Pe primul loc pentru o noapte! Petrolul câștigă în fața Ripensiei și ajunge la patru victorii consecutive sub comanda lui Tavi Grigore

Marius ANGHEL 09 Nov. 2018, 20:21 Campionat
  • Petrolul s-a impus, vineri, pe teren propriu, în fața Ripensiei, scor 1-0, la capătul unui joc modest al ambelor formații, iar trupa lui Octavian Grigore ajunge la patru victorii consecutive în campionat și urcă, cel puțin până sâmbătă, pe primul loc al ligii secunde. Paul Antoche a marcat în minutul 4, iar timișorenii, care au fost conduși pentru prima dată de pe margine de noul antrenor Alexandru Pelici, au avut un eliminat, pe portar, încă din startul reprizei secunde.

 

Al doilea joc din runda cu numărul 16 a ligii secunde a pus față în față două formații cu obiective diametral opuse. Dacă „Lupii galbeni” veneau după trei victorii consecutive și aveau șansa să treacă, fie și temporar, pe primul loc al campionatului, cei de la Ripensia sperau să aibă parte de un reviriment sub comanda noului antrenor Alexandru Pelici și să scade de locul retrogradabil unde a picat din nou.

Ripensia, lipsită de valoare. Petrolul, de sclipire

Totuși, diferența de statut s-a văzut încă de la primele secvențe ale jocului de pe „Ilie Oană”. Petrolul s-a instalat imediat în jumătatea bănățenilor, iar după doar patru minute, elevii lui Tavi Grigore au reușit să deschidă scorul grație lui Paul Antoche. Fundașul i-a luat fața experimentatului Gueye Mansour și a reluat cu capul centrarea din corner a lui Claudiu Herea, învingându-l astfel pe tânărul goalkeeper al Ripensiei, Ștefan Dobre (17 ani).

După deschiderea scorului, jocul s-a desfășurat pe același calapod, cu o dominare cvasitotală a petroliștilor, care nu le-au permis mai deloc oaspeților să iasă din propria jumătate. Chiar și așa, ofensiva gazdelor s-a arătat lipsită de inspirație în ultimii 20 de metri, iar Petrolul nu a mai avut realizări notabile în primul act.

De partea cealaltă, timișorenii au mizat adesea pe mingi lungi trimise pentru vârful Mansour, însă atacantul african s-a văzut în imposibilitatea de a-i surprinde pe experimentații fundași centrali ai trupei prahovene.

Misiune imposibilă pentru Ripensia

În repriza secundă, lucrurile au devenit tot mai clare odată cu eliminarea portarului Ștefan Dobre, din minutul 48, când tânărul de 17 ani a ieșit total neinspirat în afara careului și l-a faultat pe Ștefănescu, deși lângă acesta se afla Străuț.

Cu avantajul minim de pe tabelă, un om în plus pe teren și o adversară care nu i-a pus niciun fel de problemă, Petrolul nu a mai forțat deloc, mulțumindu-se cu posesia, spre nemulțumirea celor aproximativ 2.000 de fani ploieșteni prezenți pe arena „Ilie Oană”, care i-au și taxat pe favoriții lor după minutul 70, când gazdele au început să rateze cu nonșalanță puținele ocazii avute.

Deși Tavi Grigore a introdus câțiva jucători de viteză pe final, precum Nini Popescu sau Lumu, Petrolu a practicat același joc lipsit de sclipire și de inițiativă, cu multe pase în lateral sau în spate. În cele din urmă, fluierul final a venit, în momente în care Ripensia punea presiune și în 9 jucători, după ce Ungureanu a ieșit accidentat, iar Petrolul obține a patra victorie consecutivă, la capătul unui joc modest, și urcă, măcar până mâine, pe primul loc al eșalonului secund, cu 35 de puncte, depășind la golaveraj Chindia. De partea cealaltă, Ripensia rămâne pe poziție retrogradabilă, 16, cu doar 14 puncte acumulate până în prezent.

PETROLUL PLOIEȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA    1-0
Paul Antoche 4′

Tordai – Alb. Olaru, Antoche, Fl. Plămadă, Țigănașu – M. Chindriș (cpt.), Danci – Cl. Herea (Lumu 67′), Ștefănescu (N. Popescu 81′), Saim Tudor (Rob. Grecu 81′) – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Velisar, Ant. Cruceru, Ciocâlteu
Antrenor: Octavian Grigore

Șt. Dobre – Ad. Popa, Bg. Străuț, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeț, Apro (Anghelina 46′) – Al. Popovici (Păduraru 51′), Zaluschi (Ad. Ungureanu 81′), Cluci – M. Gueye
Rezerve neutilizate: – Bădăuță, Monea, Stoi, Barîcă
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Ștefan Dobre 48′ (roșu direct)

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești – Prahova); Spectatori: 2.000; Arbitru: Vlad Baban (Iași); Asistenți: Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeș) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani); Rezervă: Cristian Georgescu (București). Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) și Mircea Bucur (Târgu Mureș).

Articol scris de Alexandru STĂ‚NILĂ‚
Foto: FC Petrolul

Marius ANGHEL 09 Nov. 2018, 20:21 Campionat
Pe aceeași temă