Omul bun la toate! Bănel Nicoliță, manager, antrenor și jucător, a fost decisiv pentru echipa sa. Fostul stelist a marcat un eurogol și e aproape să-și îndeplinească obiectivul

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 14:43 Campionat

Formația manageriată de Bănel Nicoliță continuă seria meciurilor bune. CS Făurei a dispus în etapa a 26-a cu 2-1 de Progresul Spartac, echipă care era neînvinsă în 2019, și are primul obiectiv, menținerea în Liga a 3-a, ca și realizat.

Decisiv în victoria cu bucureștenii a fost Bănel Nicoliță, care, în calitatea sa de antrenor – jucător, a știut cum să-și motiveze jucătorii după ce echipa sa a fost condusă cu 1-0 pe teren propriu. Pe fondul unui joc echilibrat, dar cu o posesie a mingei superioară a gazdelor, bucureștenii au obținut un penalty pe care l-a trasnsformat Ciprian Stanciu în minutul 24. Cu toate că echipa gazdă a dominat teritorial, Progresul Spartac a condus cu 1-0 la pauză.

CS Făurei a revenit de la cabine cu altă dorință și, susținută de peste 200 de spectatori, a reușit să obțină o lovitură liberă în minutul 54. Bănel Nicoliță a trimis mingea în vinclul porții apărate de Răduță. Echipa bucureșteană avea să mai încaseze încă un gol în minutul 77, când mijlocașul stânga al gazdelor, Dragomir, a recuperat mingea la mijlocul terenului și i-a pasat lui Valentin Apostol, care a marcat golul de trei puncte.

La 1-1, oaspeții au irosit două șanse de gol prin Radu și Curt. De asemenea, în prelungirile partidei, Progresul Spartac a cerut un nou penalty, însă arbitru de centru a considerat că nu este cazul și partida s-a încheiat cu victoria Făureiului.

În urma acestui success, formația manageriată de fostul stelist are asigurată menținerea în Liga a 3-a, urmând ca în partidele rămase de disputat CS Făurei să încerce să mai urce unul – două locuri în clasament. Momentan, se află pe locul 9 în Seria 2, cu 29 de puncte, cu șapte mai mult decât Sportul Chiscani, ultima clasată pe locurile retrogradabile. Progresul Spartac (51 de puncte) a pierdut primul joc în acest an și a ratat șansa să se apropie de CS Afumați și Unirea Slobozia, ocupantele locurilor 2 și 3, ambele aflate la egalitate de puncte, 55.

În etapa următoare, miercuri, de la ora 18:00, CS Făurei joacă la SC Popești Leordeni, iar Progresul Spartac o întâlnește pe teren propriu pe CS Medgidia.

Bucureștenii, cu veste de antrenament peste echipament

În meciul de la Făurei, Progresul Spartac s-a trezit într-o situația ușor rușinoasă.

Echipa bucureșteană a făcut deplasarea cu cele două rânduri de echipament pe care le are, albe și bleu-albastre, așa cum cere regulamentul. Gazdele au evoluat în echipamentul tradițional, cu tricouri albe cu o dungă albastră pe mijloc, astfel că au fost probleme înainte de startul jocului.

Cum arbitrul a considerat ca ambele variante de echipament avute la dispoziție de oaspeți s-ar putea confunda cu cel al Făureiului, soluția aleasă a fost purtarea de către jucătorii Progresului Spartac a unor veste galbene de antrenament peste echipament, pentru o vizibilitate mai bună.

CS FĂ‚UREI – PROGRESUL SPARTAC     2-1
Bănel Nicoliță 54′, Valentin Apostol 77′ / Ciprian Stanciu 24′ – pen.

CS Făurei: Stavrev – Mocanu (Băicoianu 54), Bârsănel, B. Nicoliță, Agache – Percă, Apostol, Roată, Dragomir – A. Pușcașu (Drezaliu 87), S. Nicoliță

Spartac: Răduță – Vlad (B. Grigore 54), Parfeon, Lolescu, A. Grigore – Stanciu, Geană – Dițu (E. Radu 46, Cazaciuc 73), Curt, Dorobanțu (Turbatu 73) – Tudorache

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Progresul Spartac

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 14:43 Campionat
Pe aceeași temă