Petrolul și-a revenit la fix. Ultima victorie le-a ridicat moralul „lupilor” înaintea jocurilor cu Chindia, ASU Poli și „U” Cluj. „O echipă serioasă nu are voie să aibă multe sincope”

Marius ANGHEL 10 Sep. 2018, 15:08 Campionat

Petrolului i-a prins bine pauza forțată pe care a luat-o cu ocazia amânării meciului cu Chindia. Cele două înfrângeri suferite pe finalul lunii august, 0-1 cu Metaloglobus în campionat și 1-2 cu CS Tunari în turul 3 al Cupei României, au produs o stare delicată în sânul echipei ploieștene, perioadă în care s-a adus în discuție inclusiv schimbarea antrenorului Leo Grozavu. S-a mers însă pe continuitate, iar sâmbătă, în etapa a 6-a, a venit descătușarea de la Petroșani. Victoria cu 3-0 cu Energeticianul le-a dat încredere „lupilor”, care vor avea o lună septembrie foarte dificilă.

La Ploiești vor veni Chindia, ASU Poli și Aerostar, în timp ce în deplasare se va juca la Universitatea Cluj. Așadar, pe lângă băcăuani, care, în continuare, resimt șocul Ligii 2, ceilalți trei adversari pe care jucătorii lui Grozavu îi vor întâlni sunt unii cu nume și cu mari pretenții.

La finalul meciului cu Energeticianul, antrenorul Leo Grozavu și-a felicitat jucătorii pentru atitudinea schimbată pe care au arătat-o și a transmis că o echipă precum Petrolul, serioasă, nu are voie să aibă prea multe sincope pe durata unui sezon.

„A fost o victorie meritată și, pe această cale, îmi felicit băieții, pentru că au intrat foarte motivați pe teren, au știut de ce am făcut această deplasare lungă. Probabil că rezultatul de la Metaloglobus ne-a trezit puțin la realitate. Am tratat acel joc cu lejeritate și s-a văzut pe tabelă. Cu Energeticianul am început jocul foarte bine, am făcut o primă repriză foarte bună, după care, sigur, poate și căldura de afară și deplasarea ne-au mai luat din aplomb. Dar, mă bucur că am câștigat, pentru că cele trei puncte erau importante. Campionatul este foarte mare, mai sunt foarte multe etape de disputat. Eu sunt absolut convins și nici nu vreau să mă gândesc altfel că, în eventualitatea unui rezultat nefavorabil, campionatul era jucat. Sunt foarte multe etape și se va dovedi că echipele care și-au propus să promoveze vor pierde foarte multe puncte, respectiv cele din față, așa că nu e nimic pierdut, indiferent că se pierde sau nu un meci. O echipă serioasă nu are voie să aibă foarte multe sincope în decursul unui campionat. Nu pot să spun că gazdele au avut o prestație extrem de slabă. Au fost forțați. Noi am intrat foarte bine în joc, am fost foarte agresivi, am făcut presing sus, am marcat la situațiile create. Am început meciul, ca să spun așa, cu un 1-0 foarte rapid, în primele cinci minute, după aia sigur că a fost mult mai facil. Căldura de afară, jocul făcut de ei în timpul săptămânii probabil că le-a mai luat din elan. Totuși, suntem o echipă care, indiferent unde vom juca, vom pune probleme adversarilor și era normal să o facem și astăzi”, a spus Grozavu după meciul câștigat de echipa sa cu 3-0.

În acest sezon, Petrolul a avut deja trei sincope. A început cu o remiză pe teren propriu în fața unei echipe fără nume, Sportul Snagov (0-0), a pierdut apoi la Metaloglobus (0-1), un club care a rămas cu noroc în Liga 2, și a fost eliminată din Cupa României de e formație din Liga 3, CS Tunari (1-2).

Altfel, în această săptămână, Petrolul joacă miercuri, de la ora 19:30, pe teren propriu, restanța din etapa a 5-a, cu Chindia Târgoviște. Apoi, duminică, de la ora 13, trupa lui Leo Grozavu va juca tot pe „Ilie Oană”, cu ASU Politehnica Timișoara, în etapa a 7-a. Urmează apoi derby-ul din deplasare cu „U” Cluj și jocul de pe teren propriu cu Aerostar.

Foto: FC Petrolul

Marius ANGHEL 10 Sep. 2018, 15:08 Campionat
Pe aceeași temă