Răchită speră să câștige cu ACS Poli împotriva fostei sale echipe, Sportul Snagov: „Îi știu perfect”. Răspunsul dat la întrebarea dacă meciul se va juca „pe bune”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2019, 17:47 Campionat
Răchită speră să câștige cu ACS Poli împotriva fostei sale echipe, Sportul Snagov:
  • ACS Poli, ultima clasată din liga secundă după disputarea a 25 de etape, joacă duminică, de la ora 13:00, pe terenul liderului Sportul Snagov.
  • Valeriu Răchită și jucătorii echipei timișorene speră la o minune, chiar dacă diferența dintre cele două adversare este una colosală. Gazdele au 58 de puncte, iar oaspeții au adunat până acum doar 14 puncte. 
  • Răchită recunoaște că va fi un pic ciudat să joace contra fostei sale echipe, dar că nici nu se pune problema de concesii făcută Snagovului.

 

Valeriu Răchită a fost antrenor la Snagov în sezonul trecut, iar în turul campionatului actual a ocupat funcția de director sportiv. Acum îi va fi adversar, după ce în iarnă a preluat-o pe fosta prim-divizionară ACS Poli. „Mergem la cei de pe locul întâi, cu un teren nu foarte bun, o echipă care joacă fotbal, și vom încerca să scoatem un rezultat bun. Îi știu perfect pe cei de la Snagov. Sunt un grup bun, un grup unit, un ax central foarte puternic, format din portar, fundași centrali, mijlocași centrali și cei doi din față, Huiban și Ioniță. Le știu și slăbiciunile. Și sper să înțeleagă jucătorii mei când vom pregăti meciul. Este un meci puțin atipic, pentru că întâlnesc o echipă la care am fost până în iarnă. Mă uit cu jind la ei că sunt pe primul loc, noi pe ultimul. Dar e rodul muncii lor, seriozității de care dau dovadă și grupului unit pe care îl au în vestiar. Dar este un meci de 90 de minute, am văzut meciul lor cu Brăila. Au câștigat 1-0. Se poate întâmpla orice în Liga a 2-a”, a declarat Răchită.

„Încă nu am terminat armata”

Deși e firesc ca la orice meci, când se face lotul de 18, să rămână și jucători pe dinafară, Răchită accentuează mereu asta, subliniind că cei lăsați în afară au un comportament nepotrivit. „Încă nu am terminat «armata». Nici mie nu-mi convin lucrurile de acum. Și eu sunt apăsat, sunt supărat, mâhnit. Jucătorii care nu prea mai vor să joace la Poli se vor antrena separat”, a precizat Răchită, care în această săptămână l-a trimis și pe David Pop să se antreneze cu „exilatul” Denis Haruț.

„Să promoveze, dar după meciul cu noi”

Întrebat ce va zice dacă mulți consideră că meciul nu se va juca „pe bune”, Răchită a spus că nici nu se pune problema. „N-am făcut de când sunt antrenor, nici măcar o dată. Îmi doresc enorm să câștig orice meci. Le doresc enorm celor de la Snagov să promoveze, dar după meciul cu noi”, a precizat Răchită.

Rogoveanu: „În Liga a 2-a oricine poate bate pe oricine”

Absent sigur va fi Antonio Manolache, convocat la naționala U19. Altfel, jucătorii sunt optimiști pentru acest meci. Daniel Rogoveanu spune că orice e posibil împotriva liderului. „Suntem într-o situație foarte dificilă. Sperăm începând cu meciul de duminică să obținem o victorie și să ne îndeplinim obiectivul, adică să obținem mai multe victorii și să ieșim din zona roșie. Snagovul este o echipă din prima parte a clasamentului, sunt pe primele locuri. E o echipă bună, dar în Liga a 2-a oricine poate bate pe oricine. Va fi un meci interesant, sperăm să venim cu cele trei puncte. Nu ne convine situația. E o situație delicată, dar noi ne facem datoria. Încercăm să ne facem datoria și să ieșim din zona retrogradării. Mai sunt mult etape și împreună cu colegi mei credem și sperăm să ieșim din această zonă”, a precizat Daniel Rogoveanu.

Înaintea etapei a 26-a, Snagovul are 58 de puncte, cu două mai mult ca „U” Cluj și trei față de Clinceni, echipele situate pe podium. ACS Poli e pe locul 20, ultimul, cu 14 puncte. Meciul dintre Sportul Snagov și ACS Poli are loc duminică, de la ora 13:00, pe stadionul Voința din Ghermănești.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 21 Mar. 2019, 17:47 Campionat
Pe aceeași temă