Poli și Rapid se iubesc la infinit! ASU Politehnica așteaptă cu nerăbdare noul sezon al Ligii 2, în care se va bate și cu echipa cu care suporteri sunt înfrățiți

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Jul. 2019, 16:14 Campionat
Poli și Rapid se iubesc la infinit!** ASU Politehnica așteaptă cu nerăbdare noul sezon al Ligii 2, în care se va bate și cu echipa cu care suporteri sunt înfrățiți

Noul sezon de Liga 2 se anunță unul foarte interesant sau, cel puțin, asta așteaptă majoritatea microbiștilor din România. Starea este identică și la ASU Politehnica, care, în al patrulea sezon petrecut în eșalonul secund, va avea ocazia să joace și cu Rapid, club cu care suporterii timișoreni sunt înfrățiți. Va fi, de altfel, un meci organizat cu siguranță pe „Dan Păltinișanu”, pentru că bănățenii vor să joace pe cel mai mare stadion din oraș. Probabil, și televizat, în nocturnă, programat în etapa a 4-a.

Suporterii vor avea însă de pătimit uneori pe căldură, deoarece FRF a modificat regulamentul, în sensul că partidele de liga secundă nu se mai pot juca mai târziu de ora de start 14:00 decât dacă sunt televizate, dacă adversarul vine de la mai puțin de 150 de km sau dacă clubul gazdă plătește încă o noapte de cazare oaspeților.

Cosmin Petruescu recunoaște că schimbarea nu prea le surâde celor de la Politehnica. „Pentru noi e un impediment. Ne-am fi dorit să disputăm toate meciurile după-amiaza, pe cât posibil și în nocturnă, pentru a atrage cât mai multă lume la stadion. Sperăm să găsim înțelegere la echipele pe care le vom întâlni pe teren propriu, și noi și ei vom juca în aceleași condiții. Ne-am dori să jucăm după-amiaza. Este o decizie pe care o vor lua cei din conducere cu privire la ora de disputare a partidelor. Suntem echipa suporterilor și trebuie să ne gândim la confortul lor, în primul rând. În funcție de ei vom stabili orele de disputare ale partidelor”, a precizat Petruescu.

Antrenorul vede multe echipe care vor dori să promoveze, inclusiv adversarul bănățenilor din prima etapă, CS Mioveni. Bineînțeles, din listă nu lipsește Rapid, „U” Cluj sau Petrolul. „Este destul de greu de dat un pronostic. Dacă e să ne raportăm strict la bugetele pe care unele echipe și le fac, Rapid, U Cluj, Petrolul sunt favorite, nu neapărat în această ordine. Mai sunt cele două echipe care au retrogradat, Chiajna și Dunărea Călărași. Mai sunt Argeșul, Mioveni, UTA, care a avut o campanie impresionantă de achiziții”, a spus Petruescu, întrebat despre favoritele la promovare.

Iar dacă meciul cu Rapid îl vor juca în tur la București, în prima rundă, alb-violeții debutează cu CS Mioveni, acasă. „O echipă incomodă, omogenă, care joacă de mult timp împreună și care nu și-au ascuns intenția de a promova la finalul acestui an. Asta am dedus eu din discuțiile cu ei de anul trecut, de la meciul din retur. Mi-au transmis că pregătesc sezonul viitor, când se vor bate la primele locuri promovabile. O echipă cu o forță ofensivă, cu o experiență bogată la jucătorii de atac. Au pierdut foarte puțini jucători care contează pentru omogenitatea echipei”, a precizat „Conferențiarul”.

Jucătorii își amintesc de perioada de glorie alb-violetă și derby-urile cu Rapid

Ioan Mera a spus că dacă ASU Poli nu se va putea bate la promovare, ceea ce, realist, din punct de vedere al resurselor, ar fi aproape imposibil, el își dorește sigur să promoveze Rapid. Căpitanul Politehnicii consideră că sosirea lui Mircea Axente e foarte oportună la echipă.

„Este un plus foarte mare acum că a venit la noi. Îl cunosc foarte bine, mă bucur că a acceptat să joace. Sper să dea cât mai multe goluri. Eu nu l-am convins, l-a convins clubul. El a vrut să vină acasă, să joace aici. Asta e cel mai important pentru el, să fie acasă. Suntem bine acum, nu ne lipsește nimic. Mi-aș fi dorit să revină mai mulți din perioada aceea (n.r. – când vechea Poli juca în cupele europene). Dacă nu putem promova noi, măcar să promoveze Rapidul”, a precizat Mera.

Chiar dacă Poli nu mai e clubul bogat de pe vremea când Axente juca pe „Dan Păltinișanu”, atacantul spune că apreciază entuziasmul de la Timișoara. „Am zis că în Liga a 2-a nu revin decât acasă. Mi-am dorit acest lucru. Timișoara m-a primit aici de când aveam 17 ani, cu brațele deschise. Aici am învățat foarte mult, din punct de vedere fotbalistic și uman. E momentul să dau și eu ceva înapoi, consider că am acumulat o experiență mare până în acest moment. Pot să-i ajut atât din teren, cât și pe cei tineri, care sunt viitorul acestui club. Sunt de două zile la antrenament, până acum am văzut mult entuziasm și multă calitate. Asta ne dă încredere că în viitor putem scoate rezultate bune. Îmi doresc să devenim o echipă puternică și orice adversar să vină cu respect în meciul direct”, a punctat Axente, care vine tot de la o echipă din Liga 2, „U” Cluj, cu care a ratat promovarea în sezonul trecut și de care s-a despărțit apoi.

Întreg programul Ligii 2, ediția 2019/2020, poate fi văzut AICI.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Jul. 2019, 16:14 Campionat
Pe aceeași temă