Olimpia, la a patra excludere din Liga 2. Numărul de puncte în minus la care a ajuns echipa sătmăreană

Marius ANGHEL 24 Feb. 2018, 15:28 Campionat
Olimpia, la a patra excludere din Liga 2.** Numărul de puncte în minus la care a ajuns echipa sătmăreană

Săptămâna și excluderea din campionat pentru Olimpia Satu Mare. Chiar dacă clubul din Liga 2 nu mai există după ce s-a desființat în această iarnă și orice măsură împotriva lui este dictată degeaba, Federația Română de Fotbal continuă să dea verdicte în litigiile pe care gruparea din nord-vestul țării le are cu foștii jucători.

În ședința din această săptămână a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, Olimpia s-a ales cu o a patra excludere din Liga 2 și cu încă două puncte în minus.

Litigiul pe care Olimpia îl avea cu fostul jucător Bogdan Faur i-a adus, în cele din urmă, după mai multe depunctări, clubului sătmărean o nouă sancțiune de excludere. „Comisia a hotărât excluderea CS FC Olimpia 2010 Satu Mare din toate competițiile organizate sub egida FRF, ca urmare a neachitării obligațiilor financiare în termenul regulamentar față de creditorul Faur Bogdan Florin”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din 21 februarie.

Până acum, Olimpia primise același ferdict final și în litigiile cu Adrian Voicu, Iulian Anca Trip și Adrian Ciul.

Iar sancțiunile de excludere nu e vor opri aici pentru echipa din Satu Mare, desființată acu, În viitoarele ședinte ale comisiei, Olimpia se va alege cu verdicte asemănătoare și din procesele cu Valter Heil, Carlo Erdei, Raul Krausz, Olivier Lusamba, Cosmin Iuhas și a celorlalți foști jucători care și-au depus memorii în speranța că-și vor recupera restanțele financiare.

-32 de puncte în clasament

Tot în ședința de pe 21 februarie, Olimpia s-a mai ales cu încă două puncte scăzute în clasament, de această dată în urma litigiului cu Carlo Erdei.

Olimpia a ajuns astfel la un total de 52 de puncte scăzute în acest sezon, adică acum are în clasament -32 de puncte. În cele 21 de etape desfășurate în prima parte a sezonului, Olimpia obținuse 23 de puncte pe teren, dar, odată cu excluderea, a rămas fără trei puncte din victoria cu Metaloglobus obținută în retur.

Ca și în cazul excluderilor, nici aceasta nu va fi ultima depunctare pentru Olimpia, clubul urmând a avea și mai multe puncte în minus în clasament.

Odată cu excluderea Olimpiei din Ligii 2, meciurile din retur ale echipei sătmărene vor fi câștigate cu 3-0 de adversare.

VEZI cum arată NOUL CLASAMENT al Ligii 2 după excluderea și depunctarea Olimpiei

Marius ANGHEL 24 Feb. 2018, 15:28 Campionat
Pe aceeași temă