Răchită, în poză cu primarul Robu, cel pe care îl acuza că a părăsit clubul! Ce spune despre stadionul cu care fusese atras la Timișoara și ultimul meci de acasă în Liga 2

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 May. 2019, 09:05 Campionat
  • ACS Poli a pierdut cu 4-1 ultimul meci jucat pe teren propriu în Liga 2, sâmbătă, cu CS Mioveni, în etapa a 37-a. Echipa timișoreană nu mai poate urca de pe locul 18 și este retrogradată în cazul în care nu dispar trei echipe la vară, lucru nu imposibil, dar improbabil.
  • Valeriu Răchită a făcut poze cu echipa la finalul meciului, iar în fotografii e și primarul Nicolae Robu, acuzat de managerul-antrenor, fără să-l nominalizeze, că a părăsit clubul, în condițiile în care ACS Poli joacă pe stadionul Electrica, al Societăți de Transport în Comun Timișoara din subordinea primăriei, gratis.

 

Interesant este că unele voci din fotbalul timișorean spun că Lorenzo Paramatti, căpitanul echipei, a plecat din oraș, nu că este suspendat. „S-a văzut diferența dintre o echipă care a avut la dispoziție tot lotul, fără griji, și noi, din păcate, decimați. Am avut șapte absenți și retrogradați matematic. Am încercat măcar din punct de vedere al atitudinii să fim la nivel înalt. Din păcate, am primit două goluri pe faze fixe, care ne-au dereglat tot sistemul de joc. Îmi pare rău pentru suporteri și tot ce s-a întâmplat aici la Timișoara că nu am reușit ca la ultimul meci acasă să facem un rezultat bun. Asta este viața, mergem înainte și vom vedea ce va fi. Mi-au lipsit trei jucători esențiali: Țîgîrlaș, fundașul dreapta, Paramatit căpitanul de echipă, și Codrea, mijlocașul defensiv. Cu asta am spus tot. Nu mai vorbesc de Munteanu, Rogoveanu, Calugher. Dar mă bucur pentru copiii care au debutat, care au jucat bine și sper să fie noua generație care să ridice Poli”, a precizat Răchită despre jocul cu argeșenii.

Antrenorul spune că va face o analiză a sezonului după ultimul meci, cu Daco-Getica. „Meritau suporterii, pentru că ne-au încurajat. Inclusiv la Târgu Jiu au venit după noi. Și îmi pare rău pentru ei că nu am reușit să le aduc o bucurie prin salvarea echipei. Cauzele sunt multiple. Voi face o analiză și probabil vă voi spune după terminarea campionatului”, a precizat Răchită.

Părăsiți, mai degrabă de public decât de primar

Nicolae Robu a fost alături de echipă la acest ultim meci, iar Răchită a spus că va dialoga cu el. Antrenorul prahovean speră ca stadionul din Ciarda Roșie, de lângă terenul Ripensiei, să prindă contur. „N-am discuta absolut nimic. Probabil acum voi discuta. Sper ca totuși brandul Poli să continue, pentru că sunt acești suporteri, este un oraș mare, cu o putere financiară. E păcat. Pentru că sportul nu își aduce numai beneficii de imagine, ci și sănătate. Sper să se facă și stadionul despe care s-a vorbit. Vedeți emulația care se creează la Ploiești, la Craiova, la Cluj prin construirea staioanelor. Sper ca și la Timișoara să se construiască acest stadion care să aducă brandul Poli în prim planul fotbalului românesc”, a adăugat Răchită la finalul partidei cu CS Mioveni.

Cu o etapă înaintea finalului sezonului, ACS Poli ocupă locul 18 în Liga 2, pe care va și încheia, cu 29 de puncte. În ultima rundă, echipa timișoreană retrogradată în Liga 3 va juca la București, cu Daco-Getica.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Cronica Violetă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 May. 2019, 09:05 Campionat
Pe aceeași temă