Regula tinerilor jucători utilizați obligatoriu în Liga 2 se schimbă din noul sezon. Modificarea pe care fiecare club trebuie să o adopte

Marius ANGHEL 15 Dec. 2018, 16:28 Campionat

Pe lângă aprobarea noilor condiții pentru ca echipele din Liga 2 să poată lua startul în competiție începând cu ediția 2019-2020, membrii Comitetului Executiv al FRF au decis în ședința din 12 decembrie și alte măsuri pe care cluburile trebuie să le respecte din noul sezon.

O altă modificare importantă a fost efectuată în cadrul Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) și vizează numărul obligatoriu de tineri jucători utilizați ca titulari în Liga 2. Din sezonul următor, 2019/2020, un club va fi nevoit să folosească doi jucători sub 20 de ani, nu trei sub 22 de ani, așa cum se întâmplă acum.

Reamintim că, pentru a participa în noul sezon al Ligii 2, fiecare club trebuie să asigure o garanție financiară în valoare de 50.000 de lei pe care e obligatoriu să o achite înainte de startul competiției. Aceasta va fi returnată către cluburi la finalul sezonului.

Un alt punct extrem de important din acest regulament-cadru îl reprezintă obligativitatea tuturor cluburilor din Liga 2 de a avea la dispoziție un teren de dimensiuni normale care să fie folosit exclusiv pentru copii și juniori.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 15 Dec. 2018, 16:28 Campionat
Pe aceeași temă