Președintele CJ Călărași: „Au fost demarate procedurile de modernizare a stadionului. Era necesar, urgent”. Ce se întâmplă cu Dunărea

Marius ANGHEL 21 Mar. 2018, 01:48 Campionat
Președintele CJ Călărași:**

Nu doar la Sibiu s-a vorbit marți despre modernizarea stadionului pe care joacă FC Hermannstadt. Vești bune au primit și suporterii Dunării Călărași, liderul din Liga 2. Președintel Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a anunțat faptul că a primit „undă verde” din partea Curții de Conturi și a Ministerului de Finanțe Publice pentru modernizarea stadionului „Ion Comșa”, cel pe care Dunărea își desfășoară meciurile de pe teren propriu.

Pe 13 decembrie 2017, consilierii județeni au votat într-o ședință de Consiliu preluarea în administrare a bazei sportive Dunărea, mai exact complexul sportiv care aparține AFC Dunărea Călărași. Până atunci, primăria Călărași deținea acel domeniu în administrare. Consiliul Județean a făcut această preluare pentru modernizarea bazei sportive, una care în noul sezon va organiza aproape sigur meciuri în Liga 1, fiindcă Dunărea va promova.

Pentru investițiile necesare, CJ-ul a solicitat mai multe documente ferme de investiții din partea Curții de Conturi și a Ministerului de Finanțe.

Procedura de finanțare este una ciudată, iar, pentru acest lucru, Consiliul Județean s-a asigurat că poate face investiții fără probleme la baza sportivă. Vasile Iliuță a anunțat faptul că în cel mai scurt timp vor demara procedurile de modernizare a arenei de la Călărași.

„Am găsit modalitățile de finanțare. În cel mai scurt timp vom demara procedurile de licitație. Vom juca până la finalul returului la Călărași. Nu mai plecăm nicăieri, iar la finalul campionatului ne apucăm imediat de treabă. Vor lucra mai multe firme, fiecare pe domeniul ei. Se montează turnicheți, se schimbă gazonul, vor fi lucrări ample. Suntem pe primul loc în Liga a 2-a și cu un picior în Liga 1. Vom intra în istorie. Pentru prima dată echipa promovează în Liga 1!. Era necesar, urgent o modernizare a complexului”, a declarat Vasile Iliuță.

În aceste condiții, stadionul Dunărea din Călărași se va transforma într-un complex modern, Consiliul Județean urmând să investească suma de 500.000 de euro.

Dunărea Călărași se află pe locul 1  în clasamentul Ligii 2 și are un avans de nouă puncte față de Chindia, echipa aflată pe locul 3, cel care duce la barajul de promovare. Sâmbătă, Dunărea stă, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Olimpia Satu Mare, însă va câștiga la „masa verde”.

Articol scris de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 21 Mar. 2018, 01:48 Campionat
Pe aceeași temă