Remiză albă în anonimat! Viitorul Pandurii și Concordia au rămas la egalitate de puncte după meciul de la Severin. Lupuț: „E un punct bun. Puteam să și câștigăm”

Viitorul Pandurii a remizat, scor 0-0, sâmbătă dimineața, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, cu Concordia Chiajna, în etapa a 7-a a Ligii 2. Disputat în anonimat, doar 70 de spectatori fiind prezenți în tribunele arenei de 19.000 de locuri, meciul de la malul Dunării a fost unul modest, cel puțin în prima repriză, când niciuna dintre echipe nu a reușit să expedieze vreun șut pe spațiul porții adverse.

Partea secundă a fost mult mai animată. S-a jucat pe contre, ocaziile au apărut și ele în peisaj, însă tot nu s-a marcat, chiar dacă gazdele au avut superioritate numerică din minutul 72, când Alexandru Stănică a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault la marginea careului. Lovitura liberă rezultată a fost executată de Negrean, însă balonul a fost respins în lateral de portar. În minutul 56, primul șut pe spațiul porții îi aparținuse lui Grădinaru, dar balonul trimis slab de acesta, din colțul suprafeței de pedeapsă, nu i-a pus nicio problemă portarului Anca-Trip.

Echipa lui Cristian Lupuț, neînvinsă de patru etape

S-a încheiat 0-0 și Viitorul Pandurii a ajuns la patru meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care două remize albe. Etapa trecută, echipa antrenată de Cristian Lupuț câștigase cu 2-1 meciul disputat în Regie cu Rapid.

„Consider că am făcut un joc destul de bun cu Chiajna. Am întâlnit un adversar valoros, care sezonul trecut a evoluat în Liga 1 și care are în continuare în componența lotului foarte mulți jucători cu experiența primului eșalon. Țin să-mi felicit jucătorii pentru modul cu care au abordat acest meci, care s-a jucat pe o căldură foarte mare. S-a văzut și o stare de oboseală după meciul nostru de la Rapid, am călătorit noaptea spre Oradea, apoi am venit la Severin, dar nu vreau să caut scuze. Oricum, am încredere în echipa mea. E foarte important că nu am luat gol. E un punct bun. Puteam să și câștigăm, fiindcă am avut câteva ocazii bune de a marca, dar, în același timp au fost momente când adversarul ne-a pus probleme și puteam să luăm gol. Consider că rezultatul a echitabil. Am începutul meciul bine, dar după un sfert de oră nu am mai avut același ritm. Am început și repriza a doua destul de mine, am continuat în același mod și pe parcursul celor 45 de minute, dar balonul nu a intrat în poartă. Sincer, așteptam mai mult după ce am avut superioritate, dar au fost unele decizii total aiurea ale unor jucători, în momentele în care trebuiau să pună mai multă presiune”, a declarat Lupuț.

Vrea să reediteze rezultatul de la Rapid pe terenul liderului

Acesta speră ca echipa sa să mai furnizeze o surpriză în deplasare, prin care să atragă ulterior la stadion și publicul severinean. „Mergem și la Turnu Măgurele ca să câștigăm cele trei puncte, așa cum am declarat și înaintea meciului de la Rapid. Am jucat cu 6-7000 de spectatori acolo, e o plăcere să joci într-o asemena atmosferă. Din păcate, la Severin o să mai dureze până să vină publicul. Probabil vom atrage spectatorii doar printr-un joc spectaculos și rezultate pozitive”, a mai spus Cristian Lupuț.

După șapte etape, Viitorul Pandurii se află pe locul 6, cu 11 puncte, la egalitate chiar cu Concordia Chiajna.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă