Piteștenii vor răzbunare cu Balotești și să-și consolideze poziția a 4-a. Săndoi a avut discuții despre strategia noului sezon: „Nu trebuie să lăsăm nimic la voia întâmplării”

Marius ANGHEL 11 May. 2018, 08:52 Campionat

FC Argeș își poate consolida locul 4 în clasament dacă va reuși să se impună în partida de sâmbătă, de la ora 11:00, de pe propriul teren, cu CS Balotești. Disputa din Trivale contează pentru etapa cu numărul 34 a ligii secunde.

Piteștenii au rămas datori suporterilor după înfrângerile cu CS Mioveni și FC Hermannstadt și au nevoie de victorie ca de aer pentru a termina sezonul în imediata apropiere a podiumului. „Întâlnim o echipă care în ultima perioadă chiar a avut evoluții foarte bune și rezultate bune. Au înlănțuit mai multe rezultate bune. S-a văzut că cei doi frați Herea veniți în iarnă au adus un plus în rândul echipei. Baloteștiul a avut o constanță în ultima perioadă. Vom vedea până la ora jocului alegerile pe care le vom face în funcție de forma sportivă pe care o au jucătorii. În ultima perioadă, am stat cam rău la capitolul finalizare și asta ne-a costat. În etapele care urmează ne interesează să ne securizăm un loc fruntaș. Vrem să luăm cât mai multe puncte, iar, dacă se poate, să și câștigăm în urma unor prestații frumoase. O prestație bună din punct de vedere al consistenței am avut chiar și cu CS Mioveni. Ne-am creat o sumedenie de ocazii, dar fotbalul, câteodată este nedrept. Trebuie să fim realiști și să spunem lucrurilor pe nume. Dacă am fi terminat sezonul pe locul 3 și aveam drept de promovare, șansele la baraj erau foarte mici. Decalajul între echipele de Liga a 2-a și antepenultima clasată din Liga 1 este destul de mare. Ați văzut și anul trecut ce s-a întâmplat la barajul dintre UTA și Timișoara. Cred că și anul acesta va fi la fel”, a spus Emil Săndoi.

Doar cu gândul la victorie: „Altă variantă nu avem”

Și fotbaliștii alb-violeți sunt conștienți de dificultatea meciului cu ilfovenii. Piteștenii nu au uitat înfrângerea din turul campionatului suferită pe terenul Baloteștiului și vor răzbunare pentru a demonstra că acel eșec a fost doar o întâmplare.

Mijlocașul Dorinel Oancea spune că piteștenii nu mai au voie să facă pași greșiți după eșecurile cu Mioveni și Hermannstadt. „Ne așteaptă un meci foarte dificil, cu un adversar care este în formă. Au avut în ultima perioadă multe rezultate pozitive, însă noi jucăm acasă și trebuie să câștigăm acest meci”, a spus Oancea.

Și colegul său Robert Grecu, nu concepe decât victoria în partida cu ilfovenii: „Așa cum a spus și Dorinel, ne așteaptă un meci dificil, cu o echipă care în turul campionatului ne-a pus probleme. Au jucători buni, fotbaliști cu experiență. Jucăm acasă și trebuie să câștigăm. Altă variantă nu avem și ne gândim doar la cele trei puncte puse în joc”.

După 33 de meciuri jucate, alb-violeții ocupă locul 4, cu 58 de puncte, în timp ce ilfovenii se situează pe poziția a 10-a a ierarhiei, cu 43 de puncte, acumulate tot în 33 de runde. În tur, Baloteștiul s-a impus cu 1-0, rezultat în urma căruia Iordan Eftimie și-a anunțat plecarea de la FC Argeș.

Fac strategia pentru sezonul viitor: „Din toate punctele de vedere, trebuie să fim pregătiți”

Altfel, în urma discuțiilor avute cu conducerea clubului, Emil Săndoi a stabilit în linii mari strategia pentru sezonul viitor. „Am avut discuții cu cei din conducerea clubului pentru a stabili strategia pentru sezonul viitor. În mare, am stabilit un plan strategic. Din toate punctele de vedere, trebuie să fim pregătiți, dacă ne propunem un obiectiv îndrăzneț pentru campionatul viitor. Nu trebuie să lăsăm nimic la voia întâmplării. Următorul sezon de Liga a 2-a va fi cel mai puternic din istorie, având în vedere echipele care vor promova în Liga a 2-a și cele care vor rămâne în acest eșalon. Sunt multe echipe de tradiție. Universitatea Cluj și Petrolul sunt deja promovate și au o strategie pe o perioadă cel puțin medie. Vom mai avea discuții și în perioada care urmează. Nu este simplu și cu jucătorii noi transferați. Fiecare are nevoie de o perioadă de adaptare, de încadrare, în cadrul grupului. În fotbal, trebuie să-ți pregătești totul din timp, pentru că, dacă încerci să faci lucrurile așa pompieristic, poate îți iese o anumită perioadă, dar după accea încep să scârțâie”, a comentat antrenorul echipei FC Argeș.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 11 May. 2018, 08:52 Campionat
Pe aceeași temă