OFICIAL | Adrian Falub este noul antrenor al echipei UTA. Joi va conduce primul antrenament și va fi prezentat oficial

Marius ANGHEL 06 Sep. 2017, 21:32 Campionat
OFICIAL | Adrian Falub este noul antrenor al echipei UTA.** Joi va conduce primul antrenament și va fi prezentat oficial

UPDATE 21:30: E oficial! Adrian Falub (46 de ani) este noul antrenor al echipei UTA Arad. După lungi negocieri purtate astăzi, conducerea clubului arădean și tehnicianul originar din Dej au ajuns la un acord în privința colaborării.

UTA a anunțat în această seară, pe site-ul oficial, că Adrian Falub va conduce mâine, 7 septembrie, primul antrenament al echipei și va fi prezentat oficial în fața presei.

„Mâine, 7 septembrie, Adrian Falub conduce prima ședință de pregătire la UTA. Antrenorul va fi prezentat, într-o conferință de presă (la sediul clubului, Calea Victoriei, nr. 20), la ora 14:30”, e comunicatul clubului UTA.

Va fi pentru prima dată când Adrian Falub o va conduce pe UTA în noua ei formulă, după ce a fost reînființată în Liga a 4-a, și a treia oară la general, după ce a mai antrenat FC UTA Arad în perioadele aprilie 2012-iunie 2013, respectiv februarie 2014-martie 2014.

Adrian Falub va colabora la UTA cu secundul Marius Suller și va conduce primul antrenament mâine dimineață, la stadionul Motorul. Sâmbătă, la ora 11:00, UTA are meci în deplasare, la CS Afumați, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2.

Falub preia UTA de la Adrian Mihalcea, care sâmbătă, după remiza de la Șiria cu CS Balotești (2-2), și-a dat demisia. Echipa arădeană are acumulate după șase etape 9 puncte și se află pe locul 9 în clasament. Obiectivul este promovarea.


 

Refuzată de Gheorghe Mulțescu și Liviu Ciobotariu, conducerea clubului UTA pare că a găsit în cele din urmă un antrenor care să accepte condițiile de la Arad. Adrian Falub (46 de ani) și-a dat acordul verbal să revină la „Bătrâna Doamnă” și astăzi, la ora prânzului, pleacă de la Cluj spre Arad pentru a purta discuțiile finale înainte de semnarea contractului. Dacă nimic nu intervine în această perioadă, Falub va fi noul antrenor principal al echipei UTA.

Numele lui Adrian Falub la Arad a fost rostit și în vară, ca și în cazul lui Liviu Ciobotariu, înainte de aducerea lui Adrian Mihalcea. Acesta din urmă a demisionat sâmbătă, după meciul de la Șiria, cu CS Balotești (scor 2-2), nemulțumit de evoluția echipei și de relația pe care o are cu mare parte dintre jucători. În primele șase etape, UTA a obținut două victorii, două egaluri și o înfrângere.

Ultima dată antrenor la Concordia Chiajna, în Liga 1 (noiembrie 2015 – mai 2016), Adrian Falub este considerat un expert al promovărilor, după ce a reușit acest obiectiv cu „U” Cluj, Unirea Alba Iulia și ASA Târgu Mureș. La Arad, pe vechea UTA, a mai antrenat de două ori, în perioada aprilie 2012-iunie 2013 și februarie 2014-martie 2014.

Falub nu este însă pe placul tuturor suporterilor echipei arădene, tocmai de aceea nici conducerea nu a insistat până acum pentru aducerea sa la echipă.

Contactat telefonic de reporterul Liga2.ro pentru a obține o reacție din partea sa despre oferta UTA-ei, Adrian Falub nu a răspuns.

UTA este în această perioadă și în căutarea unui conducător în afară de antrenor. Cristian Bobar a fost contactat de arădeni, însă acesta este legat în acest moment de CFR Cluj, acolo unde se ocupă de echipa secundă din Liga 3. Un alt conducător care i-ar putea atrage pe utiști în această perioadă este Dinu Gheorghe, liber de contract după ce s-a despărțit de ASA Târgu Mureș. Acesta are în CV echipe importante din fotbalul românesc, ca Rapid, FC Brașov sau Astra.

După șase etape desfășurate din noul sezon al Ligii 2, UTA a acumulat până acum doar 9 puncte și se află pe locul 9 în clasament. Sâmbătă, de la ora 11:00, joacă la CS Afumați.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 06 Sep. 2017, 21:32 Campionat
Pe aceeași temă