Rapid – UTA, „meci de tradiție, nu derby, cum e cel cu Petrolul.” VIDEO | Daniel Pancu trimite săgeți către arbitri, FRF și arădeni: „Rapidiștii nu au nevoie de mila nimănui niciodată, ci de respect”

Marius ANGHEL 19 Nov. 2019, 19:52 Campionat

Rapid e neînvinsă de trei etape, iar în ultimele două jocuri a defilat cu adversarii întâlniți. A învins cu 5-1 Mioveniul, în momentul în care adversarul se afla pe locul 1, și runda trecută a trecut cu 4-0 de ultima clasată Pandurii. Miercuri, de la ora 14:00, întâlnește pe teren propriu noul lider al Ligii 2, pe UTA, într-un joc restant, care contează pentru etapa a 10-a și care a fost amânat la momentul respectiv la solicitarea arădenilor, fiindcă au avut doi jucători convocați la națională.

Rapid – UTA „nu este un derby, cum este cel cu Petrolul, dar va fi un meci de tradiție”

Meciul dintre Rapid și UTA, două dintre campioanele României, găsește cele două formații pe pozițiile 5, respectiv 1 în Liga 2, la o distanță de patru puncte (28 față de 32), însă partida nu e considerată de giuleșteni ca fiind un derby. „Nu putem spune că este un derby, cum este cel cu Petrolul, dar va fi un meci de tradiție”, a prefațat conferința de presă Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului.

Apoi, Ionescu a ținut să transmită un mesaj din partea clubului. Rapid va trimit la federație niște înregistrări cu „foarte multe penalty-uri care nu ne-au fost date și care în mare măsură ar fi schimbat configurația clasamentului”. Alb-vișiniii vor să știe de ce se „dă în Rapid”, de ce nu sunt arbitrați corect.

Daniel Pancu: „UTA, o echipă susținută din toate punctele de vedere”

Pe aceeași temă și-a început discursul și antrenorul Rapidului, Daniel Pancu. Acesta vorbise încă de la finalul jocului de sâmbătă, cu Pandurii, despre greșelile de arbitraj făcute împotriva echipei sale, iar acum și-a reluat ideile, pentru a atrage atenția asupra acestei nemulțumiri. Despre UTA a spus chiar că este o echipă „susținută din toate punctele de vedere”, împotriva căreia nu s-a făcut nicio greșeală.

„Întâlnim liderul campionatului. Acest lucru s-a întâmplat și săptămâna trecută, la Mioveni. Întâlnim o echipă bună, foarte bună, susținută din toate punctele de vedere, o echipă cu un antrenor care cunoaște foarte bine Liga a 2-a, o echipă care nu întâmplător este pe prima poziție. Pe lângă jocul solid, practicat în multe etape, în care am putut să-i urmăresc când aveam timp, mi se pare că nu au nicio greșeală împotriva lor în tot acest campionat. Mi se pare mie. Sper să nu mă înșel”, a spus Daniel Pancu.

„Rapidiștii nu au nevoie de mila nimănui niciodată, nu au nevoie de ajutor. Au nevoie doar să fie arbitrați corect, pentru că asta înseamnă respect”

Antrenorul Rapidului chiar a vorbit despre presiuni făcute dintre federație și săptămâna trecută, care ar fi favorizat UTA, pentru ca arădenii să aibă o zi în plus de refacere. Pancu spune că Rapid nu are nevoie de mila nimănui, de ajutor, ci doar de respect și să fie arbitrată corect.

„S-au făcut presiuni asupra noastră și săptămâna trecută, să mutăm jocul nostru de sâmbătă, duminică, și pe al lor să-l mute de duminică pe sâmbătă, lucru pe care nu l-am înțeles niciodată și nu-l voi înțelege. Vorbeam după ultimul joc, de arbitraje. Rapidiștii nu au nevoie de mila nimănui niciodată, nu au nevoie de ajutor. Au nevoie doar să fie arbitrați corect, pentru că asta înseamnă respect. Respect pentru tradiție, respect pentru suporteri, respect pentru calitatea fotbalului românesc. Ne plângem că nu avem intensitate și orgolii în prima ligă, lucruri care duc la scăderea nivelului fotbalului. Nerespectând cluburile de tradiție, pentru că sunt greșeli grave, foarte grave împotriva noastră, așa cum am fost noi, cu fluctuații, cu oscilații, scăderi, urcări de formă, cu arbitraje corecte cred că eram pe locul 1 acum. Lucruri clare, evidente. Nu vrem nimic nici de la jocul de mâine. Nu avem nevoie de ajutorul absolut al nimănui, doar să se respecte clubul, tradiția și istoria. Pentru că nu doar noi, poate și eu, în calitate de antrenor, suntem supuși greșelii, dar parcă sunt prea multe și s-au adunat. La un moment dat, aceste lucruri puteau să mă coste chiar pe mine. Dar nu sunt eu cel mai important de aici, vorbim de club, suporteri, istorie, plus fotbalul românesc, pentru că absolut toată lumea are de câștigat cu echipele de tradiție în prima ligă. Ați văzut ce intensitate și ce jocuri frumoase au ieșit în Liga a 2-a în acest sezon”, a mai transmis Daniel Pancu.

