Răzvan Raț la UTA, primul transfer gândit de Florin Manea pentru a ataca promovarea. „În jurul lui m-am gândit să contruiesc echipa”

Marius ANGHEL 27 Jan. 2018, 10:49 Campionat
Răzvan Raț la UTA, primul transfer gândit de Florin Manea pentru a ataca promovarea.**

Agentul de jucători Florin Manea are șanse mari să devină noul manager al clubului UTA. Fiul lui Nae Manea s-a întâlnit în această săptămână cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a purtat discuții cu actualul șef al „Bătrânei Doamne”, Alexandru Meszar, și le-a spus intențiile sale și suporterilor pentru a discuta despre preluarea importantei grupări din Vestul țării. Momentan se așteaptă rezultatul auditului cerut, iar dacă nu vor fi surprize Manea va prelua UTA, pentru care spune că are un proiect de 6-7 ani.

Dacă o va prelua pe UTA, Florin Manea vrea ca până la vară politica low-cost adoptată în acest început de an să continue, ca apoi să adopte o strategie pentru promovare. Posibilul nou conducător al „Bătrânei Doamne” s-a gândit să-l aducă în lot pe unul dintre jucătorii reprezentativi ai echipei naționale din ultimii ani.

Răzvan Raț, cel care a adunat nu mai puțin de 113 selecții la prima reprezentativă, e dorit la UTA. Ajuns la 36 de ani, fundașul stânga îmbracă și acum tricoul lui Rayo Vallecano, în liga a doua spaniolă, dar s-ar putea despărți de iberici în această vară.

„În jurul lui Răzvan m-am gândit să contruiesc echipa de promovare a UTA-ei. Însă trebuie să vorbesc cu el, să văd ce-și dorește și el cu adevărat și, dacă se poate, am dori să lucrăm împreună la Arad”, a mărturisit Manea pentru Sport Arad.

Ar fi o adevărată lovitură de imagine dată de UTA, dacă Raț ar accepta să vină la Arad. Fundașul a evoluat în cariera sa pentru Rapid, FCM Bacău, Șahtior, West Ham United, Rayo Vallecano și PAOK.

„Am transferat jucători la cluburi precum West Ham, Manchester City, Juventus sau Inter, am cunoștințe importante în Europa și în țară și privesc fotbalul ca pe un business. Mi s-a mai spus că Bara a investit 5 milioane de euro și când a plecat a lăsat clubul înglodat în datorii. Păi la mine e invers, adică vreau să fac dintr-un milion de euro cinci, care rămân în contul UTA-ei”, a mai spus Florin Manea.

„Nu ascund faptul că nu aș investi banii mei la UTA, ci sunt susținut de doi oameni de afaceri importanți. Unul din Italia și celălalt din Canada. Pe dânșii nu o să-i vedeți prea des la Arad, vor rămâne în umbră, ca, de altfel, toți marii patroni de cluburi din Europa. Ei au încredere în abilitățile mele de manager și-mi acordă credit total”, a comentat posibilul nou conducător al UTA-ei.

Până la vară, UTA va continua cu politica loe-cost adoptată în această iarnă. „Până în vară nu vor fi mari schimbări la nivel de echipă. Mergem pe politica low-cost, apoi atacăm promovarea cu un buget echilibrat. Nu vom sări calul, nu vor fi salarii mai mari de 2500, poate 3000 de euro pe lună și, în orice caz, impresarii care vor avea jucători la UTA nu-și vor lua comisioane. Eventual o să stipulăm în acte ca la următorul transfer toată lumea să aibă de câștigat, dar de pe urma UTA-ei, nu. Oricum, din vară vreau să atacăm cu toate eforturile promovarea, iar în Liga 1 vom ajunge ca UTA să se autofinanțeze prin drepturile TV și alte contracte de imagine. Nu mă sperie lupta cu „U” Cluj, Petrolul sau Farul, căci UTA va fi mai puternică decât ele. Am relații cu multe cluburi puternice, care ne-ar putea ceda sau împrumuta fotbaliști cu foame de performanță, neinteresați doar de câștigul material. Proiectul meu pentru UTA se întinde pe 6-7 ani de zile, timp în care, bineînțeles, mi-aș dori să atacăm și titlul de campioană”, a mai declarat Manea pentru Sport Arad.

După 21 de etape desfășurate în acest sezon, UTA, care la început campionatul era principala favorită la promovare, are doar 25 de puncte acumulate și se află pe locul 12 în Liga 2.

Marius ANGHEL 27 Jan. 2018, 10:49 Campionat
Pe aceeași temă