Puțin fotbal pe pâine, de Paște! SSC Farul câștigă la FC Argeș, pe un stadion aproape pustiu. Constănțenii iau trei puncte mari în lupta pentru evitarea retrogradării

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 12:58 Campionat
Puțin fotbal pe pâine, de Paște!** SSC Farul câștigă la FC Argeș, pe un stadion aproape pustiu. Constănțenii iau trei puncte mari în lupta pentru evitarea retrogradării
  • În dimineața zilei de Paște, FRF și televiziunile deținătoare de drepturi TV din Liga 2 au decis că la Pitești e nevoie de un meci de fotbal.
  • Și s-a jucat. Pe un stadion aproape pustiu, FC Argeș și SSC Farul au practicat un fotbal modest în prima repriză, au ridicat nivelul în partea secundă, când Rafael Miranda (49) a și reușit să deschisă scorul și, ulterior, să decidă rezultatul final.
  • Alb-violeții au reclamat două penalty-uri neacordate și au pierdut al doilea meci consecutiv în fața unor contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării.
  • Constănțenii iau trei puncte mari și urcă la patru lungimi peste Energeticianul, acum ultima clasată pe locurile care duc în Liga 3.

 

În prima repriză, jucătorii au încercat, au alergat, însă posibilele ouă roșii ciocnite și mâncate înainte de meci au cântărit greu. După 45 de minute n-au reușit niciun șut pe spațiul porții, care să pună în dificultate portarii, într-o atmosferă dezolantă, cu maxim 200 de spectatori în tribune.

O situație bună i-a aparținut lui Buhăescu, găsit excelent în careu de Șerban (20), însă Antoche a intervenit prin alunecare și a respins exact când atacantul se pregătea să tragă. De partea cealaltă, Miranda (25) a fost periculos dintr-o lovitură liberă din stânga careului, bătută însă destul de puțin pe lângă vinclul colțului lung. Ulterior, tot Miranda a centrat dintr-un corner de pe stânga, iar Doumbia (31) a reluat cu latul din 6 metri, dintr-o poziție ideală, mult peste poartă. Și Vișa (32) a avut lovitură de cap puternică din centrul careului, însă Neciu a pus piciorul și a respins.

În partea secundă, meciul a fost mult mai animat, asta și pentru că Rafael Miranda (49) a reușit destul de repede să deschidă scorul. După o greșeală la mijlocul terenului, constănțenii au plecat pe contra-atac, Surdu i-a pasat în careu lui Miranda, iar acesta a ciupit mingea pe lângă Popescu, la colțul lung.

Și atacurile au continuat. Păun (58) l-a întors pe toate părțile pe Vișa, dar a trimis pe lângă colțul lung, Miranda (59) a tras puternic din 13 metri în Avram, iar Florescu a reușit abia în minutul 62 primul șut pe spațiul porții în contul Argeșului, fără probleme însă pentru Avram.

Terenul s-a înclinat apoi spre poarta Farului și atmosfera de pe gazon s-a încins, nu și în tribune, acolo unde nici măcat galeria de 20 de fani a Argeșului n-a cântat. Ehmann (75) a preluat cu mâna în propriul careu, după o centrare din dreapta a lui Oancea, însă arbitrul s-a făcut că nu vede și a lăsat jocul să continue. Buhăescu (80) n-a putut înscrie cu capul din 6 metri, nici Panait (81), tot cu capul, iar Avram a respins în față o altă încercare a lui Buhăescu (88), din dreapta. Nici hențul lui Doumbia (89), la o altă acțiune continuă a argeșenilor, cu mai multe șuturi blocate din careu, nu l-a impresionat pe centralul partidei, iar meciul s-a oprit în minutul 90+5.

Cu cele trei puncte câștigate, SSC Farul urcă pe locul 11, la patru lungimi de Energeticianul, acum noua clasată pe ultima poziție retrogradabilă. În schimb, FC Argeș pierde al doilea joc consecutiv în fața unor contracandidate în lupta pentru evitarea picării în Liga 3, rămâne cu 56 de puncte și e tot pe locul 6.


 

Fotbalul se joacă, în primul rând, pentru suporteri, iar programarea unui meci la ora 11:00, în ziua de Paște, cu siguranță va aduce la stadion un public numeros. Probabil așa au gândit cei de la Federația Română de Fotbal și televiziunile deținătoare de drepturi de transmisie din Liga 2 atunci când s-au gândit să pună jocul dintre FC Argeș și SSC Farul să se dispute într-o zi și la o oră la care majoritate creștinilor ortodoxi își doresc să fie alături de familie, acasă. Dar acest lucru se va vedea la fața locului, la stadion.

Mutată în mare parte vineri, tocmai pentru ca toți cei implicați în fenoment să poată să ajungă acasă de Paște, la familiile lor, etapa a 32-a a Ligii 2 a avut programat un joc și sâmbătă, dar, culmea, și tocmai în ziua de Paște, la o oră greu de explicat, 11:00. Însă pentru suma infimă de bani primită pe sezon pentru drepturile TV, FC Argeș și SSC Farul au fost nevoite să stea drepte și să execute. Astfel, astăzi, la Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin” avem parte de meciul final al rundei. Ar fi culmea ca jucătorii să facă, prin iarbă, un meci de ciocnit ouă roșii, dar și președintele FRF, Răzvan Burleanu, să ia loc la tribuna oficială a arenei din Trivale.

Jocul dintre FC Argeș și SSC Farul aduce față în față două echipe cu situații diferite în clasament. Gazda nu are mai are niciun obiectiv, doar conservarea poziției a 6-a pe care se află acum, în timp ce oaspeții au rămas la un singur punct deasupra ultimului loc retrogradabil și au nevoie disperată de victorie.

FC Argeș vine după primul eșec înregistrat de când e condusă de noul antrenor, 0-1 cu Daco-Getica, în timp ce SSC Farul după o victorie dramatică obținută cu Aerostar Bacău, scor 2-1, una dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării. Miză reală în această partidă au doar constănțenii.

Grigoraș, cu gândul la fanii Farului: „Sperăm să nu spargă ouăle prea tare, de nervi, ci cu bucurie, în urma unui scor bun”

Antrenorul Farului, Petre Grigoraș, era, la conferința de presă de dinaintea acestui joc, nemulțumit de programarea meciului. „Asta e situația. Suntem însă profesioniști și evoluăm așa cum e programarea. Chiar dacă fanii nu vor fi alături de noi, fiindcă e o sărbătoare mare, o sărbătoare a familiei, în primul rând, sunt convins că vor urmări măcar la televizor, vor fi alături de noi, îi vom simți. Sigur, vom face tot posibilul să obținem un rezultat pozitiv, aceasta însemnând și un egal, pentru a le oferi un frumos cadou de Paște. Sperăm să nu spargă ouăle prea tare, de nervi, ci să le spargă de bucurie. Le urăm tuturor un Paște fericit, tot ce își doresc, sănătate și numai bine în familia lor și ne întâlnim la următorul meci, când vom juca împotriva unui adversar de calibru. Sper să compenseze absența lor de la Pitești cu un număr cât mai mare la meciul de la Constanța cu Petrolul. Am încredere în jucători că vor avea o evoluție foarte bună. Avem nevoie de un rezultat bun, pentru că ne așteaptă o serie foarte grea de meciuri, în care fiecare întâlnire va fi ca o finală. Vom avea însă un meci foarte greu, FC Argeș având un lot de primele trei locuri, cu mare experiență și valoare”, a declarat Petre Grigoraș, care nu se va putea baza pe Denis Ispas (suspendat), Tudor Moldovan și Daniel Toma (accidentați).

Eduard: „Îmi doresc un joc bun și un rezultat pe măsură”

De partea cealaltă, Augustin Eduard se așteaptă la un meci foarte greu cu Farul și speră ca jucătorii săi să marcheze cât mai multe goluri. „Vreau să pregătim foarte bine partida cu Farul Constanța, un meci care nu va fi deloc ușor. Farul își va vinde foarte scump pielea. Am urmărit meciul lor de la Cluj. Au pierdut foarte greu, au jucat și au încercat să pună probleme Universității Cluj. În final, nu au reușit. Sper ca așa să se întâmple și la noi. Îmi doresc să reușim să marcăm cât mai multe goluri, iar ei, dacă se poate, să nu înscrie. Vreau să prestăm și un joc sigur, bazat pe o mai rapidă circulație a balonului și a jucătorilor. Vreau să mărim viteza de joc, să construim, să aducem multe mingi în fața porții adverse. Îmi doresc un joc bun și un rezultat pe măsură”, a spus antrenorul echipei piteștene.

Înaintea meciului dintre FC Argeș și SSC Farul, dar după desfășurarea celorlalte partide ale etapei a 32-a, piteștenii se află pe locul 6, cu 56 de puncte, iar constănțenii au căzut pe 15, ultima poziție care asigură menținerea în Liga 2, cu 36 de puncte.

În meciul tur, Farul a obținut o victorie mare la Constanța, câștigând cu 3-1. FC Argeș a deschis atunci scorul, prin Cătălin Barbu (26), însă „marinarii” au întors rezultatul prin golurile marcate de Nicolae Moise (38 și 66) și Momodou Jallow (56).

