Râul, ramul și… vântul au fost alături de Poli. „Ne-am săturat să culegem la final felicitări pentru modul cum am jucat și punctele să fie de partea altora”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Sep. 2018, 13:48 Campionat

Antrenorul celor de la ASU Politehnica, Cosmin Petruescu, a fost mulțumit că a obținut o victorie, scor 1-0, cu o echipă bună a ligii secunde, CS Mioveni, după ce în acest sezon timișorenii au bătut-o acasă și pe „U” Cluj. Tehnicianul a precizat că vântul puternic, ce aduce toamna, a influențat jocul și a cam „ucis” spectacolul pe „Dan Păltinișanu”, acolo unde asistența a fost din nou redusă, de maxim 500 de spectatori. De asemenea, Petruescu spune că nu l-a înlocuit la pauză pe Velici cu Lazea pentru a se închide, ci pentru ca echipa să țină de minge.

Data de 22 septembrie, Echinocțiul de toamnă, a adus schimbarea vremii la Timișoara. Cu o zi începută pe o vreme de vară indiană, la ora meciului dintre ASU Poli și Mioveni a început să sufle un vânt puternic și rece, semn că vine, totuși, și toamna în Banat. Cosmin Petruescu a apreciat că vântul a influențat ambele echipe și a pus pe seama condițiilor meteo lipsa de spectaculozitate a partidei.

Antrenorul este însă mulțumit că elevii săi au câștigat din nou, abia pentru a treia oară în opt meciuri. „Felicitări băieților pentru rezultat, joc și atitudine. Suntem conștienți cu toții că nu a fost o partidă spectaculoasă. Calitatea jocului a fost influențată de vântul care a bătut puternic. Îmbucurător e faptul că a bătut de la o poarta la alta, nu din lateral, pentru că altfel aveau de suferit ambele echipe. Importante erau cele trei puncte. Ne-am săturat să culegem la final felicitări pentru modul cum am jucat și punctele să fie de partea altora. Cu siguranță a fost o victorie muncită”, a precizat Petruescu.

„Conferențiarul” spune că în repriza secundă a mizat pe posesie la mijlocul terenului

La pauză, Gelu Velici a fost înlocuit de Florin Lazea, așadar, un mijlocaș central a substituit un atacant. Petruescu și-a motivat tactic decizia prin faptul că atât Mera, cât și Scutaru luaseră cartonașe galbene și că a vrut să nu lase mingea adversarului.

„Nu ne-am propus să facem pasul înapoi. În prima repriză am avut și vântul în spate, este pentru prima dată în acest campionat în care am avut o asemenea situație de joc. Nu am știut să profităm de avantajul vântului și am trimis puține șuturi spre poartă. În repriza a doua am avut 1-0, nu ne-am propus să ne retragem, dar am avut vântul în spate și asta ne-a determinat să facem pasul înapoi. Ne-am dorit ăp avem consistență în zona centrală, mă așteptam ca ei să bage al doilea atacant, să-l susțină pe Balint, iar fundașii noștri centrali aveau cartonașe galbene din prima repriză. Am încercat să introduc un mijlocaș pentru o posesie mai bună la mijlocul terenului. Pentru faza defensivă merită felicitați toți. În repriza a doua am știut să gesitonăm mult mai bine finalul de joc”, a explicat „Conferențiarul”.

Mera a ieșit accidentat

Singura îngrijorare a antrenorului Politehnicii după meci a fost faptul că Ioan Mera a ieșit accidentat, mai ales că și Bogdan Nicolescu are probleme medicale.

„Sperăm ca Mera să nu fie accidentat o perioadă lungă de timp, penru că este un jucător important. Are o problemă musculară în urma unui duel aerian. Este sub investigații, sperăm să-l recuperăm repede”, a precizat Petruescu.

Cu acest rezultat, ASU Politehnica a urcat pe locul 11, cu 10 puncte, iar etapa viitoare se deplasează la Daco Getica București, sâmbătă, de la ora 11:00. Până atunci însă, miercuri, de la ora 19:00, nu 16:30 cum fusese programată inițial, are meci în Cupa României, 16-imi, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Sep. 2018, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă