Răuță: „Nu cred că am intrat în istorie cu salvarea asta”

Marius ANGHEL 06 Jun. 2013, 17:10 Campionat
Răuță:**

Ion Răuță, antrenorul Farului, a răsuflat ușurat la finalul meciului cu Săgeata Năvodari, scor 3-1, și s-a declarat mulțumit că a reușit să salveze echipa sa de sulfet de la retrogradare.

„A fost foarte greu pentru că așa cum v-am mai spus și săptămânile trecute, lucrurile la echipă nu fost așa cum trebuie să fie la o echipă de nivelul ligii a doua. Am acceptat să preiau echipa pentru că lucrasem două luni ca secund și am văzut ce caracter au jucătorii. Sunt bucuros că am reușit să produc o schimbare la echipă și că am reușit salvarea, dar vă spun că asta datorită caracterelor acestor jucători. Nu cred că am intrat în istorie cu salvarea asta, ci din contră, din câte știu eu, sezonul ăsta a fost cel mai prost din istoria Farului. Când am preluat echipa avea 10 puncte, iar următoarea peste noi avea 17 puncte. Atunci nimeni nu ne dădea nicio șansă de a mai scăpa de la retrogradare, aveam și meciuri foarte grele de jucat. Deși am început prost campania de salvare cu înfrângerea de la Galați 4-1, am avut puterea de a ne redresa și am câștigat trei meciuri contra echipelor cu care ne luptam la retrogradare. Am reușit acest lucru pentru că am abordat meciurile cu Dinamo, Buftea și Târgoviște cu seriozitate și prin multă muncă. Mă bucur că am reușit până la urmă să rămânem în liga a doua și vom vedea ce va fi în noul sezon.

Contractul meu expiră peste câteva zile, nici nu știu când, dar dacă mă întrebați dacă vreau să rămân nu pot decât să vă spun că Farul este casa mea. În afară de cei patru ani, cât am lipsit de la club, am fost mereu alături de club și ca jucător și ca antrenor cu portarii sau în conducerea administrativă. Sufletul meu a fost mereu alături de Farul” a declarat Ion Răuță la finalul partidei.

Articol și foto de Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 06 Jun. 2013, 17:10 Campionat
Pe aceeași temă