Partida care se dispută pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, de la ora 11:00, va fi arbitrată de centralul Vladimir Andrei Nagy (Aiud) și de asistenții Adrian Vornicu (Iași) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă este Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), în timp ce observatori au fost delegați Cornel Corocan (Reșița) și Victor Radu (București).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 32

COMENTARIUL LIVE:

â–ºFC Argeș: Oct. Popescu – D. Oancea, Turda, Vișa, Tofan – Alin Popa (Ct. Barbu 46′), I. Șerban (Enceanu 63′), Andr. Panait, I. Năstăsie (cpt.) – Ed. Florescu (Nilă 77′), Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ct. Stan, Hreniuc, R. Costin
Antrenor: Augustin Eduard

â–ºSSC Farul: R. Avram (cpt.) – Joao Diogo, Antoche, Ehmann, Mih. Șandru (Sabangeanu 54′) – Celestino, Doumbia – R. Miranda, Păun (Arif 83′), Neciu – Surdu (M. Fotescu 71′)
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Iani, C. Zamfir
Antrenor: Petre Grigoraș

â–ºMin 90+5 Final de partidă. SSC Farul câștigă cu 1-0 la Pitești, cu FC Argeș, după un meci mai interesant în repriza secundă, și urcă la patru puncte de ultima poziție retrogradabilă. Argeșenii încasează a doua înfrângere consecutivă în fața unor echipe care luptă pentru evitarea retrogradării

â–ºMin 90+3 Demir Arif oprește un contraatac la mijlocul terenului și primește cartonașul galben

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 90 Arbitrul merge la marginea terenului să vorbească cu oficialii argeșeni, care reclamă un nou penalty neacordat, la faza în care Barbu a tras

â–ºMin 89 Grigore Turda se pune în fața lui Miranda, la un contraatac, și primește cartonașul galben

â–ºMin 89 Barbu prinde un voleu din 13 metri central, după o centrare din dreapta, Avram respinge în față. Buhăescu pasează înapoi, se șutează din nou, iar mingea îl lovește și în mână pe Doumbia și apoi este degajată. Argeșenii cer din nou penalty, însă arbitrul lasă jocul să continue

â–ºMin 88 Buhăescu pătrunde în careu pe dreapta și are un șut centrare la prima bară, Avram respinge în față și constănțenii îndepărtează pericolul

â–ºMin 83 Ultima schimbare și la Farul. Iese Georgian Păun și intră Demir Arif, turcul născut în Franța adus în iarnă și care acum debutează oficial la constănțeni

â–ºMin 81 Centrare a lui Năstăsie dintr-o lovitură liberă, Panait reia cu capul, iar Avram reține cu ușurință mingea

â–ºMin 80 Buhăescu reia cu capul din 6 metri, însă trimite peste poartă. Mingea a fost centrată dintr-un corner din dreapta

â–ºMin 77  Ultima schimbare la FC Argeș. Iese Eduard Florescu și intră Andrei Nilă

â–ºMin 75 Oancea centrează din dreapta, Ehmann preia cu mâna la 14 metri central, în propriul careu, iar mingea sare la Enceanu, care pasează în stânga la Florescu, iar acesta șutează din 17 metri ușor lateral. Mingea e deviată și iese în corner. Argeșenii cer penalty la hențul lui Ehmann, însă arbitrul lasă jocul să continue. Andrei Panait primește cartonaș galben pentru proteste

â–ºMin 71 Grigoraș mută din nou. Intră Marius Fotescu și iese Romeo Surdu

â–ºMin 70 După o centrare din dreapta și o minge respinsă ezitant în față, Năstăsie trage în forță de la 18 metri, însă direct în blocaj

â–ºMin 67 Păun îl încurcă picioarele lui Tofan în dreapta careului, centrează în fața porții, însă acolo nu e nimeni, însă Oancea preia cu ceva emoții și reușește în cele din urmă să degajeze

â–ºMin 65 Minge pasată înapoi și Enceanu trage extrem de prost din marginea careului, peste poartă. Augustin Eduard îi dă indicații: „Rareș, fii atent la mine. Dă pe jos. Nu mai da cu latul. Nu te mai lăsat pe spate”. Pe stadion e o atmosferă de amical fără public. Se aud doar vocile jucătorilor și indicațiile antrenorilor

â–ºMin 62 Eveniment. Florescu primește la 20 de metri central și trage pe spațiul porții, primul în acest meci al Argeșului. Avram prinde fără probleme

â–ºMin 60  Ionuț Șerban este înlocuit cu Rareș Enceanu. Crainicul stadionul are un moment halucinant: cere aplauze pentru Șerban. Cei circa 200 de spectatori prezenți în tribune nu au nicio reacție

