Revenire fericită la Satu Mare pentru Andone, cu succes pe banca Politehnicii: „Am dat dovadă de maturitate”. Ce l-a mulțumit la elevii săi și apelul către suporteri pentru derby-ul cu UTA

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 16:10 Campionat
Revenire fericită la Satu Mare pentru Andone, cu succes pe banca Politehnicii:

Bogdan Andone a revenit la Satu Mare ca adversar și a făcut-o cu succes în fața Olimpiei, echipă pe care a antrenat-o în sezonul trecut, după ce ASU Poli s-a impus astăzi, scor 2-0, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2. Tehnicianul și-a lăudat actualii jucători, despre care a spus că au dat dovadă de maturitate. De asemenea, Andone a vorbit despre importanța execuțiilor fotbaliștilor care au jucat în prima ligă și a recunoscut că regretă situația în care a ajuns fotbalul sătmărean.

La finalul meciului cu Olimpia, tehnicianul a vorbit despre cât de importantă este prezența pe teren a fotbaliștilor săi cu experiența primei ligi, precum Sorescu, Predescu, Mera, Poparadu sau Ignea. „E un succes de care aveam mare nevoie. Se pare că meciul din Cupa României a căzut cum nu se putea mai bine pentru noi, pentru a putea pregăti acest meci de la Satu Mare. Mă bucură evoluția jucătorilor, care au făcut un meci consistent, un meci bun și cred că este o victorie meritată. Astăzi chiar au dat dovadă de maturitate. S-a văzut experiența celor trei-patru jucători care au evoluat în cariera lor și în Liga I. E foarte important că am legat două meciuri fără gol primit, alături de cel de la Biled. Sper să avem o săptămână cât mai liniștită, pentru a putea pregăti cum se cuvine următorul meci”, a declarat Andone, citat de Druckeria.

„Satu Mare, ca oraș, merită mai mult”

Andone nu a rămas indiferent la revenirea la prima echipă la care a fost principal. Antrenorul timișorenilor a spus că păstrează legătura cu cei de la Olimpia. „Pentru mine a fost ca o revenire acasă. Am avut un an în care am lucrat, la Satu Mare, cu niște oameni extraordinari, primitori, care m-au ajutat cu tot ce au putut în acele momente. Avem o relație de respect reciproc, la fel și cu jucătorii care au rămas de anul trecut, la fel și cu Zoltan Ritli și cu domnul Bolba. Cu un ochi râd și mă bucur de victoria echipei mele, iar cu celălalt sunt trist, pentru că Satu Mare, ca oraș, merită mult mai mult”, a spus fostul antrenor al Olimpiei.

Apel pentru fani înainte de marele derby cu UTA

Pentru ASU Poli, victoria a venit într-un moment oportun, chiar înainte de meciul cu UTA, așteptat și de Andone. „E foarte importantă această victorie, pentru noi, pentru întreaga suflare alb-violetă. Ne dă speranțe, avem un moral bun și o săptămână în care să pregătim în liniște meciul cu UTA. Vreau să le mulțumesc suporterilor, care au fost alături de noi și în această deplasare, așa cum au fost de fiecare dată. Îmi doresc ca la meciul cu UTA să vină la stadion în număr cât mai mare, să ne susțină, să ne încurajeze, pentru că avem mare nevoie de sprijinul lor”, a mai spus Andone, citat de aceeași sursă.

Cu cele trei puncte câștigate la Satu Mare, ASU Poli acumulează 16, o egalează pe FC Argeș, însă e pe locul 9, deoarece are un colaveraj mai slab. Olimpia e pe locul 13, cu 13 puncte. Etapa viitoare, timișorenii vor juca acasă cu UTA Arad, într-un derby programat duminică, 15 octombrie, de la ora 15:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Sătmărenii vor merge la Știința Miroslava.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 16:10 Campionat
Pe aceeași temă