„Suntem la fel de suferinzi ca cei de la UTA”

Laszlo Balint s-a plâns înaintea jucului cu Rapid că are mulți indisponibili. Daniel Pancu spune încă că Rapidul stă și mai rău decât UTA, luându-l peste picior pe antrenorul arădenilor.

„Dacă se plânge domnul Balint de accidentări, eu ce să mai spun de toată situația de la începutul campionatului. După 20 de meciuri, cu tot cu cele de Cupă, din motive absolut obiective, cred că am bătut un record negativ imposibil: două etape la rând nu am aliniat aceeași formulă. La un moment dat chiar, mi-am promis, ca un jurământ, că orice s-ar întâmpla într-un anumit joc voi trimite în etapa următoare aceiași 11 jucători. Când am vrut să fac acest lucru, deja doi erau accidentați și unul suspendat. Am fost contestat, pe bună dreptate, din motivul acesta, dar au fost multe lucruri obiective. Și dacă domnul Balint se plânge de jucători accidentați, noi, pe lângă jucătorii accidentați am mai avut și o problemă, o toxiinfecție alimentară zilele acestea. Deci suntem la fel de suferinzi ca cei de la UTA din punctul ăsta de vedere. Sper să se rezolve până mâine (n.r. – problema cu toxiinfecția, acuzată mai rău de trei jucători), a explicat Pancu.

O victorie cu UTA, precum aurul sau un „balon de oxigen mare de tot”

O victorie a Rapidului în fața celor de la UTA e văzută de Pancu precum aurul sau un „balon de oxigen mare de tot”.

„Scorul e foarte puțin important. Pentru noi ar fi, într-adevăr, pot să-i spun chiar aur, în acest moment, să obținem trei puncte. După toată situația în care am fost în urmă cu o lună, cred că ne-ar da, așa, nu o gură de oxigen, pentru că e puțin, ci un balon de oxigen mare de tot, să putem să abordăm ultimele trei meciuri de pe o poziție în care mulți nu ne vedeau la un moment dat”, a mai spus antrenorul Rapidului, care îi va folosi împotriva echipei arădene pe doi dintre foștii ei jucători, Amir Jorza și Cătălin Hlistei: „Am vorbit cu Cătălin și cu Amir chiar și ieri, sunt foarte bine, sunt jucători profesioniști. Și la UTA e Ioniță, care vine cu aceeași ambiție să demonstreze. De obicei, se cam marchează împotriva echipelor la care ai jucat, mai ales jucătorii de atac, cum e cazul lui Hlistei. Mi-a spus că și anul trecut le-a dat gol, când era la Snagov. Sperăm să o facă și mâine, dar mai important e să câștigăm.”

Rareș Lazăr: „Nu cred că ne facem probleme pentru victorie”

Prezent și el la conferința de presă, mijlocașul Rareș Lazăr a apreciat jocul adversarilor, dar și pe antrenorul Laszlo Balint. Însă nu crede că Rapid va avea probleme în a câștiga acest meci.

„UTA, după părerea mea, e cea mai constantă echipă și, cum a zis și Pancone, cred că au cel mai bun antrenor. Cunoaște foarte bine Liga a 2-a. S-a văzut și anul trecut la Snagov, unde a făcut o treabă bună. O să fie un meci foarte greu, dar trecem printr-un moment foarte bun și nu cred că ne facem probleme pentru victorie”, a spus Lazăr.

UTA vine după trei remize consecutive obținute în ultimele deplasări (1-1 la U Cluj, 0-0 la Argeș și 1-1 la Metaloglobus), iar meciul cu Rapid este unul foarte greu. Giuleștenii sunt neînvinși acasă de cinci meciuri, iar în ultimele două jocuri desfășurate în campionat au marcat nu mai puțin de nouă goluri (5-1 la Mioveni și 4-0 acasă cu Pandurii).

Înaintea desfășurării meciului restant, UTA se află pe locul 1, cu 32 de puncte acumulate în 15 partide, în timp ce Rapid se situează pe poziția a 5-a, cu 28 de puncte strânse în 16 jocuri.

Meciul din Regie va fi arbitrat de centralul Viorel Nicușor Flueran (Craiova) și asistenții Adrian Popescu (Craiova) și Ionuț Marius Bobe (Videle). Rezervă va fi Adrian Illyeș (Ploiești), iar observatori au fost delegați Liviu Ciubotariu (Galați) și Ciprian Anton (Suceava).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Nov. 2019, 19:52 Campionat
Pe aceeași temă