â–ºMin 59 Surdu pasează în careu pentru Miranda, care trage puternic din 13 metri, însă direct în Avram, aflat pe centru, care prinde fără probleme

â–ºMin 58 Păun are o acțiune persoanlă în dreapta careului, îl întoarce pe toate părțile pe Vișa, trece de el, trimite din fața lui Panait către colțul lung, însă mingea se duce pe lângă poartă

â–ºMin 54  Grigoraș mută și el. Iese Mihai Șandru și intră Alexandru Sabangeanu

â–ºMin 49  0-1 Greșeală a argeșenilor la mijlocul terenului, la o combinație între Șerban cu Panait, Romeo Surdu interceptează și pornește în viteză spre poartă, pe centru, pasează pe culoar pentru Rafael Miranda, care ciupește mingea la 8 metri lateral stânga pe lângă Popescu și înscrie la colțul lung. Balonul lovește rădăcina barei și intră în plasă

â–ºMin 46  S-a reluat meciul

â–ºMin 46  Iese Alin Popa, aproape inexistent în prima repriză, și intră Cătălin Barbu

â–ºMin 45+2 Pauză. În prima repriză nu s-a consemnat nicio mare ocazie de gol, dar nici șuturi pe poartă, iar meciul se joacă aproape în anonimat

â–ºMin 45+2 Surdu reia din prima, de la 14 metri ușor lateral stânga, mult pe lângă poartă, în încercarea de a trimite cu efect către colțul lung

â–ºMin 45  Prima repriză e prelungită cu un minut

â–ºMin 45 Paul Antoche vede și el cartonașul galben după un fault la mijlocul terenului

â–ºMin 44  Dorinel Oancea primește primul cartonaș galben al meciului, după o intrare întârziată, dură, asupra lui Neciu

â–ºMin 43 Galeria echipei gazdă, formată din 20 de suporteri, se face auzită după o lungă perioadă de timp. Scandează de trei ori „Argeșu'” și apoi tac. Farul nu are galerie. Normal, într-o deplasare lungă, în ziua de Paște

â–ºMin 42 Păun preia la 20 de metri central după câteva încercări eșuate ale piteștenilor de a respinge, trage, însă în blocaj

â–ºMin 41 Florescu centrează în centrul careului dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri lateral stânga, constănțenii resping fără probleme

â–ºMin 39 Năstăsie șutează de la distanță, la distanță de transversala porții lui Avram

â–ºMin 34 Păun avansează în stânga careului advers, centrează în forță, însă mingea nu e ajunsă de nimeni și se duce în partea opusă, unde Florescu o oprește la timp să nu iasă afară și vrea să pornească un contraatac, dar pasează greșit

â–ºMin 32 Florescu bate un corner din stânga, Vișa reia cu capul din 10 metri, Neciu întinge piciorul la 6 metri și respinge în față, iar din afara careului se centrează din nou, iar Avram reține

â–ºMin 31 Miranda centrează dintr-un corner din stânga, balonul ajunge în fața careului mic, de la 6 metri, acolo de unde Doumbia reia cu latul mult peste poartă

â–ºMin 25 Miranda bate direct o lovitură liberă din stânga careului, mingea trece destul de aproape de vinclul colțului lung

â–ºMin 23 Miranda trage puternic de la 25 de metri, după o pătrundere din stânga în centru, însă mult peste poartă

â–ºComentatorul de la DigiSport e dezamăgit de numărul redus al spectatorilor prezenți la meci și face o comparație cu perioada în care la FC Argeș juca Nicolae Dobrin, spunând că, atunci, tribunele gemeau de cât public venea la meciuri. Acum, la stadion sunt maxim 200 de spectatori. Oare a cui este vina că partida a fost programată în ziua de Paște, la ora 11:00??

â–ºMin 20 Șerban pasează pe culoar, Buhăescu pătrunde în careu, însă este deposedat în ultimul moment de Antoche, prin alunecare. Și Avram ieșise în întâmpinare

â–ºMin 16 Păun centrează în careu dintr-o lovitură liberă, Oancea respinge cu capul din fața lui Celestino

â–ºMin 11 Neciu acuză o lovitură după ce Oancea a picat peste el în duelul pentru o minge în dreapta careului

â–ºMin 6 Argeșul începe în atac. După o incursiune în dreapta careului, Florescu primește la 10 metri lateral și trage slab, peste poartă

â–ºFC Argeș are o galerie de circa 20 de suporteri. În afară de câțiva spectatori la tribuna oficială, stadionul este pustiu. Felicitări FRF și televiziunile deținătoare de drepturi TV

â–ºMin 1  A început partida de la Pitești

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 12:58 Campionat
Pe aceeași temă