Primarul din Târgu Jiu îl contrazice pe Marin Condescu în privința închirierii noului stadion: „A interpretat greșit contractul de comodat”. Au apărut probleme la recepția arenei, iar inaugurarea se amână

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 11:36 Campionat

După ce Marin Condescu declarase ca echipele care vor să joace pe noua arenă din Târgu Jiu trebuie să plătească chirie clubului Pandurii pentru utilizarea gazonului și Consiliului Local Târgu Jiu doar pentru utilități, primarul municipiului de la malul Jiului, Marcel Romanescu, a reacționat și a precizat că fostul reprezentant al clubului de fotbal din Târgu Jiu a interpretat greșit contractul de comodat.

,,Eu aș fi de acord cu cei de la Pandurii, însă i-aș întreba, dacă într-o zi le-aș da să folosească arena, și ei, și alții, indiferent de tarifele pe care le-ar putea pune, ar putea să plătească și utilitățile pe toată perioada anului calendaristic? Dacă pot plăti utilitățile la stadion, cu mare drag, putem să facem oricând contract să organizeze ce evenimente vor pe stadionul din Târgu-Jiu, dar să plătească utilitățile. Nu putem noi să plătim utilitățile, iar banii să-i încaseze altcineva. Ideea este nu de a face profit Primăria Municipiului Târgu-Jiu, ci de a putea susține activitatea sportivă și de a putea acoperi cheltuielile cu întreținerea stadionului din sumele pe care le încasăm odată cu organizarea anumitor evenimente sportive. Contractul de comodat asta a presupus, că municipalitatea pune la dispoziție stadionul în condițiile în care clubul Pandurii a făcut anumite investiții. Asta nu înseamnă că, din momentul în care s-a realizat acel gazon, clubul Pandurii este propietar. Proprietatea a rămas a municipalității”, a spus Romanescu, conform gorjeanul.ro.

Din cauza unor nereguli la stadion, varianta inaugurării cu Petrolul a picat! Primul meci ar putea avea loc cu „U” Cluj

Inaugurarea stadionului din Târgu Jiu ar putea avea loc în luna octombrie, dar autoritățile locale se feresc să dea un termen precis. Deși s-a vehiculat ca varianta meciul Pandurii – Petrolul, din 5 octombrie, se pare că Pandurii – Universitatea Cluj, din 26 octombrie, ar fi varianta mai plauzibilă, mai ales că zilele trecute s-au constat niște nereguli la stadionul de 26 de milioane de euro.

„Colegii mei din cadrul primăriei municipiului Târgu-Jiu, cei care ne reprezintă în această comisie de recepție, au stabilit și au constatat anumite probleme. Trebuie refăcute, retușate, unele lucruri într-o anumită perioadă de timp. Din discuția pe care am avut-o cu directorul tehnic Marius Ionescu s-a acordat o săptămână de zile pentru remedierea micilor probleme constatate deja. Cu siguranță, vor fi făcute aceste mici retușuri și recepția va continua. Vrem să se finalizeze cât mai repede aceste proceduri, vrem să preluăm investiția cât mai rapid, pentru ca în viitorul apropiat să poate fi făcută omologarea stadionului”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu.

Marcel Romanescu: „Am luat în calcul două variante pentru meciul de inaugurare”

„Am luat în calcul două variante: meciul cu Petrolul din 5 octombrie și meciul cu „U” Cluj, din 26 octombrie. Ar fi o inaugurare deosebită, între echipa de suflet a gorjenilor și una dintre cele două echipe de mare tradiție din fotbalul românesc. Ținând cont că firma care a executat lucările de construcție a stadionului este chiar din Cluj, am putea inaugura arena chiar cu U Cluj, mai ales că firma respectivă e și acționar, din câte știu, la clubul Universitatea”, a precizat Romanescu.

Noul stadion Municipal din Târgu Jiu, care și-a păstrat gazonul și pista de atletism de la vechea arenă, are o capacitate de 12.386 locuri. După demolarea vechii arene, Pandurii Târgu Jiu și-a disputat partidele de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin și Motru, iar, de un an, joacă pe terenul sintetic amenajat lângă noul stadion. Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2) și U Craiova 1948 SA (Liga 3) vor să își dispute și ele meciurile de pe teren propriu pe noul stadion din Târgu Jiu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurul

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 11:36 Campionat
Pe aceeași temă