Pe lângă președintele FRF, miercuri se aleg și noii reprezentanți ai Comitetului Executiv. La Liga 2 sunt doar doi candidați pentru două locuri, la Liga 3 bătălia se dă în trei

Marius ANGHEL 16 Apr. 2018, 16:22 Campionat
Pe lângă președintele FRF, miercuri se aleg și noii reprezentanți ai Comitetului Executiv.** La Liga 2 sunt doar doi candidați pentru două locuri, la Liga 3 bătălia se dă în trei

Miercuri, 18 aprilie, pe lângă alegerea noului președinte al Federației Române de Fotbal, în ședința Adunării Generale are loc și stabilirea, în urma votului, noilor membrii ai Comitetului Executiv. Lista finală a candidaților a fost aprobată, iar pentru multe posturi nu se va da o bătălie, fiindcă s-au înscris un număr limită de concurenți. E cazul reprezentanților Ligii 1, 2, fotbal feminin și cluburi cu activitate exclusivă de copii și juniori.

Pentru funcția de președinte sunt patru candidați: Răzvan Burleanu, actualul conducător al FRF, și Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan.

În privința reprezentanților din Liga 2 înscriși pentru cele două locuri disponibile, aceștia sunt doar doi: Marius Burcă, președintele clubului Metaloglobus București, și Marcel Ghergu, președintele Chindiei. Astfel, cum nu au concurență, cei doi conducători vor fi noii reprezentanți ai ligii secunde în CEx. Auraș Brașoveanu, actualul membru al ligii secunde, alături de Ghergu, nu a mai dorit să candideze pentru încă un mandat.

La Liga a 3-a, pentru cele două posturi se vor lupta trei candidați. Florin Spînu (ACSO Filiași) și Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia) vor să își continue treaba începută în luna august 2017, iar noutatea o reprezintă înscrierea la alegeri a lui Călin Cojocaru (Național Sebiș).


 

Mai jos regăsiți structuri sportive pentru care vor avea loc alegeri ca să se stabilească reprezentantul sau reprezentanții în CEx (în paranteză e trecută cifra cu numărul membrilor care vor intra în Comitet din respectiva structură sportivă):

Asociații Județene de Fotbal (1) – în prezent este Octavian Goga
1. Octavian Goga
2. Cristian Sava

Liga 1 (2) – în prezent sunt Valeriu Argăseală și Dănuț Coman
1. Valeriu Argăseală
2. Cristian Tănase

Liga 2 (2) – în prezent sunt Auraș Brașoveanu și Marcel Ghergu
1. Marius Burcă
2. Marcel Ghergu

Liga 3 (2) – în prezent sunt Florin Spînu și Mihai Dăscălescu
1. Florin Spînu
2. Mihai Dăscălescu
3. Călin Alexandru Cojocaru

Fotbal Feminin (1) – în prezent este Alin Cioban
1. Alin Cioban

Cluburi cu activitate exclusivă de copii și juniori (1) – în prezent este Cătălin Cighir
1. Cătălin Cighir

Fotbal în sală (1) – în prezent este Cristian Vornicu
1. Cristi Vornicu
2. Toader Ștefu
3. Eduard Kovacs


 

Ceilalți reprezentanți ai Comitetului Executiv al FRF sunt:

Răzvan Burleanu (FRF) – președinte
Gino Iorgulescu (LPF) – prim vicepreședinte
Kyros Vassaras (CCA) – președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor
Emilian Hulubei – președintele sindicatului fotbaliștilor recunoscut de FIFPro
Mihai Stoichiță – președintele Comisiei Tehnice FRF

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 16 Apr. 2018, 16:22 Campionat
Pe aceeași temă