Hermannstadt, Dunărea Călărași, Chindia Târgoviște și ASU Poli.

Ripensia Timișoara dorește ca jocul ei de vineri cu Miroslava să fie ultimul și se leagă de starea terenurilor. „Decât să jucăm acum pe terenuri proaste, mai bine jucăm în primăvară pe terenuri mai bune, poate și pe o altă vreme, depinde cum va fi atunci. Oricum ar fi, campionatul s-ar relua la aceeași dată (n.r. – 24 februarie), doar că s-ar mai adăuga două etape intermediare”, ne-a precizat antrenorul interimar, Radu Suciu.

Roș-galbenii s-au antrenat într-o comună de la periferia Timișoarei

Pentru meciul pierdut cu ASU Politehnica, Ripensia s-a antrenat toată săptămână la Urseni, în sud-estul Timișoarei, pentru a proteja terenul din Ciarda Roșie. La fel de adevărat e că însuși Radu Suciu s-a plâns de ritmul de joc mai dificil din eșalonul secund, față de Liga a 3-a, tocmai din cauza etapelor intermediare.

Directorul sportiv apreciază însă că, în primăvară, elevii săi nu vor mai avea scuza aceasta. „Noi am mai avea meci acasă abia peste două săptămâni dacă nu se va amâna, sperăm ca terenul să-și revină. Iarba nu mai crește pe el, dar e vorba de verticalizare, îl mai putem tăvălugi. Pentru noi turul a fost o perioadă de adaptare, din primăvară trebuie să facem față ritmului de joc”, a adăugat Suciu.

De zece etape fără victorie, Ripensia merge cu avionul la Iași

Oricum ar fi, Ripensia nu va numi alt antrenor până la pauza competițională. Vineri, timișorenii au deplasare la Știința Miroslava, și drumul se va face cu avionul, dus-întors. Singurii indisponibili sunt Hecsko și Luca. Altfel, Ripensia e pe o pantă descedentă, fără victorie de zece etape. În clasament, ocupă locul 11, cu 21 de puncte. Jocul cu Știința, ultima clasată, are loc vineri, de la ora 14:00.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 22 Nov. 2017, 12:39 Campionat
Pe aceeași temă