Poli versus Poli, episodul 2! ACS Poli și ASU Politehnica se înfruntă prima dată în campionat, pe micuța arenă Electrica. Un bilet în picioare costă 25 de lei

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Oct. 2018, 17:53 Campionat

Inevitabilul se produce în fotbalul timișorean și în 2018, tot în luna octombrie, ca în 2017. Pentru că „toamna se numără bobocii”, cele două echipe care se pretind continuatoarea Politehnicii dau piept, de data aceasta, în campionat. Meciul, organizat de clubul retrogradat din Liga 1 și intrat de curând în insolvență, se va juca pe micuțul stadion Electrica. Bun prilej pentru ACS Poli să crească prețul biletelor, deși două treimi din locurile arenei sunt în picioare!

În urmă cu un an, cele două formații înființate în 2012 au jucat primul meci oficial după ce, sistematic, s-au evitat mereu în amicale. În 25 octombrie, pe „Dan Păltinișanu”, s-a jucat meciul de Cupa României dintre cele două formații timișorene, contând pentru faza șaisprezecimilor. Cu Ionuț Popa încă pe bancă, prim-divizionara ACS Poli a câștigat cu 1-0. Camaldine Abraw, plecat demult din Timișoara, a marcat în fața celor 3.000 de spectatori. ACS a jucat în roz, iar ASU Politehnica parcurgea un sezon cu ambiții, la acea vreme cu Bogdan Andone pe bancă, care a dus-o, la un moment dat, și pe locul 5.

Acum, datele problemei stau cu totul altfel. ACS a retrogradat în Liga 2 și e abia pe locul 19 și are mari probleme financiare, iar ASU este pe locul 11, și ea fără mari ambiții de la actualul sezon.

„Plecăm un pic de acasă”… un pic mai mult. Prețul biletelor, dublat

Pentru ACS Poli va fi al treilea meci jucat pe stadionul Electrica. Primul a fost cu Pandurii Târgu Jiu: „Plecăm un pic de-acasă. Sâmbătă, 29 septembrie, ora 14:00: Poli Timișoara – Pandurii Târgu Jiu (etapa a 9-a din Liga 2) se va juca pe arena Electrica”, a fost anunțul clubului. Ulterior, tot în cartierul Fabric s-a jucat și cu Chindia. Acum, și meciul cu ASU Politehnica se joacă tot în nordul Timișoarei.

De fapt, clubul a optat pentru baza sportivă a Societății de Transport Public, din subordinea primăriei conduse de Nicolae Robu, unde plătește 1000 de lei pe lună, față de aproape 6000 de lei per meci pe „Dan Păltinișanu”.

Fanii cu abonamente făcute pentru „Dan Păltinișanu” s-au trezit pe alt stadion, cu confort redus. Electrica are 1500 de locuri în total, dar doar 400 la tribuna acoperită, unde scaunele sunt majoritatea rupte. În rest, cine nu prinde loc în triună, sta în picioare.

Dacă la meciurile cu Pandurii și Chindia un bilet în picioare pe gradenele opuse tribunei costa 10 lei, iar unul al tribună, 15, pentru meciul cu Politehnica accesul general e de 25 de lei!

Palmaresul la ACS Poli, galeria la ASU Politehnica

Iar dacă rezultatele sportive nu sunt deloc grozave, orgoliile rămân mari. Echipa căzută din prima ligă are palmaresul vechii Poli cedat de Asociația Sportivă Politehnica Timișoara, condusă de Viorel Boiț. Entitatea avea un acord cu vechiul club, al lui Marian Iancu, dar a anulat acordul în instanță, întrucât SC Politehnica Timișoara SA nu mai activează în nicio competiție. Totuși, clubul susținut de autorități nu și-a schimbat niciodată numele în „Politehnica”, și a rămas la „Poli”, fără vreo explicație oficială oferită vreodată.

ASU provine dintr-o echipă fondată la începutul anilor 2000 de Universitatea Politehnica din Timișoara, inițial, în scop recreativ pentru studenți. Clubul este al Universității, dar are un contract de management cu Asociația Suporterilor Druckeria. Fanii se mândresc că ei au denumirea completă. În realitate, UPT e implicată la ambele cluburi la nivel juridic, fără ca vreodată, cineva din FRF, să poată explica cum este permis așa ceva, teoretic, contra regulamentelor.

Ambele echipe joacă acum în alb-violet. La meciul direct din 2017, ACS Poli a jucat în roz. Dacă ASU a jucat ani de zile pe Știința, din acest an, echipa suporterilor s-a mutat oficial pe „Dan Păltinișanu”, iar ACS s-a dus pe Electrica.

Meciul celor două echipe timișorene are loc sâmbătă, de la ora 11:00, și nu va fi televizat. ACS Poli are doar 5 puncte, iar ASU stă ceva mai bine, cu 17 puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Oct. 2018, 17:53 Campionat
Pe aceeași temă