Reșița trece și de Pandurii și are un început bun în Liga 2. Doană: „Consider că este peste așteptări. Nimeni nu cred că se aștepta”

Marius ANGHEL 17 Aug. 2019, 16:58 Campionat

CSM Reșița își continuă parcursul bun la debutul în campionatul Ligii 2. Nou-promovata a obținut a doua victorie consecutivă pe teren propriu și acumulează șapte puncte după primele trei jocuri. După 2-0 cu „U” Cluj și 1-1 cu CS Mioveni, rosso-nerii au învins-o astăzi, cu 3-1, pe Pandurii Târgu Jiu.

Însă Reșița a început cu stângul acest meci din etapa a 3-a. Pandurii a deschis scorul încă din minutul 4, primul ei gol din acest sezon, după ce Ovidiu Rașoveanu a trimis simplu în poartă în urma unui contraatac și a unei pase primite de la Nichifor. Dar avantajul gorjenilor n-a rezistat mult. Golul egalizator a fost anunțat de ratarea lui Laurențiu Breșneni (9), care l-a luat la țintă pe portar cu o lovitură de cap. Imediat mai apoi, Daniel Vădrariu a centrat din corner, mingea a fost respinsă până la Daniel Ene (12), iar acesta a profitat și a înscris cu latul din 3 metri.

Breșneni și Danci l-au pus și ei la încercare pe Mihai Cotolan, pentru ca Dragoș Săulescu să înscrie la momentul oportul, chiar înainte de pauză. După o acțiune personală a lui Vădrariu, în care a depășit mai mulți adversari, a intrat în careu, unde s-a împiedicat în minge, iar aceasta a ricoșat norocos la Dragoș Săulescu (40), care a înscris din 9 metri.

Reșițenii au fost periculoși și în partea secundă a jocului. Săulescu (55) nu l-a putut învinge pe Mihai Cotolan din 13 metri, însă a făcut-o Daniel Ene (76). Atacantul a preluat în careu cu călcâiul și a înscris cu voleu la colțul lung. CSM mai putea înscrie o dată pe final. Velici a combinat cu Marius Coman, iar vârful venit de la „U” Cluj a șutat direct în bară.

Cu șapte puncte acumulate în primele trei etape, CSM Reșița urcă pentru moment pe locul 3, iar meciul următor îl joacă la București, cu Daco-Getica. Pandurii continuă fără punct și se află pe penultima poziție a Ligii 2, 19. Etapa următoare, gorjenii joacă acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Doană: „Nici la 0-1 nu mi-am făcut probleme. Știam că vom egala și vom câștiga”

Antrenorul Leontin Doană consideră că acest început de sezon al Reșiței este peste așteptări.

„Vreau să-mi felicit băieții pentru jocul prestat, pentru atitudine și dăruire. În trei etape am reușit să acumulăm șapte puncte și jucătorii sunt de lăudat după felul cum s-au comportat până acum. Mi-am propus ca la Liga 2 să fiu mai calm și de aceea am stat aproape tot meciul pe bancă. Acum am mai multă liniște, deoarece am adus la echipă jucători de calitate și de aceea vreau să fiu puțin mai ponderat. Anul trecut, la Liga 3, stăteam mai tot meciul în picioare.

În acest moment, cred că s-a văzut că oricine intră de pe bancă, vine cu un plus în jocul echipei. Acest lucru se datorează faptului că în vară am adus doar jucători de valoare. Există o mare concurență între jucători. La golul oaspeților consider că s-au produs mai multe greșeli colective, dar eu am avut încredere în băieți. Le știam valoarea și știu cum am muncit până acum, de aceea nici la 0-1 nu mi-am făcut probleme. Știam că vom egala și vom câștiga.

Consider că acest început de sezon este peste așteptări. Nimeni nu cred că se aștepta să acumulăm șapte puncte după primele trei etape. În următoarea etapă mergem la Daco-Getica să jucăm și dacă vom presta un joc bun, cred că vom putea aduce acasă punct sau puncte. După părerea mea, la partida următoare de acasă vom umple stadionul, pentru că în Valea Domanului va veni Rapid București. Dacă vom obține un rezultat bun cu Daco-Getica în etapa următoare, sunt sigur că stadionul va fi plin cu Rapid. Cu aceast ocazie, o să-mi amintesc meciurile cu stadionul plin de pe vremea când eram jucător”, a declarat Leontin Doană, citat de Caraș Online.

Bogoi: „Am încercat să venim cu un plus de pe banca de rezerve, dar…”

Antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi, a apreciat prima repriză făcută de elevii săi și a dat vina pentru eșec pe tinerețea jucătorilor.

„Am reușit să deschidem scorul și am realizat o primă repriză acceptabilă, pot spune chiar bună. Am avut probleme de lot la meciurile care au trecut și la acest meci ne-au lipsit câțiva jucători. Cinci jucători sunt indisponibili la echipa noastră. După ce am înscris, am primit golurile foarte simplu, pe câteva faze banale. În repriza a doua am încercat să venim cu un plus de pe banca de rezerve, dar jucătorii care au intrat nu au adus plusul de care aveam nevoie nici pe fază ofensivă, dar nici pe fază defensivă. Chiar în primul 11 am avut jucători care au venit de foarte puțin timp la echipă. Felicit Reșița pentru promovare în primul rând și pentru acest început bun de campionat. Sperăm că ne vom redresa, chiar dacă lotul nostru este foarte tânăr”, a spus Bogoi, citat de Caraș Online.

CSM REȘIȚA – PANDURII TÂRGU JIU         3-1
Daniel Ene 12′, 76′, Dragoș Săulescu 40′ / Ovidiu Rașoveanu 4′

Zimmermann (cpt.) – Banac, Ehmann, Vasiu, Vădrariu – Breșneni, Danci (M. Coman 46′) – Săulescu (Velici 84′), Poiană, Dat – D. Ene (C. Cristea 80′)
Rezerve neutilizate: Toader – Vlădia, Andr. Rus, Cioablă
Antrenor: Leontin Doană

Mih. Cotolan – P. Chiș, Nic. Cotolan, Oiță, Rob. Bratu – Vasilescu, Trancă (cpt.)(D. Unguru 80′), Rob. Lică (Lu Yuefeng 51′) – P. Popescu (Al. Dinu 77′), Nichifor, Rașoveanu
Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Vișan, R. Filip
Antrenor: Adrian Bogoi

Stadion: Mircea Chivu (Reșița – Caraș Severin); Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu); Asistenți: Cristian Daniel Ilinca și Daniela Constantinescu (ambii din Craiova); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Articol scris de Marius ANGHEL și Ștefan MORARU
Foto: Ștefan MORARU / Caraș Online

Marius ANGHEL 17 Aug. 2019, 16:58 Campionat
Pe aceeași temă