Piteștiul și-a luat gândul de la Liga 1! FC Voluntari și-a demonstrat superioritatea cu Academica și nu mai poate pierde promovarea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 May. 2015, 17:59 Campionat

FC Voluntari s-a impus azi, în etapa a 6-a a play-off-ului, în Trivale, în derby-ul Seriei I cu Academica Argeș, scor 1-0, și echipa ilfoveană este ca și promovată în primul eșalon. Distanța de opt puncte dintre primele două clasate este aproape irecuperabilă de piteșteni în ultimele patru etape ale sezonului. Marius Ene a marcat golul decisiv al meciului în minutul 90 și a provocat fericire în orașul de lângă București. Îndemnul de dinainte de joc al tehnicianului Ilie Poenaru s-a văzut pe teren, acolo unde jucătorii săi au fost pragmatici și au câștigat toate punctele puse la bătaie.

Fanii piteșteni nu au adoptat fostul FC Clinceni, devenit Academica, dovadă că, la meciul de azi, unul decisiv pentru promovare, abia s-au strâns 300 de spectatori, dintre care jumătate au venit din Capitală.

Pretendente la promovare, Academica și FC Voluntari au oferit un joc bun, în ciuda mizei imense. Partida a fost una echilibrată, cu faze frumoase la ambele porți. Ilfovenii au fost mai periculoși în startul jocului, iar șutul lui Călințaru a trecut puțin pe lângă poarta lui Lungu. Echipa gazdă a fost și ea aproape de gol, după ce Balauru l-a blocat pe Deletic, mingea a ajuns la Pătulea, care a reluat modest.

Balauru a făcut minuni în poartă

Cu o linie mediană foarte activă, în care a excelat veteranul Dinu Tudoran, Voluntariul a stăpânit mai bine mijlocul terenului. Soarta promovării se putea schimba în minutul 58, când Academica a ratat o ocazie uriașă. Balauru a ieșit greșit, Pătulea a ajuns primul și a deviat cu capul, dar balonul s-a scurs agonizant pe lângă poarta goală. Apoi, peste numai două minute, Kone a recuperat un balon în apropierea careului oaspeților și a șutat periculos, dar Balauru a scos de sub bară.

Formația lui Ilie Poenaru a ținut bine de minge, iar dacă oaspeții n-au mai comis erori în defensivă, Academica nu a mai reușit să construiască nimic periculos. În minutul 90, când toți oficialii Voluntariului erau cu ochii pe ceas, a venit și golul care a lămurit total promovarea în Seria I.

Ilfovenii au bătut repede o lovitură liberă de la 35 de metri, defensiva Academicii a rămas anesteziată, Lungu a ieșit târziu și Marius Ene a înțepat mingea pe lângă goalkeeper, apoi a șutat violent în poarta goală.

În minute de final a mai fost tensiune doar la accidentarea lui Călințaru care a creat panică, însă mijlocașul a fost „resuscitat” după ce salvarea a intervit.

FC Voluntari începe deja fiesta. E aproape să obțină a doua promovare consecutivă, iar debutul sezonului următor al Ligii 1 îi va prinde probabil pe terenul de la Chiajna.

ACADEMICA ARGEȘ PITEȘTI    0
FC VOLUNTARI            1

M. Ene ”90

C. Lungu – St. Stancu, Vițelaru, Fl. Popa (cpt.), Cr. Pușcaș (C-tin. Dedu ”42) – V. Olariu (Val. Munteanu ”79), C. Ispir, Vențer, H. Kone – Deletic, Pătulea (S. Chițu ”59)
Rezerve neutilizate: Boșneag – A. Nițu, M. Chițu, D. Buia
Antrenor: Ciprian Urican

Balauru – C. Roșu, C. Achim, Mitache, Fl. Maxim (cpt.) – Todoran, Novac, Călințaru, G. Deac (E. Stan ”70) – Ad. Bălan (Voduț ”86), T. Bălan (M. Ene ”51)
Rezerve neutilizate: Botaș – Poverlovici, A. Cârstocea, Bg. Barbu
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 300; Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Vasile Dan Popescu (Buzău); Jucătorul meciului: Marius Ene.

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto: Andrei ZEVEDEI

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 May. 2015, 17:59 Campionat
Pe aceeași temă