Răchită, un car de nervi la finalul meciului în care ACS Poli n-a câștigat cu Energeticianul. „Eu sunt principalul vinovat. Totul a fost împotriva noastră”

Marius ANGHEL 21 Apr. 2019, 14:31 Campionat
  • Valeriu Răchită a fost supărat și puțin resemnat după meciul terminat la egalitate, scor 1-1, cu Energeticianul, în etapa a 31-a.
  • Antrenorul echipei ACS Poli a urlat la finalul jocului la Lucian Oprea, dar, ulterior, a vorbit și despre nemulțumiri legate de execuția lui Bădăuță de la penalty-ul ratat și de jocul lui Antonio Manolache.
  • Răchită și-a asumat situația echipei și spune că șansele ca ACS Poli să se mai salveze de la retrogradare par tot mai improbabile.

 

Antrenorul prahovean consideră că echipa sa merita victoria cu Energeticianul. „Cred că rezultatul nu este conform cu realitatea din teren. Am început meciul cu o bară și un penalty. Am primit un gol dintr-o neglijență. A alunecat Dorin Codrea, deși le-am spus că terenul pe anumite porțiuni este moale. Am primit un gol dintr-o fază care nu anunța nimic. Aici a fost momentul psihologic, ca să nu mai vorbesc de repriza a doua, în care cred că am avut șapte-opt ocazii clare de a marca, inclusiv cu poarta goală. Voi avea o discuție cu jucătorii, pentru că erau unii nemulțumiți că nu joacă. Și i-am introdus și au ratat cu poarta goală sau singuri cu portarul. Din păcate, s-a demonstrat pe punctele noastre că nu iau nicio decizie în defavoarea unuia sau a altuia, ci doar pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul. Obiectiv care, din păcate, s-a îndepărtat”, a spus Răchită, oftând.

Deși a jucat bine, Buzan a fost înlocuit cu Oprea, deoarece Răchită a văzut că adversarul are un joc aerian foarte bun. „Îmi trebuia un jucător mai proaspăt, îmi trebuia un jucător mai înalt pentru fazele fixe pe care le-am avut. Lucian mi s-a părut la un moment că nu mai are încredere în el după acele două-trei șuturi pe care le-a dat și nu a reușit să marcheze. Parcă mi s-a părut și un pic stors de energie. Din păcate, am avut și acea schimbare din cauza accidentării lui Sidorenco și totul a fost împotriva noastră!”, a explicat antrenorul schimbarea.

Răchită a schimbat așezarea la pauză, dar degeaba. „L-am retras pe Codrea fundaș nu am jucat foarte, foarte riscant, dar îmi tebuia un jucător care să se bată cu Ioniță, la 1,96, să devieze. Și a avut o deviere. Și am avut ocazii. A avut și Sorel, a avut și Țîgîrlaș. Am avut foarte multe ocazii. Cred că a fost repriza cu cele mai multe ocazii nefructificate, de când sunt eu aici”, a mai precizat tehnicianul.

Unii fotbaliști l-au nemulțumit foarte tare pe antrenor

Răchită a explicat de ce țipa la final de joc. „Eu sunt principalul vinovat, pentru că eu sunt managerul general al clubului. Eu mi-am asumat acest obiectiv, eu i-am introdus, eu i-am antrenat. Am avut o reacție la Lucian (n.r. – Oprea), pentru că îl vedeam când făceam antrenamentele tactice că nu prinde tricoul de titular și era supărat. Acum ar trebui să fie mai supărat, pentru că a rata ocazii din care ar fi putut să câștige meciul. Pe Alex (n.r. – Bădăuță) nu am fost supărat că a ratat penalty, că au ratat mulți penalty. Ci modul în care a executat, un pic zeflemist. Dacă dădea tare, într-un colț, și o coatea portarul, era… Dar asta e viața, nu putem să mai întoarcem timpul înapoi. Din păcate, asta e viața. Norocul ține cu unii astăzi, cu alții mâine. Dar eu sunt supărat pe mine și pe faptul că nu am rueșit să capacitez anumiți jucători să dea totul, să fie concentrați în fața porții. Cu Denis (n.r. – Golda) am stat de vorbă. A marcat, dar a mai avut încă două-trei situații și, din păcate, nu sunt lucizi acolo în fața porții. Sunt extrem de dezamăgit”, a mărturisit Răchită.

Și ploieșteanul Manolache l-a supărat pe tehnician. „Am făcut o schimbare tactică, am scos un mijlocaș, Manolache, pe care sunt foarte supărat de modul în care s-a prezenta astăzi la meci. O să am o discuție clară cu el. Din 4-3-3 am jucat în 4-4-2. Băieții s-au achitat bine de sarcini, dar rezultatul de 1-1 a rămas pănă la final”, a adăugat Răchită.

Perspectiva retrogradării începe să se contureze

Antrenorul a avut puterea să-și felicite adversarul, în contextul în care nici rezultatele etapei nu au fost favorabile echipei sale. „Un portar născut în 2000 (n.r. – referitor la portarul Energeticianului, Teodor Axinte). Am înțeles că e de la Poli Iași. Îi felicit. Din păcate, nici pe noi, nici pe ei nu prea ne ajută punctul acesta. Am înțeles că Daco-Getica a câștigat cu Argeșul, vom vedea. Noi nu putem să câștigăm. Venim după 1-0 la Chindia din penalty și am primit aici un gol din nimic. Am ratat noi un penalty. Dacă dădeam și noi 1-0 din penalty…”, a conchis Răchită.

Cu 23 de puncte acumulate după 31 de meciuri, ACS Poli e penultima în clasament, la 11 puncte în spatele celor de la Energeticianul și Pandurii, primele două clasate deasupra locurilor retrogradabile. Din acest sezon mai sunt de disputat șapte etape, iar în următoarea rundă ACS Poli joacă la Timișoara, vineri, de la ora 19:00, cu ASU Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Marius ANGHEL 21 Apr. 2019, 14:31 Campionat
Pe aceeași temă