Pandurii contestă denumirea aleasă de echipa lui Sarcină. „Vor să dea valoare noului club adăugând titulatura noastră. Se puteau numi doar Viitorul Târgu Jiu”

Pandurii contestă denumirea aleasă de echipa lui Sarcină.**

După ce, miercuri, FRF a aprobat ca ACS Energeticianul Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, să se numească ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu și să joace în Liga 2 în locul rămas vacant după retragerea Luceafărului Oradea, a iscat numeroare controverse în județul Gorj.

Un scandal avusese loc și în 2014, când Nicolae Sarcină, sponsor pe atunci  la echipa-fanion a Gorjului, prin firma sa Succes, înregistrase la OSIM marca ,,Pandurii”, aspect relatat la vremea respectivă de ProSport.

,,Pe lângă contractul pe care l-am semnat cu firma ‘Succes”, care e principalul sponsor, am semnat și dreptul de cesiune al mărcii ‘Pandurii” pe care firma ‘Succes” l-a dat pe 49 de ani clubului Pandurii Lignitul Târgu-Jiu. L-a cesionat practic gratuit către club”, spunea, în 2014, Mihai Prunariu, președinte pe atunci la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Mai nou, Nicolae Sarcină, care controlează ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu prin ginerele său Alin Zgripcea,  a făcut demersuri pentru a deține palmaresul Pandurilor până în anul 2002.

Deși clubul datează din 1962, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu joacă sub actuala titulatură din anul 2002, când secția de fotbal a fost preluată de CNLO (Compania Națională a Lignitului Oltenia), unde director era Marin Condescu, acesta devenind, în paralel, și președinte al clubului de fotbal. Echipa se afla la vremea respectivă în Divizia C, iar în 2005 a promovat, în premieră, în Liga 1, devenind chiar vicecampioană națională în 2013. În același timp,  CS Pandurii Târgu Jiu, club fiinanțat  de MTS, a funcționat separat, cu secțiile de atletism, box sau lupte.

,,Din punctul meu de vedere, dacă au voie să folosească numele și li s-a omologat acest lucru este o problemă destul de delicată. Pandurii Lignitul reprezintă județul Gorj și l-a reprezentat la cel mai înalt nivel. Faptul că s-a făcut acest stadion i se datorează în totalitate acestui club, pentru performanțele pe care le-a realizat. Nu cred că poate fi pierdut palmaresul, aparține Pandurilor. Nu am cunoștiințele necesare cum se validează acest palmares, dar, sub nicio formă, nu poate fi oferit unei persoane care nu are legătură cu Pandurii Târgu Jiu. Cineva încearcă să se lege de un brand, ca să adauge valoare acestui club, adăugând ‘Pandurii” în titulatură. Se putea numi echipa doar Viitorul Târgu Jiu. Dacă au înregistrat numele la Federație, situația este legală”, a declarat, în conferința de presă de ieri, noul director sportiv de la CS Pandurii Lignitul, Camil Floroiu.

Anunță ca Pandurii va fi o echipă redutabilă

Deși echipa sa a pierdut mulți dintre titulari în pauza competițională și a adus foarte puțini jucători în schimb, Floroiu crede că Pandurii Lignitul nu va mai lupta și noul sezon pentru evitarea retrogradării. „Pandurii Târgu-Jiu va fi o echipă redutabilă în acest sezon, chiar dacă foarte multă lume se îndoiește de ceea ce spun. Avem un lot de aproximativ 26 de jucători. Încercăm să fim cât se poate de profesioniști și de operativi ca acest start de campionat să fie unul pozitiv. Veți vedea o echipă cu un joc bun, un joc frumos, și sper eu, și cred în puterea jucătorilor, că va fi și un rezultat pozitiv la Turris”, a declarat Floroiu.

La fel de optimist se arată și noul căpitan Daniel Ciobanu, care a preluat banderola de la Denis Brânzan, plecat la FC Argeș. La 25 de ani ai săi, Ciobanu a cel mai vârstnic jucător al echipei.  „Este o responsabilitate destul de mare, pentru că Pandurii e un club de tradiție România, și sper să nu dezamăgesc. Nu mă simt atât de în vârstă. Nu vreau să trăiesc ceea ce am trăit anul trecut, să ne salvăm pe final. Vreau să fim liniștiți încă de la terminarea turului! Cred că este cea mai frumoasă ediție de liga a doua, cu foarte multe echipe de tradiție”, a declarat Ciobanu. Noul căpitan consideră că Pandurii este chiar favorită în prima etapă, la Turnu Măgurele. Casele de pariuri dau însă o cotă de 1,2 pentru victoria gazdelor, care și-au întărit lotul prin aducerea foarte multor jucători cu experiență.  ,,La fel ca și sezonul trecut, începem acest campionat cu un lot de jucători foarte tânăr, dar este important că suntem sănătoși și am avut o perioadă de pregătire bună. Cred că putem să facem o figură frumoasă în noul campionat și sperăm ca în prima etapă de la Turnu Măgurele să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Ținând cont că este o echipă care vine din Liga 3, consider că noi avem prima șansă. Mi se pare că avem un lot destul de competitiv, un lot bun, cu jucători serioși”, a conchis Ciobanu.

Lotul echipei Pandurii: Alexandru Oprița, Mihai Ionuț Cotolan, Iulian Dinu (portari) – Andrei Șendroiu, Alexandru Vasilescu, Marius Eugen Almic, Daniel Gabriel Ciobanu, Nicolae Cătălin Cotolan, Robert Nicolae Gheorghe, Robert Eusebiu Lică, Florin Iulian Măicăneanu, Patrick Popescu, Ovidiu Valentin Rasoveanu, Ion Alexandru Trancă, Robert Ionuț Bratu, Ionuț, Sebastian Safta, Rareș Cristea, Adrian Tănăsoiu, Gabriel Marin Oiță, Alexandru Dinu-Ivănescu, Adrian Nichifor, Bogdan Vișan, Daniel Unguru, Bogdan Dănăricu, Takahashi Kazuki și Paul Chiș.

Plecări: Alexandru Vodă (mijlocaș, FC Hermanstadt), George Tudoran (atacant, Rapid), Gabriel Dodoi (atacant, Rapid), Denis Brînzan (fundaș, FC Argeș), Andrei Blejdea (atacant, FC Argeș), Robert Dănescu (fundaș, FC Argeș), Alexandru Costache (portar, revenit la Concordia Chiajna), Milos Draca (fundaș, destinație necunoscută), Hery Du-ho Kim (mijlocaș, destinație necunoscută) și Laurențiu Tudor (mijlocaș, destinație necunoscută) s-au despărțit de vara aceasta  Pandurii.

Veniri: Iulian Dinu (portar, U Cluj) – Bogdan Vișan (fundaș, CSA Steaua București), Adrian Nichifor (atacant, CS Universitatea II Craiova), Daniel Unguru (atacant, ACSO Filiași), Takahashi Kazuki (mjlocaș, FCU Craiova) și Paul Chiș (fundaș, Arieșul Turda).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

Pe aceeași temă